Gnostiki- Agnostiki in Ateisti

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-03-26 ob 20:11:55

Gnostiki trdijo,da bog obstaja,a se ne meša v človeško življenje. Bog je za njih duh neviden človeškim očem.Agnostiki niso ne za boga, niti niso ateisti.Oni trdijo,da ni dokaza za obstoj  boga in,da ni dokaza,da bog ne obstaja. Ateisti trdijo,da boga ni,torej bog za njih  ne obstaja..Kdo od njih ima prav?  Vsi in nobeden !

Boga si je izmislil  človek ,ker ni poznal drugega pojma za vseobsežno vesolje in njegovo vseobsežno zakonitost. Bog ni duh, ampak je sama vseobsežna vesoljna večno sedanja,samobitnost nikloli začeta nikoli končana večno sedaj samodelujoča,samozadostna in samo hranitvena ter samo pojavna v vsaki svoji  individualni samo pojavnosti od osnovnega delca do največjega nebesnega individualnega telesa. Agnostiki ne razumejo,pojma boga in kaj ta pojem zaobjema. Ateisti trdijo,da bog ne obstaja,če bi priznali,da bog obstaja samo zaradi človeka,ki si tega vseobsežnega pojma ni znal znanstveno obrazložiti,bi ugotovili zakaj in od kje pojem za obstoj  boga izhaja iz človeka.

Resnično, Jezusovo kraljestvo ni od tega sveta (prim. Jne 18,36), pa vendar ravno v njem, kot pravi apostol Pavel v drugem berilu, najdemo odrešenje in odpuščanje (prim. Kol 1,13-14). Kdo to razume?

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
14
abram1b2 Cej
0
Mar 30, 2018
Loop !
Napisal sem ti,da ima civilizacija sistem hrambe izgubljenih znanj in ta hramba se imenuje enotna brezčasna teološka civilizacijska zapuščina osnova vseh verstev sveta. Mezopotanska ali Egipčanska in vera vseh drugih civilizacij se v osnovi ne razlikuje.Razlikuje se samo v času in prostoru v katerem se nahaja določena kultura družba. Aborigini ,Indijanci ,Indijci,Kitajci skratka vse rase in narodi imajo isto teološko osnovo in ta se prilagaja stopnji njihove psihofizične zrelosti. MI imamo vsi v sebi vse znanje- od genske predispozicije posameznika /skladnost z EM valovi/ je odvisno kolikšen % svojega nezavednega bo ozavestil in koliko znanja bo počrpal iz svoje biti, ali pravilno, koliko mu uspe..ozavestiti neozaveščenega v sebi..Razumeš?
#14
Loop 1
0
Mar 30, 2018
Me veseli... Ne to da smo v kaosu, da se razumemo namrec :)
Se nekaj ne razumem, sprasujem se od kje vedenje avtorjem (prerokom) svetih spisov tisocletja nazaj? Saj za vedenje more bit ugoden cas, ki pa ga takrat ni bilo. Cetudi je vedenje karikirano (kodirano) kako je mogoce da so prisli sami do vedenja ti ljudje takrat? A danes pa noben ne pride ceprav je toliko ugodnejsi cas za vpogled v to brezcasno zakladnico? Sprva sem mislil da so za to odgovorni prebujeni (elohim) ljudje, ki so to prilagodili za takrati nivo civilizacije. To mi ne gre v racun.
#13
abram1b2 Cej
0
Mar 30, 2018
Loop !
Lahko se strinjam,ker vem,da danes nad nami kraljuje naš realiziran racionalni ego um,bolj kot kdajkoli prej.Sedanji čas največjega civilizacijskega kaosa in sprememb živimo.To poveži in boš razumel,da toliko nasilja še ni bilo. To je.prikritega in finejših oblik,v imenu demokracije.V imenu lažne svobode nas zatirajo in spreminjajo v sužnje. To ne bo več dolgo.
#12
Loop 1
0
Mar 30, 2018
Razumem kaj hoceste povedat, ampa mislim da bi se morala teoloska zapuscina- verski spisi pocasi prilagoditi, prevesti danasnjemu casu. Saj so prilagojeni za tisoc ali dva tisoc let za nazaj nikakor pa ne za danasnji nivo zavedanja ane. Recimo dejstvo da bog= univerzum, takrat ne bi razumeli in bi bilo odkodiranje tega nesmiselno. Dandanes pa lahko to razume vsak. Glede na to koliko je vernikov v boga kot entiteto danes je nedopustno za danasnji nivo in samo kaze da se ni kaj dosti spremenilo- prilagodilo. Se huje koliko je pobijanja, sovrastva in neumnosti danes v imenu edinega boga, med pripadniki razlicnih ver? Pa to je noro! Nevem meni to ne kaze na nikakrsen napredek, kvecjem je vredno se vecjega prezira kot nekoc... Zakaj vecjega? Otroku (mlajsi civilizaciji) ne mores ocitati neumnosti, starejsemu (zavestnejsi civilizaciji) pa ja, a je tako? Se me da razumet kaj mislim, se lahko strinjate z mano?
#11
abram1b2 Cej
0
Mar 30, 2018
Loop 1
Danes se vera obrača znotraj človeka samega-- se individualizira iz kolektivnega v individualno verovanje. Danes je človek že skoraj verska avtoriteta sam sebi. Razumeš ? Mi se spreminjamo in naša vere se tekoče spreminja. Verska praksa Mezopotamije ni enaka današnji,kljub temu,da je osnova enotna brezčasna teološka civilizacijska zapuščina-osnova vseh verstev sveta. Lp :)*.
#10
Loop 1
0
Mar 30, 2018
Vere se tekoče prilagajajo psihofizičnem nivoju človeške vrste.
abram1b2 Cej pred 3 dnevi.

Nevem meni pa ne zgleda to ravno tekoce, koliko je to za casom 300, 600, 1000 let? Oziroma ze 2000let v primeru biblije so isti, saj se niso nic spremenili? Danes bi lahko bili ti spisi na dosti visjem nivoju, tako pa jih noben vec ne jemlje resno, razen tistih ki se bogatijo na ta racun. Lahko bi bili ti spisi v popolnoma nekodirani obliki 100% ker lahko dandanes popolnoma dojamemo resnico. Ce izvzamemo tehnologijo smo ocitno se vedno fino za luno.
#9
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2018
haapy yack:)*
To kar je Daniel povedal je opis štirih ciklov Od katerih je soodvisen naš psihofizični nivo-civilizacijski tehnološki vzpon in padec.

Nič drugega kot opis enotne vseobsežne vesoljne večno sedanje samo zakonitosti..Lahko zgradimi zlato Zemljo-- padli bomo ciklično vedno in izgubili vse, ko bomo znova padli.

Vseobsežno vesolje obstaja večno sedaj,ker je samodelujoče,samozadostno in samohranitveno in sočano večno sedaj ciklično samo umira in se samo rojeva.
To je Danielov opis večno sedanje vseobsežnega vesoljnega kraljestva,ki ni nikoli začel in ne bo nikoli končal,če zadevo razumeš. Hapy yack veliko bereš in veliko veš. Vprašaj se,če ti je dano dešifrirati zapisano. Pri meni si dobro zapisan.Lp :)**
#8
haapy yack
0
Mar 27, 2018
hoj
Najbo kakor bo.
Škorc pa že od starga Rima naprej stremijo k nekakšni enotnosti. Ko je RIm padel ga ni zamenjal drug imperij. Kot krdelo psov so ga razkosal germanska in druga plemena. Pol pa so se še med sabo sfajtal. Ostal pa je spomin na skupno enostnost. Otem jim še sedaj ne dajo možgani miru. Potem je neki probal Karel Veliki, karalj Frankov pa je popušil. Dobr vodil je pohod na muslimansko Španijo. Pol je neki probal Karl V, in je zmagal nad Musličie in Šapnijo vrnil pod evropski nadzor. Tudi nejmu ni ratal združit Evrope. Pol je neki prbal francosk vladar Ludvik XIV, ,,Sončn kralj" toda kljub 72 letni vladavini je tudi on popušil, da bi združil kontinent.
Po Francosk revolucij je prišel Napoleon Bonaparte. Nekaj čas je bilo videti, da mu bo ratal. Dvakrat so ga sesul in dvakrat izgnal. Popušil je tudi on. Ker škorc z vojsko niso obrodil sadov, so se evropske kraljave familije zarotile, da združijo Evropo s pomočjo porok. Ob izbruhu prve svetovne vojne so skoraj v vseh vpletenih državah vladali potomci angleške kraljice Viktorije: anglešk karalj Georg V, nemški cesar Wilhelm in rusk car Nikolaj II so bili bratranci. Wilhelm je sanjal o združitvi Evrope pa sta mu njegove načrte preprečla njegova bratranca. spet je popušil.
Pol pa pride Dolfe in njegove sanje o ,,tisoč letnem Reichu". Popušil je tudi on.
Brzezinski je sanjal in v svoj buklc napisal kako bodo zmagal s pomočjo tehnotronike. Umetma itiligenca naj bi 2017 že prevzela nadzor nad planetom.
Daniel pa je pojsnil kaj se naj bi zgodilo: ,,V dneh teh kraljev bo Bog nebes ustanovil kraljestvo, ki na veke ne bo razdejano. Njegovo kraljestvo ne bo prepuščeno drugemu ljudstvu. Razdrobilo in pokončalo bo vsa ta kraljestva, samo pa bo ostalo na veke." (Vr,44)
Danes živimo na prstih velike podobe, ki jo je Nebukadnezar videl v sanjah.
nagrbasilismogavvsakemprimerupres
boditevcvetju
#7
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2018
haapy yack :)*
To je tvoje razumevanje in nimam nič proti. Sam trdim ,da je Jezus živel na Zemlji pred približno 27000 leti.Takrat je bilo celotno človeštvo razsvetljeno in vesoljno samospoznano.Opis Jezusa je teološki opis vesoljno zamospoznanega človeka rojenega iz sebe po svetem duhu EM siliod katere je ciklično soodvisen naš psihofizični nivo.Civilizacija ima sistem večno sedanje teološke zapuščine,ki se prenaša po verah iz roda v rod. Vere se tekoče prilagajajo psihofizičnem nivoju človeške vrste. Danes se vera obrača iz kolektivnega v individualno.Vsak med nami bo šel po svoji poti in eden med nami bo prvi spoznal sebe in vesolje kot eno..MI ne poznamo svoje akumulirane biti,mi se danes čudimo še svoji realizirani biti,ki pokriva komaj 20% NAŠEGA SAMOZAVEDANJA 80% naše biti je v polju nezavednega Akumuliranega brezčasnega spomina naše vrste,ki ga vsak med nami nosi podedovanega v sebi.Samo z udgodnimi EM frekvencami bo ta spomin oživel v nas samih in tako bomo praktično ponovno rojeni iz sebe v pravo ćivljenjsko kvaliteti in vesoljno samospoznanje. Ne zameri, tvoj svet in tvoje razumevanje je samo tvoje,moje je samo moje.Mogoče kdaj pridemo na skupno osnovo.Hvala za tvoj komentar :)* Lp
#6
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2018
Stoyan:)*
Opažam,da rad gledaš v luč. Vprašanje je iz kakšne perspektive vidiš in gledaš to luč. Beseda miru,tu nima odločilne vloge.Mir se doseže, ko mi spoznamo pravo luč.
#5
Stoyan Svet
0
Mar 27, 2018
kdor vidi notranjo svetlobo
ta ve,
vsi ostali sanjajo ;)
www.besedemiru.net
#4
haapy yack
0
Mar 27, 2018
hoj
Jezus je bil človek, ki naj bi zares bstajal. To je zgodovinsko dejstvo - ta človek je res obstajal. Njegov pravo ime na hebrejskem je biloJohošua Ben - Pandira, ali Jošua, sin pantere. Živel je približno štiristo let pred rojstvom biblijskega Jezusa. Je bil učitelj iz vrst esenov, esenske religije.Bil je velik učitelj, in tudi velik zdravilec.
Dobr Biblija je lepo napisana zgodba in jo moraš sprejet vsekakor kot zgodbo. Ampak ziher ni to edina sveta buklca.
Važne je edin, da je velik del obdobij dominiral Vatikan in da je človeštvo doživelo dve svetovni vojni - med močnimi skrivnimi društvi radi prevlade na tem našem planetu. Z ene strani stoji Nova svetovna ureditev, a na drugi strani je stari svetovni red. Ziher so sam r+zarad tega sprožili obe vojni, zaradi prevlade.
Evo škorca kaj je izjavil.
Do ene svetovne ureditve ne moremo priti, če zato ne bomo plačali z krvjo, besedami in denarjem.
- Artur Schlesinger mlajši v časopisu Foreing Affairs
(julij/avgust 1995.)
sanjeozdružrnievropipres
boditevcvetju
#3
abram1b2 Cej
0
Mar 26, 2018
haapy yack:)**
Veliko resnic je v tvojem zapisu. Ostaja vprašanje kdo in kaj je Jezus v renici ,ne v verskem /teološkem/ smislu? Kaj Jezus pooseblja v resnici s stališča epistemologije /spoznavne teorije?
#2
haapy yack
0
Mar 26, 2018
hoj
Med zaslišenjem je Pilat vprašal Jezusa: ,,Kaj je resnica?" vendar ni počakal na odgovor.
Kdo sedaj išče odgovor.
Pavel je povedal več zadev.
Dobr jezus je djal: ,,Kdor namreč dela hudo, sovraži luč in ne pride k luči, da se ne bi pokazala njegova dela. Kdor pa se ravna po resnici pride k luči, da se razkrije, da so njegova dela narejen v Bogu." (Jn 3,20.21).
Ko govori o ljudeh, ki bodo ob Jezusovem drugem prihodu izgubljeni, Pavel pravi: ,,Tistim, ki gredo v pogubo, ker niso sprejeli ljubezni do resnice, da bi bili rešeni." (2 Tes 2,10)
,,novorojenje" ali ..spreobrnitev".
Pavel je to opisal kot ,,obnovo uma" (Rim 12,2).
Pavel je tudi djal: ,,Vsi se bomo morali pojaviti pred Kristusovim sodnim stolom." (2 Kor 5,10; glejte tudi Rim 14,10) glede na dan 7,9-14 bo v nebesih sodnba pred pred ustanovitvijo Božjega večnega kraljestva, torej pred Jezusovim ponovnem prihodu.
našeživljenjejezapisanošepredensmoserodilipres
boditevcvetju
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-03-26 20:11:55 (Mar 26, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj