BITI NI NIČ VEČ KOT NE - BITI !

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-04-19 ob 10:01:38

http://www2.arnes.si/~evelik1/les/lesovi/d_hrast_dob.jpg

To je zapisal Heraklit.Hegel mu je sledil v vesoljni dialektiki argument-protiargument. Marx -Engels -Žižek.Kant je dejal,da ni človeški razum tisti,ki se prilagaja stvarem,ampak se stvari prilagajajo človeškemu umu.

Po meni nihče od teh priznanih filozofov ni storil napake,hkrati pa niihče od njih ni prišel do končne resnice, ker ni vključil vesoljno zavest in njeno cikličnost.Sam sem prišel do zaključka,da vesolje samo odreja  štiri ciklične stopnje zavesti vsake življenjske oblike flore in favne ,tudi človeške.

Zavest,razum,samozavedanje niso samo človeške lastnosti.Človek je sam kot takšen najboljša življenjska oblika,ki lahko v sebi nosi najvišjo stopnjo vesoljne življenjske zavesti.Človek je edini,ki lahko razume na določeni ciklični stopnji enotno vesoljno zakonitost,ko je človeku dano da spozna  večno sedanjo skrivnost vseh skrivnosti. To se to zgodi Bog več ne vlada vesolju, ampak mu vlada človeštvo samo.

Moj namen tu ni filozofiranje,ampak pokazati tudi na cikličnost štirih galaktičnih letnih časov in njihov pliv na zemeljsko klimo in na štiri cikle,ki odrejajo stopnjo- nivo človeške zavesti.Sam mislim,da je merilo zemeljska precesija -Platonsko leto cca 25750 -28000let . Kje imam dokaz za to svojo trditev? V domnevi,da je naše osončje satelitsko osončje in je ta pot osončja  vezana na njegovo planetarno osončje Siriusa,

Moj pravi argument so mi ponudili britanski botaniki,ki so v nekem močvirju v Veliki Britaniji raziskovali hrastov pelod.Vrtali so v globino 4 metrov in ugotovili,da je to področje pred 12000 leti brez kakršnjega koli peloda,ki bi prst vezal.Hrastov pelod se je pojavil šele pred 9000 leti.Hočem povedati,da je takrat bila na Zemlji že 5000 let ledena doba.

Takoj ko se je led začel odmikati se je iz južnejših predelov hrastov pelod in sama flora začela širiti na območja brez ledu.To isto se je dogajalo s civilizacijo-plemena so iz področja 30 stopinj z S-J zemljepisne širine kjer je bilo bivanje prezimovanje  mogoče -počasi poseljevala  nazaj prostor ko se je led odmikal proti severu.Še vedno trdim,da so vse stare civilizacije nastale v tem pasu 30 S-J z.širine pred cca 6-7000 let nazaj.Takrat se je neandertalec že preobrazil v homo sapiensa sedaj se mi homo sapiensi psihofizično tekoče preobražamo v homo dei ljudi-bogove.Naše psihofizične danosti se samo povečujejo.možganska prostornina,fizična višina in življenjska doba.Selitve nazaj na Sever so se začele z otoplitvijo.Zaradi tega dejstva trdim,da smo Slovenci tu kjer smo --že najmanj 6000 let.

Primer hrasta: Mnogi mislimo,da hrast ne komunicira znotraj svoje pojavnosti.Pozimi je komunikacija hrasta zelo nizka zgolj ,da preživi.Spomladi se začne komunikacija intenzivirati dnevno črpanje vode in hranil se začne povečovati,komunikacija med vejami in koreninami se povečuje.Hrast odrasle višine poveča črpanje vode in hranil iz 10 litrov na 60 in več v obdobju njegove ozelenitve.Toda tu še ni konec. Eno izmed vej hrasta napade gosenica ,ki je njegove liste in hrast zaradi komunikacije med vejami sproži alarm in poveča svoj tanin,ki odvrne gosenice od napada. Nato hrast napade osa šiškarica in hrast še poveča dozo tanina.Človek je odkril najbolj obstojno črnilo ravno iz hrastovih šišk.Vsi stari spisi v Evropi so pisani  s tem  najbolj obstojnim  črnilom iz hrastovega tanina.

Zavest hrasta je življenjska zavest in je čisto primerljiva s človeškimi cikli njegove zavesti. 7000 let neandretalec,7000 let homo sapiens ,7000 let homo dei, 7000 let homo sapiens in zopet neandertalec. To sam imenujem veliko leto posamičnega 28000 letnega civilizacijskega vala.Ti valovi se ponavljajo.  Tako mislim sam in to mi je dovoljeno.Mojo misel,tako kot vašo nima nihče pravice onemogočati,četudi bi bila ta nesprejemljiva za večino. Moja končna misel je,da je zavest vgrajena v samo enotno vesoljno samozakonitost in je zato temeljni življenjski vesoljni samoizraz. Vesolje ima večno sedaj v vsaki svoji individualni življenjski samopojavnosti svoj življenjski samoizraz zavesti..Zavest je vesoljna konstanta , tako kot je samo vseobsežno vesolje večno sedanja samozadostna,samodelujoče in samohranitvena vseobsežna konstanta mase ,energije,prostora, časa in življenja*.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
8
abram1b2 Cej
0
Apr 22, 2017
haapy yack:)*
Odličen in spodbuden komentar. Sam vidim tiho moč Vatikana,ki je dojel igro NWO.Kazari so hoteli obiti Vatikan. Papa je verjetno razložil EU naivnežem kakšna so pravila igre NWO.Mogoče se motim, zdi se mi,da Vatikan ne želi izgubiti temeljev svojega obstoja. Glede hrasta pa se tudi strinjam.:)* KO hrastov brod vozil je slovanski rod.;)D*
#8
haapy yack
1
Apr 22, 2017
Globala si prilagaja večino človeštva v smeri nepotrebnih, nekoristnih jedcev. Podrejajo si naravo! Hočejo in delajo na tem, da si prilagodijo za začetek WV3, da bi preko te vojne istrebili 90% ljudi na planetu, preživele pa totalno zasužnili. Probal so kot že nič koliko krat začeti svetovno vojno v Siriji in J. Koreji. Spet ni šlo. Po nekih virih je Trump pečen, ker se je pridružil vojnim hudodelcem. Trump, če bo S. Koreja testirala rakete bomo napadli. 1. maja se pričakuje bankrot podružnice Puerto Rico, cionist se neki izgovarjajo na obveznice. To bi sprožilo domino efekt, ki bi sesul cionistično centralo v Washingtonu.Vrnimo se k Donaldu Trumpu; ko je poizkušal zanetiti wv3 je bil prisiljen reči, da ne gremo v Sirijo. Odbil je tudi sestanek s papežom med zasedanjem G7 na Siciliji 26 n 27 maja To je znak, da izoliran.„Velika trojka (Kitajska,, Rusija, in ZDA) sodelujejo okol vprašanja S. Koreje, Sirije, Ukraine in Doesha kot del napora, da se prekine oskrba z valuto od drog cionistov (tj. Kazarske mafije). V ta namen se je kompleks Cie v Afganistanu napadel z nuke bobico, da se zaustavi promet z drogo. Vojska ZDA-a je bila tudi poslana v Somalijo prvič po letu 1994. da zaustavijo infiltracijo Daesha in Izraela v vzhodno Afriko.. dogaja pa se še marsikaj.
Kar pa se hrasta tiče pa je za večino zanimiv edino kot dober les in da tist, ki postavljajo hrastove ograja na ta račun fajn zaslužjo.
hrastoveograjesodeoberposelpres
boditevcvetju
#7
abram1b2 Cej
0
Apr 22, 2017
Taja in..
Hvala ti ! Nič nimam proti,če obrneš zadeve.Rezultat je v končni fazi isti. Ko si človek prilagodi stvari, so stvari prilagojene človeku. To je vprašanje osebnostne rasti/ zavesti/,če se strinjaš? :)**
#6
Taja in ...
1
Apr 22, 2017
Veliko veš. Zanimivo branje. Nikoli nisem v tej smeri razmišljala o hrastu in njegovem umu. A po prebranem bi zgornji Kantov citat malo spremenila. Človeški um se prilagaja toliko časa, dokler si stvari ne prilagodi. Kot origami. Prepogibaš in prepogibaš do želene oblike.
Lp
T.
#5
abram1b2 Cej
0
Apr 21, 2017
Marin le Pen govori dobro.Mislim,da ji ne bo uspelo.Merklova hoče posnemat Karla Velikega. Nemško -francosko jedro + Vatikan in sateliti,to bo EU kmalu.Višegrajska skupna bo pa isto kot Avari nekoč.:)D*
#4
haapy yack
1
Apr 21, 2017
hoj
Naslov je taprav za Evropsko komisijo, ki ni od nikogar voljena.
Gospa Marine le Pen ji je spet natresla poprain sloli na jajca.
Kako bi bilo fajn, da bi še pri nas imeli kakega ali kako tako.
http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/04/20/marine-le-pen-jos-jednom-opalila-samar-eu-u-maknite-tu-zastavu-iz-studija-pa-ja-zelim-voditi-francusku-ne-eu/
orlovajajamudaodlabodapres
boditevcvetju
#3
abram1b2 Cej
0
Apr 19, 2017
haapy yack :)*
Imaš prav. Glede avstralopiteka imenovanega Lucy iz Etiopije. Ta je prevara antropologije,ker Lucy nima dlačnih kosti,da bi se lahko določilo-- ali primat --.ali človečnjak.Ravno tako je prevara skrinja zaveze,ki naj bi se nahajala v Etiopiji. Nič od tega ne drži.Hvala za tvoj prispevek:)**
#2
haapy yack
0
Apr 19, 2017
hoj
Noben še ni pojasnil pojave Homo sapiensa in noben še ni objasnil civilizacijo kromonjonca. Nobenga suma pa ni, da se je ta civilizacja pojavila na Bližnjem vzhodu. Visoko gorje in gorske verige, ki se razprostirajo v polloku od planine Zagros na vzhodu (kjer se nahaja danšnja meja Irana in Iraka) preko Ararata in planinske verige Taurus na severu, pa dol, proti zahodu in jugu, do kucljjastih področij Sirije, Libanona in Izraela, ki so posejani z votlinami v katerih so se ohranili dokazi o predzgodovinskim pojavljanjem vseeno modernega človaka...

Človek opičjak se naj bi pojavil pred 25 miljoni let. Odkritje v Vzhodni Afriki odkriva prehod v človeku podobne opice (hominidi) pred 14 miljoni leti. Približno 11 miljoni let pozneje se je pojavil prvi opičji-človek, ki se ga lahko da pod nazivnik Homo.. Prvega,ki ga lahko imenujemo človeku podobnim je bil avstralopitek, ki je živel v istih predelih Afrike pred približno 2 miljonoma let. Potem je bilo potrebno miniti še 1 miljon let, da se je pojavilHomo erectus. In končno, 900 tisoč let pozneje se pojavi prvi primitiven človek: imenovan Neandertalec po mestu kjer so bili najdeni ostanki.
Kljub časovnemu razmiku 2 miljonov let, ki delijo naprednega avstralopitka in neandertalca, so bila orodja teh dveh skupin (ostro kamenje) so bila praktično podobna: in njihovi pripadniki se se med sabo komaj kaj razlikovali.
In potem naenkrat in nepričakovano se je pred 35 tisoč leti praktično od niodkod, nova človeška vrsta - Homo sapiens (modri človek), ki je iz zemeljskega obličja zbrisal neandertalca. Ti moderni ljudje imenvani kromanjonci, so bili do te mere enaki nam, da bi se oblečeni v moderna oblačila med množico v mestih bres problema pomešali med nas, težko bi opazili razlike.
Torej pojava modernega človeka 700 tisoč let po Homu erectusu in nekih 200 tisoč let pred neandertalcem je popolnoma nemogoča. Prav tako je popolnoma jasno, da Homo sapiens predstavlja tolikšno odstopanje od spornega procesa evolucije, da je veliko naših karakteristik, kot je sposobnost govora, popolnoma nemogoeč povezati z zgodnjimi primati.
Homo sapiens predstavlja popolno uganko? Al pa tudi ne.
nepričakovanacivilizacijapres
boditevcvetju
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-04-19 10:01:38 (Apr 19, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj