Razkrijte svojo revščino - druga zgodba
Božo žabjek

Sreda, 19. februar 2014 ob 22:32

Odpri galerijo

Pretresljiva zgodba o slovenski obsedenosti slovenskih sodišč, ki pripeljejo osebo do tragedije, ki jo preberite spodaj. Prosim vse, ki lahko pomagate osebi s hrano, javite se na naš mail - protirevscini@gmailcom, imam njegovo telefonsko, ki jo bom resnim tudi zaupal, predvsem tiste iz Maribora in okolice. Lahko povem, da živi oseba v prostoru 15m2, brez ogrevanja in popolnoma brez hrane. V nadaljevanju objavim tudi njegovo pritožbo na Cener za socialno delo v Mariboru, ki popolnoma razgali zgodbo, tako sodišča kot slovenske žlehtnobe, medsebojnega sovraštva. Vse vas pa pozivam, da vendar kdo po svojih močeh pomaga in mu pripelje vsaj nekaj hrane, da sicer bolan preživi. Vem kaj pomeni, ko izgubiš najbližjega in ,ja streznite se v časih, ko bi si morali pomagati, ne pa uničiti še tisto malo, kar imamo.

StašoŠ

2000 Maribor

 Spoštovani!

Zadnjih 6 let sem bil aktivni iskalec zaposlitve in sem tudi še prijavljen na Zavodu za zaposlovanje. Posledično s tem pa sem bil tudi prejemnik socialne pomoči.

Pred 6 leti me je »doletela« ločitev in postopek okoli ločitve in deljena skupnega premoženja, tudi v naravi, še vedno traja. S pravnomočno odločbo sodišča sem postal solastnik dveh polovic dveh stanovanj, v skupni vrednosti cca. 50.000 €, pravno pa z njimi ne morem razpolagati, ne prodati ne oddati v najem. Vendar od tega že do sedaj dolgujem za stroške in obresti sodnega postopka preko 30.000 €. Vsled tega, je sodišče eno stanovanje že zaseglo, na drugem pa se že nabirajo nakopičene neplačane položnice, saj prejemam položnice, katerih s socialno podporo nisem mogel in ne morem plačevati.

Naj povem, da ne do enega in ne do drugega stanovanja pristopa nimam, prav tako ne ključev in ne morem vstopiti v nobeno stanovanje. Do prek kratkim, sta bili obe stanovanji zasedeni, jaz pa od obeh nisem imel razen stroškov niti 1 € prihodka na leto.

Sedaj, po zasegu sodišča, je eno stanovanje prazno, drugo pa zaseda moja bivša tašča, ki mi za to ne plačuje nobene uporabnine.

Žal, mi je bila zaradi »premoženja« s 1.2.2014 ukinjena socialna pomoč, edini vir preživetja, zaradi preseganja cenzusa, torej zaradi 20.000 €, kar znese polovica slednjega stanovanja.

Prav tako nimam pravice do nadomestila osnovnega in obveznega zavarovanja in ne do subvencije RTV. Prav tako ne morem ne v socialno kuhinjo, ker nisem prejemnik socialne pomoči in ne do Rdečega križa ali Karitasa.

Živim sam, stikov z drugimi nimam, tako nimam nikogar, ki bi mi lahko kakorkoli pomagal.

 Prosim za kakršnokoli pomoč v obliki hrane, drugega ne potrebujem ničesar.

 Sem do konca obupan in razočaran!

 Stašo Š

V Mariboru, 12.2.2014

In tukaj je pritožba, zato gre tudi naš zapis jutri na CSD Maribor, da jim razložimo, kako oni delajo z našim denarjem in naj ga namenijo pomoči potrebnim, ne samo za svoje razkošje!

Center za socialno delo Maribor

Zagrebška 72

2000 Maribor

 Stašo Š

2000 Maribor

 Pritožba zoper odločbo številka 1231 – 280 / 2014 /2 z dne 06.02.2014!

 Po neprespani noči in noči polni joka ter obupa in stiske,zapisujem tole:

Ogorčen sem, do konca žalosten in presenečen nad včerajšnjo novico, da ni socialna podpora, kot edini vir preživetja zadnjih štirih let, ne pripada več.

 Osebno kalvarijo sem začenjal preživljati pred šestimi leti, ko me je, tako kot še veliko ljudi, do konca prizadela ločitev. Pa ne zaradi ločitve same, pač pa zato, ker imam, kot redki, še to smolo, da se z bivšo partnerico nisva mogla zmeniti okoli delitve premoženja, zato se je začela moja osebna kalvarija pred šestimi leti na sodišču in še traja.

 Za sodišče sem porabil prav vse prihranke in do sedaj nisem rešil prav ničesar. Dejstvo je, da živim, bolje rečeno vegetiram, samo od socialne pomoči, ki mi je edini vir preživetja, kot rečeno.

V zadnjih šestih letih do sedaj, sem uspel preko sodišča dokazati samo to, da sem postal solastnik na dveh nepremičninah. Po odločbi sodišča sem bil na dve nepremičnini vpisan v zemljiško knjigo kot polovičen lastnik. Še zdaleč pa nisem lastnik, ki bi lahko kot tak tudi kaj naredil, saj zadnja štiri leta traja postopek za razdelitev premoženja v naravi.

 Komaj takrat, ko bo lastnina razdeljena v naravi, bom postal pravi lastnik in imel možnost odločanja o svoji lastnini, tako razpolaganja z njo, prodajo, najemom, oddajo itd.

 Do takrat pa so mi roke zvezane, saj od obeh nepremičnin ne posedujem niti ključev in nimam pristopa. Tudi dejansko zasedajo ti dve nepremičnine drugi ljudje, enega je do nedavnega zasedala moja bivša snaha, v drugem pa še sedaj živi moja bivša tašča. Ne ena in ne druga nista nikoli hoteli slišati za kakršnokoli najemnino, ne za odkup in ne za izselitev. Tudi z odvetnikom nisem mogel rešiti ničesar in stanje je popolnoma enako tudi danes.

 Zaradi nevzdržih razmer po ločitvi in nagajanja moje bivše žene, sem se bil primoran izseliti iz enega od teh stanovanj in poiskati svoj mir v vnukovi garsonjeri, ki mimogrede meri manj kot 15 m2. In v tej garsonjeri nimam niti štedilnika in ne hladilnika. Imel pa sem do sedaj socialno podporo, s katero sem si lahko zagotovil vsaj minimalen obrok hrane in plačal vse položnice v zvezi s tem.

 Odkar sem postal zemljiško knjižni lastnik prej omenjenih nepremičnin, torej, polovični lastnik dveh dvosobnih stanovanj, so se začele s tega naslova »nabirati« položnice okoli tega, katerih seveda nisem mogel plačevati. Dolgovi so skupaj s stroški sodišča in obrestmi narasli v zadnjih štirih letih na vrtoglavih 30.000 €, zato mi tudi eno od teh stanovanj, to v Borovi vasi, sodišče tudi z odredbo zasega in prodaja na dražbi. Popolnoma cela kupnina bo šla za te stroške, ker bivša žena raje vidi, da gre vse v zrak, kot, da bi jaz dobil karkoli. Sicer pa se že šest let trudi dokazovati sodišču, kako je vse njeno, tudi s podkupljivimi pričami, ki pričajo pod prisego na sodišču v njeno korist.

Znesek tega dela stanovanja je ocenjen na 31.500 € in bo šel v celoti za poplačilo dolgov, verjetno bom pa po prodaji še nekaj ostal dolžan, kljub temu, da dejanskih stroškov v zvezi s tem, nisem naredil nič.

 Moj delež na drugem stanovanju, v katerem, kot rečeno živi bivša tašča, pa znaša 21.500 € in le to je tudi sedaj predmet spora, zaradi katerega mi je bila socialna podpora ukinjena. In ta podatek je za vas edini merodajen, ki je pretehtal vse, tudi dejstvo, da mi je socialna podpora edini vir preživetja. Sem v primežu neke zakonodaje in žrtev tega sistema.

 V obupu ne vem več,kaj naj storim in na koga naj se obrnem. Glede na to, da sem brez socialne podpore od 01.02.2014, mi posledično ne pripada ne osnovno in ne dodatno zdravstveno zavarovanje, ne subvencija za rtv prispevek in ne možnost za že sicer nedostojno življenje. Sedaj ne bom mogel plačati niti stroškov garsonjere, to je stanarina, elektrika, da o tv, telefonu in internetu sploh ne govorim. Lahko sicer poizkušam preživeti tudi brez vsega tega, brez hrane pa ne morem. Sedaj nimam niti možnosti za pomoč rdečega križa, karitasa in socialne kuhinje, kamor sem že hodil približno dve leti.

 Sem tudi kronično bolan, visok krvi pritisk, ledvice, želodec, stalno sem tudi v depresiji in pod stresom. Ker sem odvisen od nekaterih zdravil, si tudi teh sedaj ne bom mogel več kupiti. Imam sicer dva sina, ki sta se v celoti distancirala od mene in ju nisem videl že štiri leta, mi pa tudi ona dva ne bi mogla prav z ničemer pomagati, ker sta tudi sama na socialni podpori.

 Nimam prav nikogar na katerega bi se lahko obrnil v težavah razen na vas, pa še vi ste mi odrekli pomoč. Na koga se sploh lahko še obrnem v tej državi ? Praktično to pomeni, da ste me dobesedno vrgli na cesto z vašo odločbo in me obsodili na državljana brez vseh pravic, brez zavarovanja, brez hrane.

 Kaj res še nisem dovolj pretrpel, kaj me lahko še doleti? Kaj ni dovolj, da sem bil na sodišču zaradi maščevanja neke patološke lažnjivke, zaradi nasilja v družini, ki se nikoli ni zgodil, obsojen na 3 mesece zapora, pogojno. Ker sem bil spoznan za krivega kljub temu, da ni bilo ne prič za domnevno dejanje, ne zdravniškega izvida in ne posredovanja policije, kaj šele prič sosedov, sem vprašal sodnico, na podlagi česa me obsojen. Odvrnila je, da na podlagi verodostojne« izpovedi!

 Vsled tega, sem se obrnil na varuha za človekove pravice, a parlament, na poslance, na ministre, na ambasade, na medije, pa mi nihče še odgovoril ni. In tako bom storil tudi sedaj.

Je bilo ravno ta teden na televiziji, kako narobe naravnan socialni sistem imamo v državi. Namesto, da bi socialna služba prepoznala tiste, ki pomoč zares potrebujejo, se strogo držijo črke zakona, pa čeprav brez razuma in čustev. In to se je zgodilo tudi v mojem primeru.

 Star sem 50 let, zato skromno pričakujem, da bom moral še nekako preživeti naslednjih 20 let. Zato vas rotim, da mi vrnete socialno podporo, brez katere sem obsojen na smrt od lakote. Sem popolnoma na obrobju te družbe, brez prijateljev in znancev in brez dostojanstva. Nimam nikogar in ničesar. Sedaj bom brez denarja, še enkrat povem, tudi brez osnovnih stvari za življenje, to je elektrike in zdravstvenega zavarovanja, da o hrani sploh ne govorim.

 Kaj mi torej preostane, kot da končam to bedno življenje, ki naj se tako sploh ne imenuje. Je res na tehtnici prevladalo to, da sem na papirju solastnik nekega starega, dvosobnega stanovanja, od katerega sploh nisem niti lastnik v naravi nad tem, da nimam niti za kruh? Stanovanju se lahko takoj odrečem v korist države ali ga odstopim kakšni socialno ogroženi družini, saj mi je jasno, da od tega stanovanja ne sedaj in ne v prihodnosti ne bom imel nič, samo vam očitno še ni.

 Zakaj v vsakem človeku iščete potencialne lopove, ki hočejo izkoriščati državo? V mojem primeru vam zagotavljam, da temu ni tako. Zato vas lepo prosim, da prepoznate mojo osebno stisko.

 Stašo Š, V Mariboru, dne 13.02.2014 


							Kje je naše srce?

Galerija slik

Zadnje objave

Sat, 30. May 2020 at 18:08

50 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 23.5.20
Le kako najti trenutek, da se izogneš 24 urnim lažem o Koroni? Nikakor, če le hočeš pomagati ozaveščati. Pri nas zdravstveni plačanci že o gripi in Covidu v eni tabletki virusa, ECB o pomoči bankirjem zaradi virusa, Svetovna banka o ropanju Afrike na račun Korona laži, Beli hiši je najpomembnejše sodelovanje s Faucijem in Gatesom, saj nosijo farmacevti mimo mrtvih iz nekega drugega seznama le zelene bankovce. Ljudje pa skoraj tiho mimo resnice o maskah in navdušenem Donaldu, ki že grozi s testiranjem atomske bombe!

Fri, 29. May 2020 at 18:48

67 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 22.5.20
Midva sva pa res čudovita in zelo draga hrana za ovce. Kot so Angelci sodi na letalih, saj iz njih izteče tudi nekaj drobiža zanjo, pa pri nas iz NEK2. Pri COVID-19 skoraj ni iztekov tega drobiža, saj so avtorji in tvorci plačanega zločina isti, najbolj znani elitni in politični zločinci, ki sami ustvarjajo milijarde iz natega. In prav Korona je eden najhujših razlogov, da so se ZDA namerno prezadolžile.

Thu, 28. May 2020 at 18:30

78 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 21.5.20
COVID-1984 politično mutiral Odkar se je na papirju skoraj končala lažna epidemija je svet izgubil dokončno človeško povezavo z resnico in poštenjem. Bankirski izum, največji po letu 1913, je pokazal, kako se dobički lahko višajo z le malo dela, vklapljanjem in izklaplanjem 5G in medijev, strankam v bankah, torej navadnim ljudem pa ni težko

Wed, 27. May 2020 at 20:58

188 ogledov

Bo Palestina končno zlomila zločinski svet?
Čudne so novice, ki prihajajo iz Palestine, točneje tudi iz dežel, ki si nabirajo točke na mrtvih in podporo Sionistov s Palestinskimi zločini. Vemo, da je Trump že pred meseci podpisal dovoljenje za novo krvavo okupacijo Zahodnega brega, saj je vendar Izraelska lutka. A tokrat preseneča podobna lutka, ki je svoje delo opravljala v Siriji, pa še marsikje in vedno znova med vrsticami napovedovala novo veliko Otomansko cesarstvo - Erdogan. Tokrat je stopil na ljudsko stran in Izraelu javno povedal, da ne bo dovolil okupacije Zahodnega brega, ki jo Neatanjahu načrtuje izpeljati julija. Že Erdoganove besede so bile presenečenje - ne bomo nikomur dovolili vzeti Palestinskega ozemlja. Ob njegovem odločnem nasprotovanju, ki pa je vseeno za zdaj še presenečenje, se vse več držav odloča za enako nasprotovanje, med njimi Jordanija in spet presenetljivo Francija in Nemčija. Gre za poštene in človeške namene ali je spet v ozadju hinavsko prikrivanje dogovora? Zaželimo si tokrat poštenja, saj Palestinci že od leta 1917 trpijo, ker so njihovo zemljo obljubili Zahodni zločinci Izraelu, leta 1947 pa so mu jo krvavo podarili. Zakaj Palestina ne bi mogla živeti svobodno in samostojno, čeprav Židovski iztirjenci Sionisti vodijo NWO?  In naj bo na koncu Erdoganovo presenečenje pristno in pošteno, vsaj enkrat, da bo vsaj en narod dobil vrnjeno svobodo in človekove pravice! (virGlobalResearch)

Wed, 27. May 2020 at 18:25

91 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 20.5.20
Čebele bodo še nekako preživele, ljudska rasa je preneumna! Kot ljudje ne dojemajo pomena čebel, Donald dojema le zeleno papirnato ali digitalno resnico. Če si Sionist, pa tudi, če si odvetnik, pomeni, da si zločinsko ZA cepljenje. Hudo je le, ker so s tem povezani tudi računalniški programi. Pa njim kakšen Antivirusni program še pomaga, svetu nič več! Zato pa vsi, ki lažejo o odstranitvi Globoke države podpirajo zločine zoper nedolžne, naj bo Sirija ali Palestina! Logično, kajne?

Tue, 26. May 2020 at 18:13

104 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 19.5.20
Živali se lahko smejijo, saj njihovih možganov ne poneumlja politika, le namerno jih uničijo laboratoriji. Zato pa virusi politikom uničijo možgane in vojska je zanje edina rešitev. Hudič je le, ko na najvišjih zdravstevnih položajih sedijo res najbolj zabiti in zlobni, vse za svojo korist. Bodo lagali dan in noč in resnice nikoli ne bodo prepoznali, kaj šele hoteli!

Zadnji komentarji

Prijatelji

achilles arrowFranc MihičRodovni VrtičkarBranko BrinkoČrt TavšDan SodniMarijan ŽuparićDominik KrajcarDruštvo  CZPNNlom buchelaSodni DanGoran Smuksimon avsecTamara Kranjec-LaganinSTOP The NWODavid KodbaDejan KosAndrej SlovenijaMarko JezernikRadmila ČučakJanez GrilAnsar AllahZlatko herncicbarbka sprukOgard KavonMajin MaražKeyser  SozeRock ForMoneyAna KosGORAZD Gogo VELNER -  DJoʞkoVitomir HorvatDajana  Babič

NAJBOLJ OBISKANO

Razkrijte svojo revščino - druga zgodba