Izjava o zaseženih računalnikih

OddajAndrej Magajna, dne 2015-12-16 ob 00:48:38

Spoštovani!

Po novici o zasegu elektronske komunikacije na sedežu SDS, sem že v dopoldanskem času prejel več klicev, ki se nanašajo na zaseg družinskih računalnikov  jeseni  2010 na mojem domu.  Da ne bom posameznikom večkrat odgovarjal, sem se odločil, da podam izjavo za javnost. (Za dodatna vprašanja pa sem na voljo)

Kakor je znano so bili zaseženi družinski  računalniki kasneje izgubljeni in jih do danes policija ni vrnila.

Še več . V tem času iskanja pogrešanih računalnikov so izgubili tudi vse kompletne forenzične kopije. Torej celotna 15 letna dokumentacija vseh družinski članov je bila odtujena in nikoli vrnjena.

      Hudo sporna pa je predhodno dogajanje.  Inštitut za Forenziko informacijskih tehnologih (IFIT) je ugotovil, da je prišlo do prirejanja izvornega obvestila  luksemburškega varnostnega organa. Sporna slika (dozdevno mladoletnega)  dekleta v kavbojkah, ki razkazuje gole prsi, namreč  sploh nikoli ni bila prenesena na naš  IP naslov. Zaradi tega sem podal ovadbo proti kriminalistu, ki je vodil postopke. Torej policija je vstopila v stanovanje in zasegle vse družinske računalnike z izgovorom iskanja imenovane slike, ki je na naših računalnikih sploh nismo posedovali  !  

Ob preiskavi pa naj bi naleteli na neke druge slike (golih, na pol razgaljenih ali izzivalno oblečenih deklet) zato tožilec nadaljuje pregon. Za dokaz mu služijo izvlečki iz kopij, ki pa so (forenzične kopije)   tekom postopka,  kot rečeno,  tako kot  sami računalniki, čudežno izginile.

V fazi odpiranja in izločanja datotek - tako jaz kot drugi solastniki računalnikov - nismo bili vabljeni ! Le prvič, ko se še ni nič odpiralo in pregledovalo,   ampak, so preko kabla presneli celotne diske na policijski snemalec datotek.

     Glede rezultatov hišnih preiskav, ki naj bi 3. novembra 2010 zajele 21 družin pa tudi ni moč dobiti jasnega odgovora ! Sam sem dobil nekaj klicev (in elektronsko pismo) ogorčenih preiskovancev, pri katerih niso našli nič. Obstaja sum, da rezultati »široke« akcije, ki se je začela šele leto in 4 mesece po obvestilu iz imenovanega luksemburškega varnostnega organa, niso opravičili tako drastičnega ukrepa - vstop v stanovanje v zgodnjih jutranjih urah. Kakor kaže so bili rezultati praktično nični, vsaj glede zadev, ki so izhajale iz odredb ( in ne nekih posrednih , drugih zadev odkritih naključno, na katere se preiskava ni nanašala).

     Zaradi  suma zlorabe preiskave v politične namene, sem poslancev Državnega zbora že pred časom podal tudi pobudo za ustanovitev posebne  preiskovalne parlamentarne komisije. 

     Če bi preiskovalne novinarje in druge zainteresirane  zadeva bolj podrobno zanimala, lahko zgornje navedbe tudi dokumentiram.

 

Lep pozdrav                                           

Andrej   Magajna  - 041 691 619

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Andrej Magajna
Andrej Magajna
Objavil/a 2015-12-16 00:48:38 (Dec 16, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Postkomunistična mafijska država
Se dogovor iz septembra 2017 v Kamniku uresničuje do potankosti !!?? Toninov »nikogar ne izključujem« torej ni bil namenjen JJ, ampak Šarcu.
Ugrabljeno sodstvo
OB DESETLETNICI! Stranka Krščanski socialisti Slovenije to jesen 2017 praznuje 10 letnico ustanovitve.
Ahmad Shamieh - izjema mora biti v naprej znana in jasno definirana
Arogantna oblast je šla predaleč - prijava nezakonitih udeležencev referendumske kampanje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj