Ogrevanje prostora za manj kot en evro na dan

OddajRoža Karan (Astrologinja), dne 2014-01-31 ob 15:23:19

Britanski novinar je na svetovnem spletu objavil posnetek, ki je navdušil vse tiste, ki so primorani v varčevanje

Ogrevanje, kot ga je na YouTubu predstavil Dylan Winter, sploh ni nov način, le v moderni dobi smo malce pozabili na znanje naših prednikov. In v čem je trik? Uporabili bomo štiri čajne svečke, ki gorijo približno tri ali celo štiri ure. Uporabite lahko najcenejše, saj kakovost svečk ne igra vloge. Potrebujemo še dva glinena cvetlična lončka, kovinsko posodo, podobno pekaču, in vžigalnik.

V globljo kovinsko posodo položimo štiri čajne svečke in jih prižgemo. Nanje, tako da ne zapremo dotoka zraka, položimo okoli obrnjen manjši cvetlični lonček, njegovo luknjico, sicer namenjeno odtekanju vode, pa zamašimo. Čezenj damo večji glineni lonček in tudi tokrat pazimo, da ne zapremo dotoka zraka. Od tukaj dalje bo fizika za vas delala sama. Spodnji lonec se bo zaradi vročega zraka štirih lončkov segrel, nato bo toploto začel oddajati še večji lonec, skozi njegovo luknjo pa bo začel izhajati zelo vroč zrak, ki bo ogreval vaš prostor.

 

Pomembno opozorilo

Lončkov se, potem ko so oddajali toploto, nikoli ne dotikajte brez zaščitnih rokavic, saj imajo visoko temperaturo in se boste na njih zagotovo opekli. Nikoli jih tudi vročih ne hladite v vodi, saj bodo zaradi temperaturne razlike počili. Predlagamo vam, da pod kovinsko posodo podložite kakšen negorljiv material in da ste, ko pripravljate svoj varčni grelnik, vedno v njegovi bližini. Nesreča nikoli ne počiva.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
11
Vlatka Kozlovič
0
Feb 07, 2014
AZI,

haha...., upam, da se ti ni kaj zasmodilo?
#11
Andres Zoran Ivanovic
1
Feb 07, 2014
Meni je ratalo, vendar sem površno prebral in namesto v večji lonec sem vse to namestil na servisni pladenj. :) Bom popravil.
#10
Andres Zoran Ivanovic
1
Feb 07, 2014
Bom poskusil,
#9
Ana Kos
0
Feb 06, 2014
No, jaz bi pač poskusila! Toliko enih strupenih plinov pa menda ne bi bilo, končno so naši predniki živeli v prostorih, ki so bili marsikdaj čisto zakajeni od dima - črne kuhinje. Se spomnim, da smo se v šoli učili, da je meso iz dimnic kancerogeno ...
Najbolje bi pa bilo, da bi imeli prave svečke, take iz voska!
#8
Črtomir
0
Feb 06, 2014
Izidor - mater si pameten....
#7
Vlatka Kozlovič
0
Feb 02, 2014
Moj Grison mi že veš čas pravi, prinesi en lonček, ker enega že imamo. Zdaj vidim zakaj.
#6
P. J.
0
Feb 01, 2014
Nisem ravno prepričan o uporabnosti ideje, toda vendar tako zelo neuporabno, kot trdi naš Izidor pa tudi ni. Mi smo se posluževali pristopa ogrevanja iglujev s svečami. Ena sveča lahko v kratkem času zrak v igluju za 6 oseb ogreje na zadovoljivo raven za spanje (recimo nekje 8 - 12 ° C).
#5
izidor leber
0
Feb 01, 2014
primerjava načina ogrevanja s perpetuum mobile strojem je dana z namemom poudarka mentalnega razkoraka med stvarnostjo in fikcijo... Dejstvo je, da je kvaliteta našega živjenja zelo odvisna od realnega dojemanje okolja okoli sebe. dolgo časa se je tudi mislilo, da je Zemlja ploščata... Zmote in zablode nerealnega dojemanja stvarnosti so imele in še imajo imajo torej zelo konkretne učinke na človeštvo...
Jasno je, da energije (toplote) ne moremo ustvarjati iz nič (prvi zakon termodinamike). kolikšna je sežigna toplota 1 g parafina je natančno definirano. vse nadaljne utopične ideje o takorekoč zastonjskem ogrevanju so zato le iluzorno, popačeno in nerealno dojemanje stvarnosti v smislu perpetuum mobila.
#4
Boris
0
Feb 01, 2014
Stvar iz članka je uporabna, samo namesto tistih parafinskih svečk je bolje uporabiti naravno. Glej https://www.themajka.com/izradite-prirodne-svijece-t167.html
#3
Boris
0
Feb 01, 2014
Izidor, tvoja primerjava je trapasta. Perpetuum mobile je stroj, ki se giblje neskončno dolgo, ne da bi mu dovajali energijo, med tem ko se za ogrevanje prostora na način, ki ga opisuje članek, porablja material sveče.
#2
izidor leber
2
Feb 01, 2014
zopet en nov perpetuum mobile za naivneže...za nameček so pa dimni plini ki se sroščajo ob kurjenju parafina iz svečk dokazano kancerogeni. a res želi kdo bivati v tako zastrupljenem okolju 24 ur?
#1
Roža Karan (Astrologinja)
Roža Karan (Astrologinja)
Objavil/a 2014-01-31 15:23:19 (Jan 31, 2014)
Starejša objava Novejša objava
heating your home office for 8 pence a day- sailing around Britain www.keepturningleft.co.uk - YouTu

http://www.keepturningleft.co.uk/ Thanks for looking at this little film I posted over a year ago. Thanks to you people it has been a most entertaining coupl...

ZADNJE OBJAVE
Dvignimo si moralo......
Karl Erjavec: pomembno sporočilo mojim upokojencem!
No pa smo tam, kdo pa je kriv, da je otrok lačen? Kaj pa LOPOVI ki so nas pripeljali v to situacijo?
Celotno zgodovino so v vojni. ZDA obstajajo 239 let, do sedaj so se vojskovale 222 let!
Avstrijski mediji: Rotschild je podprl begunsko krizo, vsi begunci dobili po 11.000 eurov!!!
Layth Ayman Munshidi se je rad slikal poleg ljudi, ki jih je ubil, danes je begunec v Berlinu
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sir
(1)
meso
(1)
IŠČI PO ARHIVU
junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj