KHASHOGGIJEV "FALSE FLAG"!

OddajPredrag Tašić, dne 2018-11-01 ob 21:16:22

Izginotje Jamala Khashoggi, novinarja Washington Posta v Istanbulu, začetkom oktobra, še dober mesec vznemirja javnost celotnega sveta. Seveda, nobeni medij, posebne na zahodu ali ZDA ne poskusi pokazati in dokazati da je izza cele usode, malega novinarja, velika igra (globalna) velikih in posebej ZDA da ustavi reforme v Savdski Arabiji in zadrži svoj vpliv (ki je vse manjši) na Bližnjem vzhodu. Razen Američanov so v »igri« tudi drugi igralci: Turska, oz. predsednik Erdogan, ki se želi predstaviti kot vodja sunitskih držav in pobotati z Ameriko, kot tudi sama Savdska Arabija, ki se poskusi rešiti »objema« Amerike in sprejeti druge načine poslovanja in kontaktiranja tudi z drugim »polom« (Rusijo, Kitajsko) sodobnega sveta. Rusi pa podpirajo vse, ki nasprotujejo Trumpu in ZDA.

Ali začnimo zgodbo od začetka.

Kdo pa je nesrečni novinar Jamal Khashoggi?

Nepomembni, majhni novinar v Savdski Arabiji, ki je najprej »dvigoval v nebesa« Osamu bin Ladena, potoval je z njim v Afganistan v času napada ZSSR na to državo in je v resnici bil medijski promoter Bin Ladna. Potem se obrnil Muslimanskim bratom (agresivni islamski združbi) in preko njih vzpostavil prijateljski kontakt tudi s turškim predsednikom Erdoganom. Ko je za kronskega princa Savdske Arabije, leta 2015 promoviran Mohamed bin Salman Al Saud (za kralja pa njegov oče Salman) je Khashoggi pisal najprej »speve« hvale tudi novi oblasti, da bi se vse spremenilo ko je princ pospravil v zapor princa Al-Waleada bin Talala in še več kot 40 knezov in vladinih ministrov, pod pojasnilom da je šlo za borbo zoper korupcije. Zakaj jih je v resnici mladi reformator Mohamed bin Salman »rešil« oblasti je težko točno povedati; po mojem mnenju najbolj verjetno je da so bili nasprotniki njegovih reformi (s katerim je revolucionarno spreminjal Savdsko državo in družbo) in seveda tudi zato, ker so bili stožer ameriške politike v deželi in še podporniki v njej dejavnostih CIA. V tem hipu v zahodnih medijih Khashoggi se spreminja v liberalnega kritika, odhaja v ZDA in dela za Washington Post, kot vodilni kritik Riada in posebej princa Mohameda bin Salmana.

Če človek pozna način funkcioniranja muslimanskega sveta in njegovo kulturo, potem mu ni jasno zakaj je sploh Khashoggi šel v konzulat Savdske Arabije v Istanbulu? Po pojasnilu medijev, ki podobno poslušnim hlapcem igrajo po taktu glasbe velikih geopolitičnih dirigentov, je želel da vzame dokumente s katerima bi se potem poročil z zaročenko Hatidže Džengiz (Hatice Cengiz) , ki ga je čakala pred konzulatom. Medtem, tudi če je Khashoggi bil mali, bolj točno povprečni novinar, ki ko piše misli predvsem na svojo rit, je hkrati bil del visoke družbe v Savdski Arabiji; njegov stric je bil že umrli (leta 2017) svetovni trgovec z orožjem Adnan Khashoggi, ki bi lahko tudi posloval v Sloveniji in s Slovenijo. Ali pustimo Slovenijo, pomembno je da osebe iz takšnega statusa kod ga je imel Khashoggi ne odhajajo same v konzulat (ali kakšno drugo podobno mesto) po dokumente ( v tem primeru certifikat o razvezi s prvo ženo) to delajo njihovi uslužbenci (ali turški povedano seizi). Drugo, kot musliman je papir nujen za poročanje lahko pridobil v katerekoli muslimanski deželi. Bil je del sistema in vedel je kaj ga čaka če gre v Savdski konzulat; pa se spet za nekaj takega odločil! Očitno je povod odhoda v konzulat bil bolj pomemben, kot pridobitev dokumentov; mogoče je želel trgovati, oz. za amnestijo ponuditi informacije (očito iz ZDA), ki bi bile pomembne za Savdsko Arabijo in kronskega princa?.

Da je vse velika igra z majhnimi ljudi, priča je tudi njegova »zaročenka« Hatidže Džengiz, ki po arabskih medijih (a oni se pozivajo na trditev družine Khashoggi) sploh ni njegova zaročenka! Hatidže je pred možno glumo zaročenke, bila členica najbolj ozkega kroga privržencev imama Gulena, ki živi v ZDA in katerega turški predsednik Erdogan tretira kot svojega največjega sovražnika. Po neuspelem prevratu leta 2016 je tudi Hatidže bila prijeta in potem naenkrat izpuščena iz zapora, kar mnogi tolmače kot pravljenje »deal-a« s turškimi službama varnosti. Lahko bi Hatidže bila kakšna različica turške Mata Hari. Čudno je da je Hatidže, po izginotju Khashoggija čakala 24 ur in šele potem prijavila da »zaročenca« ni!

Izginotje (za zdaj leša ni, pa se lahko tudi sumi da je resnično ubit) Khashogija so izkoristili vsi veliki igralci, kako oni, ki so napisali scenarij kot tudi tisti, ki so »igro« režirali. Po turških alarmantnih novic da so Khashoggija ubili (in razsekali) v konzulatu, v Savdski Arabiji so najprej trdili da je Khashoggi šel iz konzulata in da oni »nimajo veze« z dogodkom. Potem je v Riad prišel ameriški državni sekretar Mike Pompeo, ki je profesionalni vohun in bivši direktor CIA. Dokler je on potoval za Riad je v »prometni nesreči« umrl poročnik Vojnega letalstva Savdske Arabije Sad al-Bostoni, za katerega neki verjamejo da je bil tisti morilec iz Istanbula . Po pogovoru s Pompeom so v Savdski Arabiji priznali da so njihovi varnostniki ubili Khashoggija. Da CIA igra vlogo režiserja v izginotju novinarja, priča je tudi drugi obisk sedanje direktorice CIA, Gine Haspel, Erdoganu v Ankaro. Pred njenim prihodom je Erdogan zatrdil da bo povedal celotno resnico, po pogovoru z njo je javnosti, polni pričakovanj, povedal le ono, kar so že vsi vedeli, oz. kar so režiserji želeli da vejo.

Kakšni so geopolitični interesi velikih na tem območju in sploh v svetu?

Izginotje Khashaggija je Turška izkoristila da se pobota z Ameriko (pred tem so pustili iz zapora ameriškega pastorja Andrewa Brunsona) in da se proglasi voditeljem sunitskih dežel na vzhodu. V tem cilju so tudi obtožili prestolonaslednika (od junija 2017) Mohameda bin Salmana da izza akcije verjetno stoji on. To so seveda komaj dočakali zahodni in ameriški mediji (bolj verjetno je da je CIA naročila Erdoganu da sum vrže na princa) in so začeli iz vseh orožij streljati na njega.

Zakaj je pa prestolonaslednik »trn v očesu« ZDA, Trumpa in tudi (kar ni nepomembno) domače opozicije (kraljevske krvi) ?

Mohamed bin Salman je mlad (34 let) in kar je še bolj pomembno je reformator kakšnega Savdska Arabija do zdaj, koliko mi je znano ni imela, reformator, ki za svoja dejanja ima podporo predvsem mladih v deželi (tistih med 18 in 24 let) ne pa kraljevske družine. Mladi princ je revolucionarno spremenil miselnost in tudi družabno življenje v državi: omejil je pristojnosti verske policije, povedal je da vehabizem (agresivna islamska politika) gre v državi, ki živi od nafte, če pa se želi razvijati z industrijsko revolucijo (kot on poskusi) potem je nujno imeti zmeren islam, hkrati je premaknil in spodbudil spremembe gospodarstva (povedal je da se od nafte ne more več dolgo živeti, da je nujna industrializacija ) privlekel tuje investicije, formiral gospodarske cono, kot je NEOM na 26.000km2 v katero se bo vložilo okrog 500 milijardi USD…in še bolj revolucionarno spremenil odnos družbe prema ženama (razen zakona, ki jim omogoča da vozijo avto, žene so prvič v tem letu dobile pravico da pridejo na športne štadione, da odprejo svoje podjetje brez dovoljenja moškega, da po razvezi poroke zadržijo skrbništvo nad otrokom, brez predhodne odločitve sodišča…). Seveda Mohamed bin Salam je prestolonaslednik v deželi v kateri je obglavljanje normalna kazen in je diktator, ki verjame da nasprotnika najprej moraš ubiti potem pa ga vprašati če je spremenil svoje mnenje in stav prema oblasti.

Medtem to zadnje ni motilo do zdaj Ameriko (samo bi spomnil na obdobje dinastije Bush, ki je vlekla na milijard dolarjev iz Savdske Arabije tudi na svoje osebne račune in katera je zaradi svojih osebnih interesov dovolila da po 11. septembru, ko je celo območje ZDA bilo zaprto za letalski promet iz Amerike odleti okrog 150 družin iz Savdske Arabije, med njimi tudi sorodniki Osame bin Ladena) oziroma, vse dokler Mohamed bin Salman ni začel »streljati« v geopolitične cilje ZDA. Nekaj dni pred promocijo uboja Khashoggija je Riad podpisal pogodbo z Rusi o nabavki najbolj sodobnega raketnega sistema S-400, kar je za ZDA bilo podobno mahanjem z »rdečo krpo« pred bikom. Še večji greh Mohameda bin Salmana je bil da se je začel pogovarjati s Kino (njihovim največjim zunanje trgovinskim partnerjem) da nafto plačujejo v juanih, ki imajo podlogo v zlatu, ne pa ko do zdaj v ameriških dolarjih. Spomnimo se da je začetkom leta, ko je Iran prvič dostavil nafto Kini, ki ju je potem ona plačala v juanih, Amerika odstopila od mednarodnega nuklearnega sporazuma z Iranom. Naslednji »greh« prestolonaslednika je da ni sprejel želje Trumpa da se znižajo cene nafte in plina in tako oslabi ruski rubalj, ampak je šel na zmanjševanje črpanja nafte. Potem njegova namera da vloži 5 milijardi USD v projekt tekočega plina Arktik 2 v Sibiriji…Mohamed bin Salman je še mlad, če preživi napade Američanov in geopolitične igre velikih (kralj Salman se je po napadih Američanov pogovarjal telefonom z Vladimirjem Putinom, ruski predsednik je potem izjavil kako verjame da kraljeva družina ni kriva) bo verjetno spoznal resničnost reka, ki pravi: »Sovražnikov se izogibaj, boj se pa prijateljev«!

Kaj še čaka prestolonaslednika? Neki analitiki mislijo, da ko se umirijo dogodki s Khashoggijem, Trump bo pokrenil zgodbo o Jemenu, izza čigave agresije je želja Mohameda bin Salmana da vstavi vpliv šiita in Irana na polotoku. Američani bodo disciplinirali prestolonaslednika ali ga zamenjali. Bo še zanimivo.

Zgodba o uboju Kshahoggija v Istanbulu je klasičen »False flag« (lažna zastava) iz katere se skrivajo resnični cilji scenarista in režiserjev v veliki geopolitični igro osvajanja in obvladovanja sveta.

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
8
Miz Nelez
1
Dec 08, 2018
#3 - Nekaj besed bi pa res rabilo prevod...:-))
Sama analiza mi je všeč.
Vedno sem oboževal dvorske spletke, žal so na tem območju ljudje, ki trpijo in umirajo na šahovnici "velikih"!

#8
Radmila Čučak
2
Nov 05, 2018
Stoyan, sem uporabila. Ko je bila kakšna beseda podčrtana, sem opazila, da je narobe napisana, tudi v komentarjih, kot je ta (tvoje ime je rdeče podčrtano, ker ima črko y :).

Tisto v kom 5 je bil hec :))

Lp
#7
Stoyan Svet
0
Nov 04, 2018
lep pozdrav tudi tebi na Vrhniko, žal wordov urejevalnik besedil tega ne popravlja, popravlja samo napačno napisane besede. Ali tega še nisi uporabljala?
#6
Radmila Čučak
1
Nov 04, 2018
nič hudega Stoyan :)

(lahko pa v prihodnje uporabiš word urejevalnik besedil )

:)))

lep pozdrav v Postojno
#5
Stoyan Svet
2
Nov 04, 2018
lp Radmila, malo me že daje emšo, uporabil sem četrti sklon koga, ali kaj, čeprav imaš prav bolj pravilno je Koga ali česa in pa res vejica manjka pred ki res katastrofa ;) <3
#4
Radmila Čučak
3
Nov 04, 2018
Hvala za predstavitev ozadja tega političnega umora.....menim, da je najhujši *greh* Mohameda bin Salmana njegova namera, da Kitajcem prodaja nafto za yuane in ne za petro-dolarje.

Ali niso Američani napadali Libije in Gadafija, ko je poskusil nekaj podobnega ter spremenili urejeno državo v ruševine in kaos?

Stoyan :) koristen predlog si dal, res je veliko napak v objavi ....a tudi ti, ki zagotovo dobro obvladaš slovenski jezik, nisi uporabil rodilnika ...pravilno je: ne uporabljajo word urejevalnika besedil....v zadnjem stavku pa manjkajo vejice :))

(malo te hecam, brez zamere :) več dam na vsebino povedanega, kakor na slovnično pravilnost, čeprav se strinjam, da je potrebno uporabljati lep in pravilen slovenski jezik)

Lep pozdrav :))
#3
Stoyan Svet
0
Nov 04, 2018
vsebinsko dober članek, slovnično katastrofa. Ne vem zakaj ljudje, ki slabo znajo slovenščino ne uporabljajo word urejevalnik besedil.
Vsako besedo ki je napisana narobe je spodaj podčrta z rdečo barvo in z desnim klikom miške na besedo predlaga pravilen izraz.
#2
Miz Nelez
0
Nov 02, 2018
Ni trupla
Ni uboja
#1
Predrag Tašić
Predrag Tašić
Objavil/a 2018-11-01 21:16:22 (Nov 01, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
SLOVENSKI GENERALI IN OSAMOSVOJITEV (SLOVENIJE IN ŠTAJERSKE)!
Potapljanje (stare) Evrope in rojevanje nove! (2 del)
Pogašene luči!
Še korak do kaosa!
Potapljanje Evrope (1 del)
KHASHOGGIJEV "FALSE FLAG"!
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj