STAROSELSTVO SLOVENCEV

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-12-24 ob 12:00:46
Prav staroselstvo Slovencev v Srednji Evropi je nedvoumno izpričano že v kameni dobi  in  to 7. tisočletij   pr. Kr., ko  so poljedelska   ljudstva    poselila Srednjo  Evropo, ki  se  je  sproščala izpod ledu. Prav staroselci so poimenovali značilne zemljepisne pojave, zlasti gore in reke in prav razumljivost teh poimenovanj v slovenščini dokazuje naše staro-selstvo v vsej Srednji Evropi. Jezikoslovci se sklicujejo na lažno Miklošičevo načelo, da gre za slučajne pojave, a te slučajnosti ne utemelje z analizami pogostosti. Lažnost navedenega načela je tudi v predpostavljeni enopomenskosti poimenovanega objekta. Mnogo imen razumljivih v slovenščini opisuje tudi stvarne značilnosti poimenova-nega objekta, zato gre za dve neodvisni spremenljivki, ki nedvoumno določata jezik njihovega poimenovanja, in to prav slovenščino. ki je najbolje ohranila predantični predslovanski govorn Vir ; Vinko Vodpivec
 
Prvi zapis, ki pove pravi smisel staroselstva Slovencev na območju Evrope. Pravilno je Vodopivec nakazall dobo otoplitve in ponovne ozelenitve zemeljske širine nad pasom 30 stopinj S-:J. Prvi ,ki so prišli na ta pas je po mojem mnenju afriško mediteranska podskupina in Slovenci. Najbolj žalostno je,da so kasnejši prišleki v ta na novo nastajajoči zeleni pas prikrojili vso zgodovino sebi v prid. To so predvsem Germani,.Grki in Itali. Ti narodi so nam dobesedno oduzeli naše staroselstvo ,katerega so podpirale in pomagale rušiti zadnjih 100 let velikosrbske težnje.To bivši režimski aparatčiki Slovenci še danes počnejo v samostojni Sloveniji.
Danes bi se morali Slovenci vprašati o Homerjevi Odisejadi in Iliadi in pod vprašaj postaviti njegov opis mita o trojanski vojni. Naši predniki staroselci so  častili dolgolasega boga Venija,ki zelo spominja na trojanjskega junaka Eneja. Je bilo Homerju naročeno spreminjanje zgodovine? Smo bili  naši predniki staroselci za Grke Veneti ali Eneti???? Vse se pokriva !!
Popolnoma enako se dogaja z Virgilovo Eneido,ki povzdiguje Itale in nastanek  rimskega cesrastva. Zopet plačana sprememba resnice?  Kako? Enej-_Veni trojanjski junak išče po porazu Troje novo področje za svoj poražen narod. Najbolj vpadljivo dejstvo,ki ga Vergil ni mogel obiti je ,da je staroslovenski Enej-Veni prednik ustanoviteljev Rima- Romula in Rema??? Je Rim nastal v španoviji slovenskih staroselcev in Italov, ki so bivali v južni Italiji kot afriško mediteranska podskupina? So naši predniki dogovorili zvezo-španovijo z Itali in skupaj ustanoviili Rim ??? So kasneje naši prtedniki potegnili kratko v tej španoviji z Itali? So naši predniki kasneje obdržali padsko nižino in Norik in nato zdesetkani ustanovili Karantanijo? To Karantanijo pa so zopet uničevali Germani in nam dokončno ukradli našo,slavno zgodovino in staroselstvo. MI še vedno imamo dokaze,da smo mi kultivirali velik del stare Evrope-imamo najstarejšo piščal na svetu,najdeno na našem ozemlju,najstarejši čoln drevak in najstarejše kolo v Evropi.Mi smo prišli na novo nastali zeleni pas Evrope,kot prvi in to z vozovi in drevaki Dokaz njihova starost 5000 -7000 let. Razmislite Slovenci kdo nam krade naše stroselstvo od dne ko smo stopili v španovijo z Itali? Kaj je danes EU in kdo nas ponižuje in izkorišča. Narodi in vsak posameznik med nami ima v sebi akumuliran brečasen genski spomin,ki nam ga sistematično zatirajo narodi,ki so jim naši slavni predniki odpirali pot v Evropo in jim pomagali postati poljedekci in živinorejci,ki so sposobni lastnega preživetja. Dobili smo plačilo za katerega se naši predniki obračajo v grobovih. Lp:)*
profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
6
abram1b2 Cej
0
Dec 28, 2018
anki polajnko :)*
Začnimo z izvorom indoevropskih jezikov med katere spada tudi slovenski jezik.Osnova jezikov so plemenske seitve iz zelenega področja ob času zadnje ledene dobe v ponovno nastale severnejše zelene pasove ob ponovnem nastopu otoplitve.Cikli !!Civiizacijski valovi,ki sovpadajo z štirimi zemeljskimi cikli . Zima ledena doba 7000 let ,pomlad,poletje,jesen vse po 7000 let = 28000 let. Dvig- pad človeških psihofizičnih danosti posledica tehnično duhovni/ razvoj/-nivo civilizacije znotraj posamičnega cikla. Narodi se razvijajo iz prvobitnih plemen ,ki so se selila na novo nastale zelene pasove nad 30 stopin zemljepisne širine.V katerem pasu zasledimo najstarejše civilizacije sedanjega 28000 letnega vala? V pasu 30 stopinj Severne in Južne zemljepisne širine. .Preveri ! Ne zanikam tvoje razumevanje in razlage,hočem ti pokazati samo svoj drugačen uvid in moe razumevanje te teme. Če bi človeštvo poznalo Curievo kritično temperaturno točko Zemlje,bi se že lažje pogovarjali. Zakaj ima Zemlje obe ledeni polarni kapi ? Kaj je njuna funkcija itd.Zadeve je potrebno gledati kompkeksnejše. Žal v enem svbojem sporočilu ne zmorem zaobjeti vsega.Hvala za tvoj komentar. Lp :)*
#6
anki polajnko
0
Dec 28, 2018
Teorija, da so Slovani živeli v Zakrpatju, v stepah in se naselili v Srednjo Evropo je na majavih temeljih.
Verjetnejša je teorija, ki govori, da so Slovani zasedali prostor Srednje Evrope in na zahodu segali nanako do Bavarske, Švice in globoko v Padsko nižino.
Ali so to bili Slovenci, Hrvati, Čehi, ali Slovaki ni bistveno, saj so se narodi razvili mnogo kasneje.
Tudi o bratstvu slovanskih narodov je težko govoriti,saj na tako velikem področju, nekaj milijonov kvadratnih kilometrov je težko govoriti o neki enotnosti. V dogih stoletjih, celo tsočletjih so se posamezna ljudstva različno razvijala, ohranjala so le jezik in to je vse.
Kdaj smo se formilali Slovenci kot narod pa je temeljno vprašanje?
Prav gotovo s sprejetjem krščanstva. Očitno je krščanstvo terjalo verske obrede. Enotne verske obrede, ti pa so morali biti v domačem jeziku in zato so lokalni duhovniki, pred vsem škofje morali pošiljati med ljudstvo duhovnike vešče jezika Začeli so zapisovati maše, obrede in verske zgodbe Tako je nastajala kultura in oblikoval se je narod.
Slovenci smo bili najbolj izpostavljeni, saj smo mejili na druga ljudstva. Začeli smo se mešati in s tem tudi izubljati ozemlje. Tako so se zečele meje pomikati proti vzhodu in končno smo sedaj v mejah današnje Slovenije z nekaj narodnostnega ozemlja izven teh meja.
Sveda se postavlja vprašanje, kaj bi imeli Slovebci od tega, če bi nekomu uspelo dokazati, da so naši predniki živeli na področju Muenchena, ali Milana?
Po mojem nič.
Bolj bistveno je, da ohranjamo svojo samobitnost da ne dopuščamo vplivov ki nam jemljejo samostojnost, kulturo, pa tudi zgodovino.
Smo samostojni, nedovisni tako od Nemcev na severu, Italijanov na zahodu, kot Slovanov na vzhodu. Nismo ne Podalpski Hrvati, niti bratje s Srbi, še manj z Rusi. Smo Slovenci, ki že več kot 1.000 let samostojno živimo v teh krajih. Res da smo izgubii večji del ozemja, kljub temu smo se ohranili in smo nekaj posebnega, pred vsem v dobrem smislu.
Bati pa se je, da nas podjarmijo prav tisti, ki se nam vsijujejo kot bratje, kot zaščitniki. Saj vemo, da v španoviji še pes crkne.
#5
Loop 1
0
Dec 24, 2018
Aljosa murn@ Na vprasanje zakaj zakrivanje in pretvarjanje, pa si odgovoril z zadnjim stavkom ze sam.
#4
abram1b2 Cej
0
Dec 24, 2018
aljosa murn.)** Hvala za tvoj komentar. S Petrom Amaliettijem sva to temo odprla pred cca 20 leti. Takrat sem mu prvič omenil to zadevo pri njemu doma,bil je navdušen.Ker se ukvarjam še z drugimi rečmi,me veseli,da se ta tema odpira in da vse več Slovencev čuti globoko v sebi,da je naša zgodovina sfrizirana in prirejena. Vesel za tvoje razmišljanje.Vse dobro )**
#3
aljosa murn
2
Dec 24, 2018
Skoraj o vsem tem je argumentirano pisal Ivan Tomažič, seveda tudi Šavli in Bor, Ivan Sivec, Andrej Lenarčič, veliko knjig je o tej temi napisal Andrej Šiško in še bi se našlo avtorjev, ki pri tem navajajo tudi dokaze. Tudi tisti, ki se ukvarjajo z etimologijo slovenskega jezika jezika dokazujejo slovensko izvornost imen krajev, gora, rek, pokrajin. O Slovenskem jeziku, o njegovi izvornosti in izvirnosti je pisal in razlaga Peter Amalietti pa Marko Horvat in še mnogi drugi. Gradiva o tem je veliko, je podprto z dokazi, razlagami in postavlja se vprašanje, zakaj se o tem naši otroci ne učijo v šoli, zakaj se to vedenje prikriva? Očitno uradna oblast noče o tem niti slišati. Le zakaj, po naročilu koga? Zato pa se dajmo o tem pogovarjati, širiti znanje od ust do ust. Postavljajmo vprašanja, kjer je možno, podajajmo odgovore. Z zavedanjem o nas samih se bomo lažje uprli vsem programom, ki nas poneumljajo.
#2
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-12-24 12:00:46 (Dec 24, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj