O zdravilnosti sadja - jejmo ga na prazen želodec

OddajAna Kos, dne 2015-01-24 ob 11:02:05

Tole sem dobila po mailu in malo "popravila" (slovnično ter skrajšala):

Jejmo sadje na prazen želodec
Dr. Stephen Mak zdravi bolnike s končnim stadijem raka na nenavaden način in je tako pozdravil že veliko pacientov.
Najprej uporabi sončno energijo, da ugotovi pacientovo bolezen. Verjame v moč naravnega zdravljenja.
Njegovo pismo:
Draga Shereen,
Hvala za sporočilo o sadju in sokovih.
Gre za eno izmed strategij pri zdravljenju raka.
Trenutno je moja uspešnost pri zdravljenju raka 80 %.
Pacienti z rakom ne bi smeli umirati – zdravilo proti raku je že odkrito, pa če verjamete ali ne.
Žal mi je za stotine za rakom obolelih pacientov, ki umrejo zaradi klasičnega zdravljenja.
Hvala in božjega blagoslova.
Dr. Stephen Mak

Jesti sadje
Vsi mislimo, da pomeni "jesti sadje" to, da ga kupimo, narežemo na koščke in stlačimo v usta. A ni tako enostavno. Pomembno je vedeti, kako, predvsem pa, kdaj jesti sadje.
Kako pravilno jemo sadje?
Sadja ne smemo jesti po obroku kuhane hrane.
Jemo ga lahko le na prazen želodec.
Če bomo sadje uživali tako, bo to ključno pomagalo pri razstrupljanju našega organizma; oskrbelo nas bo z veliko energije. Sadje je najpomembnejša hrana.
Če pa pojemo npr. malo kruha in zatem rezino sadja, potem ta rezina sadja, ki bi morala hitro skozi želodec, ne more.

Ves obrok začne trohneti, razpadati in se spremeni v kislo gmoto. V trenutku, ko pride sadje v želodcu v stik s prebavnimi sokovi, se začne celotna zmes kvariti ...
Jejmo torej sadje na prazen želodec ali pa pred jedjo!
Nekateri ljudje tarnajo, da jih sadje "napihne", avtor tega zapisa trdi, da se to ne bi dogajalo, če bi jedli sadeže na prazen želodec. Sicer se sadje pomeša s prebavljajočo se drugo hrano in povzroča nastanek plinov, kar je razlog za napihnjenost.

Avtor trdi tudi, da bi ne imeli raznih težav, kot so sivenje in/oz. izpadanje las (plešavost), živčni izbruhi, temni kolobarji pod očmi ..., če bi jedli sadje na prazen želodec.
Pri tem upoštevajmo, da je kakšno sadje sicer kislega okusa, a glede na raziskave Dr. Herberta Sheltona deluje v telesu alkalno – npr. pomaranče, limone. (Ja, to vem, včasih pijem 100 % limonin sok in po njem je celo občutek sladkosti. No, predvsem za limone velja, da ustvarjajo bazično vzdušje v telesu.)
Pijmo le svež sok, nikakor soka iz konzerv, prav tako ne iz tetrapakov. Ne pijmo pregretih sokov.
Ne jejmo kuhanega sadja, ker sicer ne bomo zaužili hranljivih snovi, ki jih vsebuje surovo sadje – vse, kar bomo dobili, je le okus sadja. Kuhanje uniči vitamine.
Bolje kot piti sokove je pojesti cel sadež. Če že pijemo sok, ga pijmo po požirkih in počasi, tako da ga nekaj časa zadržimo v ustih, da se lahko premeša s slino, preden ga pogoltnemo.
3-dnevna sadna kura zelo pomaga, da si prečistimo telo. Tri dni jejmo le sadje in pijmo samo sadni sok (in vodo, a ne?) - dejansko bomo izgledali bolje!



Kivi: majhen, a mogočen. Je dober vir fosforja, magnezija, vitamina E in vlaknin. Njegova vsebnost vitamina C je dvakrat višja od pomarančinega.
Jabolko: jabolko na dan odžene zdravnika vstran, pravijo, pregovor je starodaven. Čeprav ne vsebuje veliko vitamina C, ima mnogo antioksidantov in flavonoidov, ki povišajo aktivnost vitamina C in tako znižujejo tveganje za raka na črevesju, srčni napad in kap.
Jagoda: zaščitno sadje. Jagode imajo najvišjo vsebnost antioksidantov med pomembnejšim sadjem in varuje telo pred prostimi radikali, ki povzročajo raka.
Pomaranča: najbolj sladko zdravilo. Če zaužijemo 2 do 4 dnevno, lahko z njimi preženemo prehlad, znižamo holesterol, zaščitimo ledvice in celo raztopimo ledvične kamne in tudi znižamo tveganje za nastanek raka na debelem črevesu.
Lubenica: najboljše sredstvo proti žeji. Sestavljena je iz 92 % vode in vsebuje velikansko količino glutoatina, ki pomaga pri izgradnji imunskega sistema. Lubenice so tudi dober vir likopena, ki pomaga premagovati raka. Druga hranila, ki so jih našli v lubenici, sta še vitamin C in fosfor.
Guava in papaja: odneseta glavno nagrado glede vsebnosti količine vitamina C. Guava je bogata tudi na vlakninah in pomaga proti premočnemu potenju. Papaja je bogata na karotenu, kar je dobro za oči.

Pitje hladne vode po obroku = rak! Verjamemo? Hladna voda namreč strdi vse maščobe, ki smo jih med obrokom zaužili, kar upočasni prebavo. Najbolje, kar naredimo, je, da po obroku
popijemo toplo juho ali toplo vodo.

Resna opomba glede poteka srčnega napada: vsak srčni napad se ne začne z bolečino v levi roki. Bolečina se lahko pojavi tudi v čeljusti. 60 % ljudi doživi srčni napad med spanjem. Bolečina človeka zbudi – bodi pozorni nanjo in se je zavedajte. Več kot vemo o srčnem napadu, več ljudi ga bo lahko preživelo.
Neki kardiolog je rekel, da če vsakdo, ki prejme ta mail, sporočilo pošlje dalje desetim ljudem, tako reši vsaj eno življenje.
profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
4
Ana Kos
0
Jan 25, 2015
No, tudi brez papaje in guave se da živeti ... živ dokaz sme jaz ;)
#4
duhjekioživlja
0
Jan 25, 2015
Razvajenci imajo redkokdaj pogoj za sadje - prazen želodec!
Guava in papaja nista iz tega kraja, nekaj 1000km transporta!
Vsak je živa reklama za svoje nasvete . . .

#3
Ana Kos
0
Jan 24, 2015
Res, Anka.
Jaz sem to tako u/osvojila, da ponavadi jem tudi solato samo zase, najprej. :) Ali pa kot edino in glavno jed. :D
#2
Anka Klemenčič
1
Jan 24, 2015
dobro vsake toliko prebrati, hvala Ana
#1
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2015-01-24 11:02:05 (Jan 24, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
Mrhovinarji na kosovcu
Pod plazom
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(169)
Tanka
(89)
Zaveza
(89)
Hospic
(21)
Psalm
(17)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj