Vse stranke nas že leta vodijo žejne čez vodo in po svoje vodijo državo!

OddajFranc Mihič, dne 2015-01-13 ob 10:27:01

Imamo volilni sistem, ki ne ustreza ustavi in volivci nimamo pravice osebne izbire svojega kandidata, kar je bistvo prave demokracije!

Lahko rečem, osebne odgovornosti ni, kaos cveti!

Zato so res najbolj odgovorni poslanci LDS, SLS, SD in Desusa, ki so l. 2000 spremenili ustavo.

Vendar tudi dosedanje vztrajanje desnice, zlasti SDS, na edino sprejemljivem večinskem dvokrožnem volilnem sistemu, čeprav je bilo in je povsem jasno, da (še) nima nobene možnosti za sprejem v DZ RS, je in je bilo vodenje volivcev žejnih čez vodo!

SDS oz.  Janez Janša je le spoznal zmoto in potem le rekel, da bo podprl vsako spremembo  volilnega sistem v pravo smer, to je menda v smer k uveljavitvi pravice volivca do njegove osebne izbire   in tako bo podprl tudi predlog "upokojencev" (ZDUSa in podpisnikov) kombiniranega volilnega sistema.

Kdor pa zavajajoče vztraja, da je preferenčni glas "brez veze", a imamo po tem sistemu evropske in lokalne volitve, kdor pravi, da je preferenčni brez vpliva na izid volitve, kot to razlaga Jože Tanko iz SDS, po moje nazorno pove, da ne razume in ne odobrava ustavne pravice volivcev in demokracije, niti samega večinskega sistema, kjer glas volivca šteje kdo bo izvoljen.  Ne podpira in ne razume niti ne kombiniranega volilnega sistema, ki vsebuje tudi preferenčni glas volivca..

Takšnega poslanca in politika problem volivca ne zanima in volivca ignorira!  Takšno delo politika poslanca je potem udobno, saj volivec v čistem proporcionalnem volilnemu  nima  vpliva na njegovo izvolitev,  poslanec se mu lahko mirno celo roga. Osebna  odgovornost poslancev pa je v praksi le še čista demagogija.

Vsi poslanci in stranke, ki bodo povzročili, da bomo volivci še naprej ostali brez svoje demokratične in ustavne pravice osebne izbire, podpirajo avtokracijo, partitokracijo in neodgovornost, ne pa odgovornost za demokracijo in razvoj države.

Državljani smo na volitvah nemočni, saj nimamo pravice do izbire svojega kandidata.

Ukradena nam je država.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2015-01-13 10:27:01 (Jan 13, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Pravna država za »uspešne« da, za »Smrtnike« pa ne?
Ne dražgoški mitingi, pohlep pogublja duše!
Sedanji volilni sistem za volitve v državni zbor je nedemokratičen
Vprašanje za Šarca: Ima prav ministrica Katič, sodnik Florjančič ali tožilka Brezigar?
Policisti, tožilci in sodniki ne morejo ubežati pred odgovornostjo
Ne verjamem v pravno državo.
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj