KLIMATSKE SPREMEMBE -PONAVLJAJOČI ZEMELJSKI CIKLI ?

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-12-07 ob 11:22:21

V pogovornem smislu se ledena doba nanaša na hladnejša obdobja, v katerih so nastala obširne ledene površine na severnoameriški in evrazijski celini; v tem smislu se je zadnja ledena doba končala pred približno 10.000 leti.

Na temperaturo na Zemlji vpliva mnogo procesov. Nekateri vplivi so znani, lahko je pa tudi več neznanih vplivov. Dogajanja ne moremo podvojiti z laboratorijskim poskusom, zato je napovedovanje prihodnjega gibanja temperature negotovo.Vir:Wikipedija.

Rezultat iskanja slik za zadnja ledena doba foto

Neznanke !
1. Curieva kritična temperaturna točka Zemlje.Koliko C stopinj je?
2. Ne odgovori se na vprašanje zakaj sploh ima Zemja obe polarni ledeni kapi in čemu služita.Ne omenja se t,i, Platonsko leto Zemlje po izračunih 25870 z. let ali je to 28000 z. let štirje letni časi -cikli po cca 7000 let.?So vezani na planetarno Osončje Zemlje Sirius, kjer je naše osenčje  njegovo satelitsko?
3. Nič se ne govori o oceanskem spominu in akumulaciji CO2 v oceanih in zakaj sploh obstaja ta pojav.
4. Ne govori se o EM povezavah znotraj Osončja med planeti in sateliti in vezi našega osončja naprej in nazaj.
5. Ne upoštevajo so cikle /letni časi/ večjih pojavnosti , katerega del je naše osončje,kar odločilno vpliva na ciklične klimatske spremembe na Zemlji.
6.Drastične klimatske spremembe na Zemlji se dogajajo v tisočletjih in ne v 100 letih,kot to razumejo klimatologi in neutemeljeno krivijo človeštvo za ta naraven pojav.

Povprečna temperatura zemeljskega ozračja se navaja med 11-12 C stopinj.Že tu so nejasnosti in prilagajanje podatkov klimatologov.

1. Curieva kritična temperaturna točka Zemlje? Sam sem spoznal,da ima vsaka X pojavnost barionske mase,energije svojo kritično temperaturno točko,kot jo imajo feromagneti po Curiju pri 720C stopinj.Pri tej temperaturi nastane entropija magnetizma in snov postane paramagnetna.Faraday je ugotovil,da je vsaka snov diamagnetna-.se odziva na magnetno polje.Maxwel je združil elekriko in magnetizem v EM valovanje -silo.Po tej logiki mora imeti Zemlja kot magnet svojo kritično temperaturno točko: Tudi človek  tako kot vsaka x pojavnost ima svojo t.i. Curievo kritično temperaturno točko,ki znaš 43C stopinj.Ko se ta kritična temperturna točka preseže sledi entropija človekovega življenjskega sistema-smrt.Sam trdim,da je zemeljska kritična temperaturna točka ozračja nekje okoli 18 C stopinj. Kaj se potem zgodi? Zemlja je vezana naprej in nazaj preko lastnih EM repov v središče osončja /rotorska os osončja /asteroidni pas/ preko Antarktike in nazaj na svoj satelit preko Arktike.pojav plime in oseke,ki je ciklični pojav EM valovanja--- EM vezi med Zemjo in njenim satelitom.

2. Polarni ledeni kapi so samo zato,da vzdržujejo povprečno zemeljsko temperaturo celotni 28000 letni posamični cikel Zemlje pod njeno kritično temperaturno točko.Navede sem EM vezi Zemlje naprej. nazaj ravno tako kot Zemlja ima tudi naše Osončje EM vezi naprej nazaj Naprej je naše Osončje vezano na svoje planetarno Osončje Sirius in nazaj na svoj asteroidni sateliski planet ,ki je zunaj Cuiperjevega pasu- lahko ga imenujemo Nibiru..Po meni je obhodna doba našega Osončja okoli Siriusa enaka Plutonovemu velikemu letu na Zemlji.Sam predvidevam 4x7000 let,kar je enako štirim letnim časom Osončja,kateri ciklično vplivajo na klimatske spremembe v Osončju in na Zemlji ,ki je znotraj Osončja..Letne čase poznamo. pomlad ,poletje,jesen ,zima. Kaj se torej dogaja v tem širšem samo procesu Osončja z Zemljo?

3. Oceani akumuirajo večino CO2 kar povzroča kislost morij. Ta pojav je v jesenski dobi Osončja v neki meri odrešilen za Zemljo.Ko se zunanje ozračje Osončja ,ki vpliva na Zemljo ohladi,oceani spustijo celoten akumulirn CO2 v ozračje in Zemjo ogrejejo / prava topla greda/.Ta pojav pa ima za posledico,da je povprečna temperatura na Zemji najvišja.Višja od poletja v Osončju. Ta toplota povzroči taljenje obeh ledenih polarnih kap,kar povzroči nihaj Zemlje po osi S-J morja in kopno se medsebojno prelijejo in nastopi nova 7000 letna ledena doba na Zemji s čimer si Zemlja obnovi obe polarni ledeni kapi za nov 28000 letni cikel.To je v bistvu teološki opis štirih akopaliptičnih jezdecev in t..i. vesoljnem cikličnem potopu Zemlje Moje priporočilo je,če hočemo napredovati in razumeti te pojave moramo združiti ateistično znanje in teološko zapuščino v enotno znanje-vedo. Upam,da sem odgovoril na osnovna vprašanja. Sedaj razmislite v katerem pasu zemljepisne širine S-J so nastale prve civilizacije tega civilizacijskega vala pred 7000 leti? 30 Stopinj S-J zemljepisne širine ? Je tako? Zakaj?O tem drugič. Lp :)*

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
11
abram1b2 Cej
0
Dec 10, 2018
APMMB2 :)*
Preveč na pamet govoriš. Bila so toplejša obdobja? Koliko pa je po tebi kritična Curieva teperaturna točka na Zemlji,da se njen sistem ne poruši in nastopi entropija Zemlje? Kaos sistema konec in izpostava novega cikla? Že pri zgodovini naše civilizacije tolčemo mimo,da o antrpoloških zmotah ne govorimo.Časovna obdobja nimajo pravih okvirjev.Zakaj pa je v nas komaj 10% naše biti ozaveščene 90% pa je v polju neozaveščenega.Zadeve so kompleksnejše .Znanost smo iz komplementarne razbili na strokovne pradele. Danes genetik ne razume npr. Osončja in njegovega delovanja,dvomim,da razume zgradbo Osončja.V bistvu danes najbolj rabimo9 združitev vseh vej naravoslovnih in družboslovnih vej nazaj v enotno komplementarno civilizacijsko znanost.Lp :)*
.
#11
abram1b2 Cej
0
Dec 10, 2018
APMMB2
Torej ti verjameš v ablogenezo,da je življenje samonastalo na Zemlji? Sam verjamem,da je življenje večno sedaj iz življenja.Teorija panspermije, da so zemeljsko življenje zasejali meteoriti,je bedarija ki pa dokazuje,da življenje ni samo na našem planetu,ampak je večno sedaj prisotno v vseobsežnem vesolju.Sam sem pripadnik ,ki zagovarja in se trudi za pridobivanje energije iz hladne osnove.EM sila je nosina sila vseh treh ostalih sil,kjer je gravitacija izmišljotina,ampak je sočasno izraz EM sile vleka in EM sile odboja. Šibka in močna jedrska sila pa sta posledica vezi med Rmept in Amept-sočasnosti realizirane in akumuirane mase energije,prostora,t.časa * življenja.Moje razumevanje večno sedanjega obstoja vesolja je diametralno nasprotno od večine naravoslovne in družboslovne znanosti.Po meni sončna energija ni energija prihodnosti.Z pridobivanjem hladne vesoljne energije,bi se dalo med drugim , tudi puščave ozeleniti .Živi bili ,pa bomo videli. Lp :)*
#10
APMMB2
0
Dec 10, 2018
Dejstvo je, da so bila na zemlji že obdbja, ko je bilo znatno topleje, pa se življenje ni skuhalo, kaj šele scvrlo in bile so ohladitve, ledene dobe, ki so temeljito zrečile življenje na zemlji.
Oboje, torej segrevanje in ohladitve ni povzročil človek, saj ga v pretežni zemejski zgodovini sploh ni bilo.
Pomembneje je vprašanje, kaj bo izboljšala in kaj otežila otoplitev zemlje, ki smo ji priča?
Otoplitev utegne prinesti na zemljo nekaj drobrega in nekaj slabega. Ali bo dobro prevladalo slabo?
V kolikor bomo znali uspešnejše pretvarjati snčno energijo v koristno energijo, bomo imeli enregije na pretek, ta pa kot vemo bistveno vpliva na ugodno življnje ljudi.
Preprosta računica nam kaže, da človek potroši okoli 1.500 ccal na dan, liter nafte pa nam da 8.000 ccal.Danes z litrom nafte opravimo vsaj petkrat več dela, kot ga lahko opravi človek v enem dnevu, zato je potrebno pridobiti čim več in čim cenejše enrgije. Če je ta ekološko ugona je še bolje. In sončna energija mora postati cenovno ugodna, pa bo človeštvo na konju.
V kolikor pa zgodbe o segrevanju zemlje služijo le za vzbujanje strahain za bogatenje prevarantov pa je to popolnoma druga zgodba. In prav to nam vsiljujejo prevaranti.
#9
abram1b2 Cej
1
Dec 09, 2018
haapy yack:)* 7# SLUŽABNIKA TEME? Ti samovšečneži sploh ne razumejo s čim se igrajo.Lp :)*
#8
haapy yack
1
Dec 09, 2018
hoj
Kdo bo tegale ustavil?
https://prepforthat.com/harvard-scientists-block-suns-rays/
boditevcvetju

Bill Gates, Harvard, To Begin Blocking Sun In Spring Of 2019

Harvard scientists intend to block out the sun's rays from earth as a way to defeat climate change. The geoengineering p
#7
abram1b2 Cej
0
Dec 09, 2018
Zim Zelen:)*
Res je, vse je potrebno upoštevati,da bi se zadeve spoznalo in razumelo.Lp :)*
#6
abram1b2 Cej
0
Dec 09, 2018
APMMB2 :)*
V bistvu se strinjam s tvojim komentarjem. Glede Sonca in črnih pega,ki se ciklično pojavljajo vsakih 11,5 leta ti lahko povem,da se Soncu dogaja Fuzija zlivanje vodikovih atomov v helij,obratno se na Jupitru dogaja fizija cepitev težjih jeder v lažja.Jupiter helij dobljen iz Sonca pretvarja v koviniziran vodik,Sonce vodik pretvarja v Helij. Če bi se kdo poglobil v te zadeve bi opazil,da Sončevo leto sovpada z Jupitrovim.Zakaj? Zato ker Sonce in Jupiter tvorita osrednjo rotacijsko os Osončja plus Sonce se znotraj Osončja izraža kot Realizirana me in JUpiter kot Akumulirana vrednost me.Ker se vse v Osončju ciklično samozliva se dogaja sledeče Kolikor Sonce izgubi-Jupiter pridobi.Sonce se na koncu cikla razprši Juiter pa celotni cikel sampozlivanja Osončja premosorazmerno povečuje svoj EM vlek, Jupiter ima zato že 25000 krat močnejše magnetno polje od ZEmlje.Sončeve aktivnosti so ciklično ponavljajoči proces.Tudi naše Osončje ima svoje letne cikle,ki so dolgi 123 zemeljskih let. Pluton vsakih 61,5 let prečka NEptunovo tirnico in je bliže središču OSončja od Neptuna.To pomeni,da ima tudi Osončje svoje cikle,tako kot vsaka X pojavnost mase, energije, prostora,t.časa in *življenja.. Hvala za tvoj komentar P.S.. Oblika energije prihodnosti, bo energija pridobljena iz hladne osnove..
#5
Zim Zelen
2
Dec 09, 2018
*APMMB2 ✔
Seveda tvoje mnenje odtehta vsa druga mnenja o izpustih, ki pravijo, da niso ravno v prid planetu.
Kar se je milijone let skladiščilo v drobovju planeta in oceanih se je velik del že pognalo v zrak.
Tukaj je zdaj še metan, ki se sprošča zaradi toplejšega podnebja in kot pravi *abram... je veliko dejavnikov, tudi tako imenovani cikel obdobij, ki se ponavljajo.

Brez sprožilca nebi bilo te verižne reakcije (zaporedje neugodnih sprememb
Brez skrbi. Zemlja ima odgovor.
#4
APMMB2
1
Dec 09, 2018
Naivnežem je vržena kost, ki jo glodajo. Vsak dan jih je več in prpričani so, oravljajodobro delo. Gre namreč za mantro imenovano topla greda, ki se vse boj krepi na zemlji in preti vsemu živemu, da se skuha, kot zelenjavna juha z mesom.
Pravega vzroka za segrevanje ozračja na zemlji ni mogoče zanesljivo ugotoviti. Preveč je neznak, preveč je dejavnikov, ki vpliva na temperaturo zemejskega ozračja.
Prav gotovo je med dejavnki najvplivnejše sonce in prav o soncu vemo zelo malo. Zadnjih nekaj desetletij intenzivno proučujemo sončno aktvnost in soznali smo, da se ta speminja. Takole na grobo bi naj nihala s plus-minus 4 stopinje Celzija. Kaj je vzrok za takšno nihanje ni povsem razjanjeno. Nihanje bi naj povzročile pege. Ne poznamo intenzitet teh peg in ne frekvenco. Tudi vzrok, zakaj nastanejo ni pjasnjen.
Problem človeštva pa postaja vse bolj potreba po energiji. Danes poznamo mnoge vire a nobeden ni tako velik, kot je sončna energija. V kolkor bi jo znali na mnogo bolj učinkovit načn uporabljati, kot ga poznamo danes, bi lahko zemlja dobila popolnoma drugačno podobo.
Menim,da je zmanjševanje toplogrednih plinov neumnost, namenjena prevarantom, da služijo z naivnostjo ljudi.
Planet lahko reši le poceni, enostavna in učinkovita izraba sončne energije. Fotocelce so prvi korak in upajmo, da se bo odkrila še kakšna tehnologija, ki bo učinkovitejša, cenejša in prikladnejša za izoriščanje.
Namsto, da prevarantom podarjamo denar, ki ga kot kazen vplačujemo v neke namišljene sklade, bi morali pospešeno iskati nove tehnologije za izrabo sončne energije.
#3
abram1b2 Cej
1
Dec 07, 2018
Haapy yack:)*
Govori se ,da je AL Gore nabral nekaj 100 miljionov.Koliko lačnih in žejnih bi za ta denar nahranili in odžejali ? Lopovi,lažnivci, človeške hijene,pogoltneži,egoisti in brezmoralneži vodijo ta svet.Uspelo jim je ustvariti bogatstvo na račun celotnega človeštva. Treba jih bo ustaviti v imenu celotnega zemeljskega življenja. lp :)**
#2
haapy yack
1
Dec 07, 2018
hoj
In globalist od tega lepo služijo lepe denarce. Al Gore ima v Švici odprt poseben računa na katerega priteka davek iz izpustov.
Zdaj bi morala/moral kak raziskovalni novinar nacionalke ali Proplusa v kontrolo v Švico kolk se je že nabral dnara za siroto jerico v obliki in priliki Al Gora.
bositevcvetju
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-12-07 11:22:21 (Dec 07, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj