Sodelovanje komunistov z nacisti

Oddajdamjan likar1, dne 2016-08-26 ob 17:47:07

Danes smo, hočeš nočeš, prisiljeni gledati vsakoletna slavja ob raznih partizanskih komemoracijah, nekdanjemu dnevu OF in podobno. Da, dejstvo je, da je bila tako Jugoslovanska kot Sovjetska oblast na strani zmagovalcev v drugi svetovni vojni, a to ne spremeni zgodovinskega dejstva, da so bili v času nemškega napada na Kraljevino Jugoslavijo, nacisti in komunisti zavezniki.

Tudi “slavna” Osvobodilna fronta ni bila to za kar se jo prodaja danes. V začetku se je gibanje imenovalo PIF ali Protiimperialistična fronta in ni imelo nobene točke, v kateri bi se borili proti nemškemu okupatorju. Šlo je za revolucionarno združenje, ki je bilo naperjeno proti jugoslovanski kraljevini in proti zahodnim imperialistom (Velika Britanija). Na boj z nemškimi brati nacional-socialisti ni pomislil nihče.

Ali se vam ne zdi čudno, dragi bralci, da se je PIF v Osvobodilno fronto preimenovala šele po operaciji Barbarossa, ko je nacistična Nemčija napadla Sovjetsko zvezo? Prav nič čudnega ni na tej odločitvi, saj je v tistem trenutku prenehalo srčno prijateljstvo med nacisti in komunisti.

Enkrat bi bil že čas, da se nehamo sprenevedati in povemo po pravici. Slovenski komunisti so prvi paktirali s Hitlerjem. Še preden je sploh kje bil kak domobranec ali belogardist. Še preden je sledila neslavna prisega na stadionu. Še preden se je začelo govoriti in 60 let ponavljalo laž o narodnih izdajalcih, so bili slovenski in internacionalni komunisti zavezniki nacistične Nemčije.

Vir: http://nova24tv.si/svet/danes-obelezujemo-dan-ko-so-si-komunisti-in-nacisti-bratsko-segli-v-roke/

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
5
Sponko
0
Aug 29, 2016
In kaj naj s to "resnico" počnemo danes in bodoči rodovi?
#5
Ana Kos
0
Aug 27, 2016
Rado!

Prvotno nisem mislila nič odgovarjati, ampak ker si komentiral ti, Rado, se mi zdi prav, da rečem:
Vsega sploh ne poznam, vse zgodovine, tako da nimam kaj reči k temu, kar praviš ti, da je pisalo v Slovencu.

Ne, za pakt med Hitlerjem in Stalinom nismo bili krivi mi, ampak - če bi Stalin ne ponudil Hitlerju roke, kako bi bilo potem? Ne vemo. Hkrati pa, četudi je bil tisti dogovor med njima, ali ej moral Stalin napasti Poljsko? No, to, da je imel Stalin take apetite, to me odbija ... Pa ko v komunizmu vendar država odmre ;) Ali pa je to čisto nekaj drugega?

O tem, kar si pisal na začetku, 4 leta aktivnega kolaboriranja s Hitlerjem - tega ti pa ne verjamem. Po vsem tem, kar sama poznam dokaj od blizu, tudi preko ljudi, ki so vse to doživeli, vem, da je bilo tudi veliko podtikanja, sploh pa, ker je jkončno zgodovino pisal zmagovalec.
In ja, doma sem v krajih, kjer so nastale prve vaške straže. Res: za obrambo pred partizani, ki so že prej naredili veliko hudega domačinom, navadnim ljudem, ne vojakom.

PS.: Včeraj zvečer mi je računalnik ponudil tole, pa sem obujala spomine:
http://www.publishwall.si/solzemlje/post/106020/knjiga-ki-je-zgorela-v-peci

Knjiga, ki je zgorela v peči

To je spomin na mojo knjigo, na knjigo, ki sem jo dobila za darilo kot mlada dopisnica nekega časopisa. Včasih pomislim
#4
Ana Kos
0
Aug 27, 2016
Rado ;)
#3
Rado K.
0
Aug 27, 2016
Prav Ana,
pa poimenujmo!
Dejstvo je, da je slovenski katoliški mainstrem, iz katerega je nastalo domobranstvo, štiri leta aktivno kolaboriral s Hitlerjevimi silami in Mussolinijevimi silami. Najprej je samo ovajal (katoliška vrhuška in njeni simpatizerji so pripravljali spiske, na podlagi katerih so nas okupatorji raznarodovali - transporti v Srbijo, v Gonars in v nemška koncentracijska taborišča), potem pa so z raznimi milicami, Vaškimi stražami in domobranskimi silami udarile po tistih, ki so edini borili proti Ducejevimi in Hitlerjevimi silami.

Za pakt, ki ga je Stalin zaradi slabega obrambnega stanja takratne Sovjetske zveze, sklenil s Hitlerjem, slovenski komunisti niso bili krivi. Sploh pa ne OF.

Ideološki potomci domobranske ideje nimate poguma pogledati resnici v oči.

Še nekaj. 1. septembra 1939 so Nemci napadli Poljsko. 2. septembra je takrat vodilni slovenski časopis Slovenec v uvodniku, pozdravil nemško okupacijo Poljske, kot dejanje ki vodi v svetlo prihodnost slovenstva. Ja Ana, takrat je bil slovenski mainstream množično za Hitlerja.
Bedno je Ana, da ob vseh teh dejstvih nekaj jecljaš o pogumu.
#2
Ana Kos
0
Aug 26, 2016
Žal je bilo tako ... Alenka Puhar pravi, da je potrebno stvari prav poimenovati ... Ampak zmagovalci nimajo tega poguma ...
#1
damjan likar1
damjan likar1
Objavil/a 2016-08-26 17:47:07 (Aug 26, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Neverjetno, kako se nekateri zdravniki maščujejo staršem, ki povedo, da je njihov otrok utrpel poškodbe po cepljenju
Vse zgodbe o uničenih življenjih po cepljenju na cepilne fanatike ne vplivajo
Zdravnik je oblastnikom priskrbel goro dokazov, da je cepivo nevarno, toda niso ga poslušali
Medicinske sestre so se raje odločile zamenjati poklic, kot da bi se morale prisilno cepiti proti hepatitisu B
Zdravnik, ki je zdravil nalezljive bolezni z vitaminom C: »Če obstaja čudežno zdravilo, potem je to vitamin C«.
Vrhunsko športnico je cepivo oropalo možnosti za osvojitev zlate medalje na olimpijskih igrah
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj