Biti stečajni upravitelj v Sloveniji je sijajni business!
Božo žabjek

Sreda, 19. februar 2014 ob 18:49

Odpri galerijo

Stečaji slovenskih podjetij so nekaj najbolj podlega, kar nam lahko zakuhajo tajkuni in politiki. Njihovo skupno ustvarjanje nemogočih in neuporabnih razmer za gospodarstvo ter skupna lakomnost po našem denarju so, recimo samo lani septembra pripeljali do kar 125 novih stečajev, v enem samem mesecu, rekord nad rekordi. Pri tem je vredna krohota, ne smeha, izjava stečajnega  upravitelja Branka Đorđevića, češ, za povečano število stečajev je kriv člen stečajne zakonodaje, ki pravi, da je podjetje, ki samo zase vloži stečaj, oproščeno plačila predujma v znesku dobrih tri tisoč evrov. Ljudje, ki so namerno pahnili podjetja v stečaj, so pred tem izpraznili blagajne, pustili pa nekaj nepremičnin in premičnin, da tudi stečajni in država zaslužijo. Izjeme so redke, ampak tam so jih zaradi nevoščljivosti potopili politični veljaki, ker je bilo podjetje uspešnejše kot bi smelo biti (kajne Tone Smolnikar) in ni plačevalo podkupnin. Navežimo to noro izjavo na Primorje, ki je očitno šlo v stečaj, ker mu ni bilo potrebno plačati 3000 evrske takse za stečaj in ne zaradi  stotine nakradenih milijonov preko kar 38 podjetij, ki jih je Černigoj ustanovil  zase s pomočjo   Primorja,da je denar lažje in hitreje kopnel.V nadaljevanju ropanja Primorja zdaj stečajni upravitelj Rudolf Hramec obsoja, da ga povsem po nedolžnem obsojajo čudnega, do delavcev sovražnega, celo nevestnega dela in do zdaj izplačanih 5 in pol milijona € za cenitve, poročila, davke in njegove potne stroške, približno 2000 evrov mesečno. Se vozi iz Monte carla na delo v Ajdovščino, kajne. Delavci so šele po 19 mesecih dobili prvih 10 % davno zapadlih plač. Ampak, kdo pa so delavci, nepomembna bitja. Problem je, ker Hramec ne more prenesti, da je najvišja  nagrada stečajnemu upravitelju le borih 80.000 €, da za tak drobiž ne more delati vestno. Je zato že izplačal raje po drugih poteh, dela zato neresno in zavlačuje?. Njegove nebuloze so jasno prikazane na linku  http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/dolgotrajni-stecajni-postopki-opeharjeni-delavci-ali-premalo-placani-stecajni-upravitelji.html. Dodajmo najvišji nagradi še število njegovih stečajev, kar 24 in veste, kakšna je lahko nagrada. Pa nadgradite to še s številko 10x in dobili boste Dolamiča.

Stečajni upravitelji ne rešijo skoraj nič, če pa, jih kaznujejo. Zelo nazoren je primer odvetnice, ki je prevzela stečaj nekega podjetja in ga skoraj zaključila v 6 mesecih. Ko je napisala poročilo o zaključku in ga predala pristojnim,  so ji stečaj odvzeli in zdaj še vedno poteka. Zakaj? Ker bi s tem osmešila vse ostale stečajne, ki delajo leta le zaradi svojega zaslužka in ne resnega reševanja. Vprašajmo se kje so tožilci, sodišča. Ah, seveda sodišča podpisujejo stečajne postopke, torej jih podpirajo, saj ni bilo resnega primera, da bi sodnik ali sodnica nek postopek v stečaju ali celo stečaj zavrnil/la zaradi ugotovljenih nepravilnosti, Gorše je bil le izjema za javnost.

Pa še druga plat stečajev. Zakaj jih je toliko in kdo je kriv zanje? Na prvem mestu je odgovorna država, torej vlade, ki se nima pravice hvaliti, če v času njenenega kraljevanja dosežemo mesečni rekord 125 stečajev v enem mesecu. To pomeni, da je z njihovo delovno ekipo, ukrepi in sprejetimi zakoni nekaj hudo narobe in izjemno škodljivo za slovensko gospodarstvo. Njihova nesposobnost in zgolj retorika za javnost nas pelje v neizogibno pogubo, kajti po vsakem njihovem hvaljenju, kaj so naredili in kaj še bodo za izboljšanje stanja, je položaj še slabši, številke pa katastrofalne. Ob tem izjava Pličaniča, kako Dolamiča ne pozna, ampak je zanj samo, misli vsaj tako, samo slišal, ni vredna komentarja.

Zato si zapomnite – stečaj je izumljen postopek, da se prepreči razkrivanje vzrokov za krajo premoženja v podjetjih pred uvedbo stečaja. In dokler bo tako Slovenija nima rešitve!

Galerija slik

Zadnje objave

Sat, 30. May 2020 at 18:08

50 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 23.5.20
Le kako najti trenutek, da se izogneš 24 urnim lažem o Koroni? Nikakor, če le hočeš pomagati ozaveščati. Pri nas zdravstveni plačanci že o gripi in Covidu v eni tabletki virusa, ECB o pomoči bankirjem zaradi virusa, Svetovna banka o ropanju Afrike na račun Korona laži, Beli hiši je najpomembnejše sodelovanje s Faucijem in Gatesom, saj nosijo farmacevti mimo mrtvih iz nekega drugega seznama le zelene bankovce. Ljudje pa skoraj tiho mimo resnice o maskah in navdušenem Donaldu, ki že grozi s testiranjem atomske bombe!

Fri, 29. May 2020 at 18:48

67 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 22.5.20
Midva sva pa res čudovita in zelo draga hrana za ovce. Kot so Angelci sodi na letalih, saj iz njih izteče tudi nekaj drobiža zanjo, pa pri nas iz NEK2. Pri COVID-19 skoraj ni iztekov tega drobiža, saj so avtorji in tvorci plačanega zločina isti, najbolj znani elitni in politični zločinci, ki sami ustvarjajo milijarde iz natega. In prav Korona je eden najhujših razlogov, da so se ZDA namerno prezadolžile.

Thu, 28. May 2020 at 18:30

78 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 21.5.20
COVID-1984 politično mutiral Odkar se je na papirju skoraj končala lažna epidemija je svet izgubil dokončno človeško povezavo z resnico in poštenjem. Bankirski izum, največji po letu 1913, je pokazal, kako se dobički lahko višajo z le malo dela, vklapljanjem in izklaplanjem 5G in medijev, strankam v bankah, torej navadnim ljudem pa ni težko

Wed, 27. May 2020 at 20:58

188 ogledov

Bo Palestina končno zlomila zločinski svet?
Čudne so novice, ki prihajajo iz Palestine, točneje tudi iz dežel, ki si nabirajo točke na mrtvih in podporo Sionistov s Palestinskimi zločini. Vemo, da je Trump že pred meseci podpisal dovoljenje za novo krvavo okupacijo Zahodnega brega, saj je vendar Izraelska lutka. A tokrat preseneča podobna lutka, ki je svoje delo opravljala v Siriji, pa še marsikje in vedno znova med vrsticami napovedovala novo veliko Otomansko cesarstvo - Erdogan. Tokrat je stopil na ljudsko stran in Izraelu javno povedal, da ne bo dovolil okupacije Zahodnega brega, ki jo Neatanjahu načrtuje izpeljati julija. Že Erdoganove besede so bile presenečenje - ne bomo nikomur dovolili vzeti Palestinskega ozemlja. Ob njegovem odločnem nasprotovanju, ki pa je vseeno za zdaj še presenečenje, se vse več držav odloča za enako nasprotovanje, med njimi Jordanija in spet presenetljivo Francija in Nemčija. Gre za poštene in človeške namene ali je spet v ozadju hinavsko prikrivanje dogovora? Zaželimo si tokrat poštenja, saj Palestinci že od leta 1917 trpijo, ker so njihovo zemljo obljubili Zahodni zločinci Izraelu, leta 1947 pa so mu jo krvavo podarili. Zakaj Palestina ne bi mogla živeti svobodno in samostojno, čeprav Židovski iztirjenci Sionisti vodijo NWO?  In naj bo na koncu Erdoganovo presenečenje pristno in pošteno, vsaj enkrat, da bo vsaj en narod dobil vrnjeno svobodo in človekove pravice! (virGlobalResearch)

Wed, 27. May 2020 at 18:25

91 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 20.5.20
Čebele bodo še nekako preživele, ljudska rasa je preneumna! Kot ljudje ne dojemajo pomena čebel, Donald dojema le zeleno papirnato ali digitalno resnico. Če si Sionist, pa tudi, če si odvetnik, pomeni, da si zločinsko ZA cepljenje. Hudo je le, ker so s tem povezani tudi računalniški programi. Pa njim kakšen Antivirusni program še pomaga, svetu nič več! Zato pa vsi, ki lažejo o odstranitvi Globoke države podpirajo zločine zoper nedolžne, naj bo Sirija ali Palestina! Logično, kajne?

Tue, 26. May 2020 at 18:13

104 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 19.5.20
Živali se lahko smejijo, saj njihovih možganov ne poneumlja politika, le namerno jih uničijo laboratoriji. Zato pa virusi politikom uničijo možgane in vojska je zanje edina rešitev. Hudič je le, ko na najvišjih zdravstevnih položajih sedijo res najbolj zabiti in zlobni, vse za svojo korist. Bodo lagali dan in noč in resnice nikoli ne bodo prepoznali, kaj šele hoteli!

Zadnji komentarji

Prijatelji

achilles arrowFranc MihičRodovni VrtičkarBranko BrinkoČrt TavšDan SodniMarijan ŽuparićDominik KrajcarDruštvo  CZPNNlom buchelaSodni DanGoran Smuksimon avsecTamara Kranjec-LaganinSTOP The NWODavid KodbaDejan KosAndrej SlovenijaMarko JezernikRadmila ČučakJanez GrilAnsar AllahZlatko herncicbarbka sprukOgard KavonMajin MaražKeyser  SozeRock ForMoneyAna KosGORAZD Gogo VELNER -  DJoʞkoVitomir HorvatDajana  Babič

NAJBOLJ OBISKANO

Biti stečajni upravitelj v Sloveniji je sijajni business!