Antidepresivi povzročajo depresijo ...?

OddajAna Kos, dne 2015-09-02 ob 11:58:21

A. K. je napisala:

"Lahko povem, da piše v navodilih nekega antidepresiva, da prve tri mesece lahko povzroča močno željo po samomoru!!!!!! A se vam zdi potem to primerna terapija za depresijo?? Znanka je jemala antidepresive....rekla je, da če ne bi bil ves čas mož z njo, bi se obesila na prvo drevo, ki bi ga videla!! Antidepresivi so samo farmacevtska strategija, da se okorišča z ubogimi.....le kdaj bodo psihiatri odgovarjali za mnoge smrti za katere so sokrivi....tudi za smrt mojega brata!!
In DA, psihoterapevti so edini pravi naslov za stiske duše!! S težavami se je treba soočiti in spoprijeti na drug način, ne pa z zastiranjem oči in miselnosti z antidepresivi, ki so le poguba."

O, še kako se strinjam. Ne "pokrivati" svojih stisk. To niso "zdravila" v pravem pomenu besede, saj ne p/ozdravijo človeka, le blažijo ... kolikor blažijo, ko blažijo.

Na nek način je marsikaj, kot bi omalovaževalo človekovo stisko.

In presneto se čuti, da gre mnogokrat predvsem za dobiček industrije in raznih posameznikov v njej. Ne gre za resnično globinsko željo človeku pomagati. Se mu približati. Ga začutiti.

Nekaj mu daš pa imaš mir pred njim.

Neka farmacevtka mi je rekla, da so raven dopustnega holesterola znižali zato, da prej lahko dajo zdravila ... zdravila proti holesterolu pa povzročajo depresijo ... Pa smo tam! Zdaj pa zdravimo še depresijo ... in nekdo spet služi!!

To je resnična grozljivka!!

Koliko zdravil ima hude stranske učinke - in mnogih teh zdravil ne bi bilo potrebno jemati, če bi se zdravniki resnično čisto človeško približali človeku!! Toliko, da bi človek bil resnično več kot le ena od vseh tistih številk ...

Spominjam se, in kako!!!, stranskih učinkov medrola, ki ga je moral jemati eden od mojih otrok. Medrol je pač bolj ali manj glavno "zdravilo" pri avtoimunskih boleznih in še čem. Stranske učinke (to so diabetes, zvišan pritisk, osteoporoza, depresija in še kaj) pa zdravijo z drugimi zdravili. In tako ima lahko že otrok celo goro zdravil ... ki pravzaprav niso ozdravila - ker ne ozdravijo, pač pa samo zdravijo in zdravijo ... in hkrati "obolevajo", "zbolevajo" človeka na drugih področjih, drugih organih ...

Kolikokrat se spomnim, kako je zdravnik le na podlagi krvnih izvidov odločal o nadaljnem zdravljenju. "Bomo dodali to, bomo zvišali to, to lahko malo znižamo ..." In ko je otrok prebral spremni listek nekega zdravila in je videl, da na njem piše, da tega zdravila ne smejo jemati otroci, stari pod 14 let, in jetrni bolniki (naš otrok je bil pa oboje!), je bil odgovor zdravika, da to itak povsod piše in da naj ne bere teh listkov, le zakaj bi jih!

Res, na podlagi krvnih in drugačnih izvidov se dogaja veliko odločitev ... in to dostikrat izleda čisto mimo človeka ... kot da je človek kot oseba izven tega.

Vedno pogosteje začutim, kaj je tisto - biti izven sebe. Kot obsmrtne izkušnje, ko je duša izven telesa.

Morda predvsem zato, da moremo preživeti najbolj krute stvari ... Navsezadnje tudi to, da se nek tujec resnično nespoštljivo dotika na kakršen koli način telesa, njegove intime.

[VIDEO] Debata: Lahko antidepresivi povzročajo še večje motnje? | Planet.si

Poraba antidepresivov se je v Sloveniji v zadnjih desetih letih skoraj potrojila. Poglejte resnične zgodbe, kako se z depresijo spopadajo bolniki za zidovi psihiatričnih bolnišnic. Lahko agresijo, napade in številne poskuse samomorov povzročajo prav zdravila?

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
10
Ana Kos
1
Sep 08, 2015
Nezdravljeni, ja, spolne nasilneže bi nagnala v koprive in to vsaj spodaj brez :)
#10
Ana Kos
0
Sep 08, 2015
Gost, srčno upam, da moje pisanje ne dela škode.
Srčno upam, da le dela ljudi bolj kritične, da ne vzamejo prehitro tablet ali česa drugega.
Dejstvo je, da ima depresija svoj vzrok - in odpravljanje vzroka je dino pravo zdravilo.
Verjamem, da tudi antidepresivi morejo pomagati, in gotovo mnogokrat pomagajo, mislim pa, da zdravstvo mnogokrat vse preveč enostavno jemlje zdravila. Kakšni zdravniki se zares ukvarjajo smao z enim organom (razni specialisti) in ne s človekom, ki ima celo telo in v njem dušo in duha.
#9
nezdravljeni
0
Sep 06, 2015
Ti bi človeka poslala v koprive spodaj brez? To bi zagotovo ozdravilo depresijo in še kakšno z njo povezano težavo!
#8
Gost
1
Sep 05, 2015
Dobri nameni dostikrat naredijo veliko grdega. Tudi vsesplošno odsvetovanje antidepresivov - tako kot prehitro predpisovanje. Ana, si pomislila, da imaš vpliv v svojem krogu sledilcev in da s takim pisanjem morda ogrožaš zdravje ali življenje koga?
#7
Ana Kos
1
Sep 03, 2015
Nezdravljeni, najbolje brez gat :)
#6
nezdravljeni
0
Sep 03, 2015
Za začetne depresije obstajajo naravne terapije - skozi koprive bos in
v kratkih hlačah, v mrazu hoja po mrzli vodi ali snegu enako opremljen - ni pa nobenega učinka brez vizije, za katero se tudi kri ščije!
#5
Ana Kos
1
Sep 03, 2015
Rado,
res je, veliko premalo vem - želela pa sem osvetliti tisti del, ki se mu reče "zloraba zdravil". V zvezi s tem imam tudi sama nekaj zelo bližnjih izkušenj.
Kljub vsemu pa mislim, da je kljub vsemu nadvse pomemben človeški stik z bolnikom.

Pred leti sem "dežurala" na domačem telefonu in imela pogovore po cele ure, po pol noči itd. Da so določeni ljudje lažje "šli skoz" ...

Niso simptomi kazali na depresijo! Tako praviš. Res se naša občutja lahko izražajo na tako zelo različne načine, da se lahko samo čudimo. In marsikdaj je težko postaviti "diagnozo", tudi npr. nemirnemu ali agresivnemu otroku v šoli ali kje drugje (da je to to ... in zakaj je to).

Zelo sem vesela, da ste vi našli najboljšo pot pri vašem sorodniku!

P.S.: Nisem tukaj kot strokovnjak, saj veš. Želim si pa nadvse, da ne bi zdravniki prelahkotno predpisovali zdravil! (In ko omenjam človeški stik, sem gotovo tudi pod vtisom, ki sem ga dobila še ne tako dolgo nazaj ob svojem bolnem in umirajočem očetu ... - ko sem prepričana, da bi bilo lahko v bolnišnici staremu človeku kaj olajšano.)
#4
Ana Kos
1
Sep 03, 2015
Rastko Plohl, ja!
Poznam človeka, ki so mu domači podarili mačko, da je lažje preživel čas po izgubi službe. Bolje muca kot zdravila! :)
#3
Rado K.
1
Sep 02, 2015
Anči,
bolje bi bilo, če bi se te teme sploh ne lotila. Depresija je zelo kompleksna zadeva, da so ji še strokovnjaki komaj kos.
Sam sem nekaj mesecev spremljal sorodnika ob njegovih težavah, najprej do ugotovitve o depresiji, čeprav simptomi sploh niso kazali na to in končno do ozdravitve. Prebral sem ogromno in veliko tudi govoril z zdravniki.

Na ne razvlačim: Hvala bogu, da imamo antidepresive!
#2
rastko plohl
1
Sep 02, 2015
ja kot govori psihoterapevt se izguba službe ne da rešiti z antidepresivom temveč z novo službo in za to je odgovorna država
#1
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2015-09-02 11:58:21 (Sep 02, 2015)
Starejša objava Novejša objava
[VIDEO] Debata: Lahko antidepresivi povzročajo še večje motnje? | Planet.si

Poraba antidepresivov se je v Sloveniji v zadnjih desetih letih skoraj potrojila. Poglejte resnične zgodbe, kako se z depresijo spopadajo bolniki za zidovi psihiatričnih bolnišnic. Lahko agresijo, napade in številne poskuse samomorov povzročajo prav zdravila?

Anka Klemenčič - Lahko povem, da piše v navodilih nekega... | Facebook

Lahko povem, da piše v navodilih nekega antidepresiva, da prve tri mesece lahko povzroča močno željo po samomoru!!!!!! A se vam zdi potem to primerna...

Je zdravilo voltaren "zdravo"? In druga zdravila?

Nekoč sem verjela v zdravila. Popolnoma sem zaupala, da je potrebno dajati natančno to in to ter natančno tako, kot naročijo zdravniki. Potem pa ... Počasi sem vse manj verjela, že tako na splošno, posebno pa še potem, ko sem se soočala s stranskimi učinki nekaterih zdravil. Morda je moja hči gluha zaradi Garamycina in Gentamycina (ali Eritromycina?), ki ju je dobivala kot novorojenček oz. čisto majhen dojenček nedonošenček. Znano je, da zdravila, ki se končajo na -mycin, lahko povzročijo okvaro sluha. Postopoma sem postajala kritična do zdravil, nisem bila več le tista, ki slepo vse sprejme, kar ji rečejo ali naročijo. Vedno manj sem verjela v zdravila sama. Dokončno se je pa zrušila "vera" v zdravila, ko je ena od hčera jemala leta in leta Medrol in veliko časa tudi citostatike. Tedaj smo se soočili s težkimi stranskimi učinki , ki jih povzročajo ta zdravila, in tudi s tem, da del zdravstvenega osebja trdi, da Medrol ne povzroča n

Še o zdravilih ... tudi proti holesterolu ... Verižnost pri zdravilih ...

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
Mrhovinarji na kosovcu
Pod plazom
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(169)
Zaveza
(89)
Tanka
(89)
Hospic
(21)
Psalm
(17)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj