VRTENJE

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-05-02 ob 12:01:14

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/Rotating_Sphere.gif

V astronomiji je rotacija gibanje telesa okrog svoje lastne osi (za razliko od revolucije, ki je gibanje okoli drugega telesa).Wiki.

Vrtênje je v fiziki takšno gibanje togega telesa, pri kateri ostajajo točke na osi vrtenja pri miru.

Pri vrtenju okrog nepremične osi {displaystyle zeta } ima togo telo vrtilno količino {displaystyle J_{zeta }omega } in vrtilno kinetično energijo {displaystyle J_{zeta }omega ^{2}/2}, pri čemer je {displaystyle J_{zeta }} vztrajnostni moment togega telesa okoli te osi, ω pa kotna hitrost.

Za vrtenje velja izrek o vrtilni količini.

Z napisano razlago se sam ne morem strinjati v celoti,ker astronomija ne upošteva sočasnost EM sile vleka in odboja,ki edine omogočajo sočasnost rotacije in revolucije vsakega nebesnega telesa..Kako je to mogoče ? Zato ker se lahko vsak X pojav mept' mase ,energije,prostora,t,časa in življenja sočasno izraža kot akumulirana mept* in Realizirana vrednost mept*.Kot hermafrodit Kubiktura -krogle..Življenje si to življenjsko krožno rotacijo omogoča ravno s svojo reprodukcijsko verigo med Amept* in Rmept* -ženskim in moškim genom.

Kaj se dogaja na elementarni ravni ? Vsak X delec mept se lahko ! /sočasno  izraža v navezi z drugimi delci / !!! kot Amept in kot Rmept. Kocka-krogla če ga izvzamemo iz vezja se bo izražal kot poenotena X verdnost mept --enostavno kot poenoteno telo kocke -krogle.V atomu ali v osončju galaksiji,vseobsežnem vesolju se lahko vsaka elementarna Xvrednost mept v svojem vezju naprej-nazaj itd. izraža sočasno v obeh vrednostih  !!!Poudarek v  EM vezju.MI delimo recimo Sonce kot Rmept v vezju osončja naprej , sočasno pa se Sonce v svojem vezju nazaj izraža kot Amept nasproti svojemu planetarnemu osončju.  Vsako vezje X mept naprej -nazaj se vedno izraža kot Rmept in Amept.Rotacija je vedno sestavljena iz sile vleka med Amept in Rmept in iz sile odboja med Rmept in Rmept ali med Amept in Amept v EM vezju..Rotacija v vesolju pa je odvisna od vrednosti Rmept in Amept v posameznemu X mept, v atomu so cikli zlivanja krajši in vezja so krajša,ker so vrednosti v atomu manjše kot v osončju. Atom se praktično ciklično zliva kjer vsak cikel zlivanja vrednosti Rmept In Amept kratkotrajen in vsak cikel rotacije je odvisen od dolžine cikla sočasnega  zlivanja Amept in Rmept v atomu med protoni in elektroni -nevtroni- pozitroni.

Za vrtenje je potrebna  EM sila vleka in EM sila odboja -notranjega vleka  in zunanega EM odboja v vezju.

Xmept* = Rmept* > EM T.O. A/O < Amept* = Xmept* 

Že v sami enačbi je nakazano samo zlivanje R + Amept*  in saočasna rotacija v nasprotni smeri. na skupno ničelno točko,Ko se cikel samozlivanja konča A/O se začne nov cikel samozlivanja in rotacije. Nobenih drugih sil ni potrebno mešati v prikaz rotacije. Ker fizika ne razme te enotne vseobsežne vesoljne samozakonitosti si izmišlja matematične enačbe in modruje brez potrebe in s tem zapleta zadeve.  Tako je na vsakem znanstvenem področju. Modrovanje in dokazovanje,ki stvari samo zapleta .

Že sama slika prikaza rotacije je nepopolna,ker ne upošteva notranjega  EM vleka in zunanje EM  odboja,kar je nujno da bi se lahko ta krogla sploh vrtela.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
4
abram1b2 Cej
0
May 04, 2017
haapy yack:)*
Res je, ni neskončno ,ker je vseobsežno! :)*
#4
haapy yack
0
May 04, 2017
hoj
Mogoče bo tole prebral najpametnejš klinac v Sončnem sistemu.
vesoljenineskončnopres
boditevcvetju
#3
abram1b2 Cej
0
May 03, 2017
haapy yack :)
Nemogoče je uničiti vesolje. Ni sile ki bi lahko spremenila vesoljno zakonitost samo.:)*
#2
haapy yack
0
May 02, 2017
hoj
Da se zdaj ne bo nekaterim odfukal!
http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/05/02/najpametniji-klinac-na-svijetu-cern-je-unistio-nas-svemir/

Najpametniji klinac na svijetu: CERN je uništio naš svemir! | Novi Svjetski Poredak

Maks Laughlin nije običan klinac, on je vjerojatno najpametniji dječak na svijetu. A on kaže da je pronašao dokaze da je
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-05-02 12:01:14 (May 02, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj