ČRNI PANTER KARANTANIJE ?

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-01-24 ob 20:06:50

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2017/01/23/publishwall_1485196941_4358642.jpg

Ime Karantanija je nedvomno predslovanskega izvora, o njem pa sta možni dve razlagi. Po prvi razlagi je ime izpeljano iz predindoevropske besede *karra v pomenu 'skala', po drugi razlagi pa je ime keltskega izvora in izpeljano iz besede *karantos v pomenu 'prijatelj'.[1] Wikipedija

Carnuti, Sennones, Rutheni, Lernovices, Turones, Tiri, Helvii (ne Helveti), Veneti = Antes, Slavi, Vinidi, Venedae, Eneti, Vindili, Morini v Armorici. Ime Eneti (Heneti) je v uporabi pri Grkih in v Mali Azij.

Moj uvid:

1. Kar-gora  2.Ant stari- 3.Agniji varuhi večnega ognja življenja= Karantanija

Zanima me kaj vidi v Črnem panterju današnje slovensko oko ?  Je res Črni panter samo enotna podoba ?

Rezultat iskanja slik za Tribhuvana

Vas ta podoba na kaj spominja? Tribhuvana ? Trimužjat! Nepal -Slovenija !

https://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2017/01/31/publishwall_1485858530_3296233.jpg

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
59
abram1b2 Cej
0
Feb 01, 2017
Greg Zupan 53#
Nobene kontradiktornosti ni. V deželi kjer vlada pravo naroda,mora tudi vojvoda znati govoriti slovensko,pa bil to German ali Roman. Pravde se odvijajo v slovenskem jeziku. Ta stara pravica Karantanije po meni zhaja iz Norika,ki je bil samostojno kraljestvo .V času Rimjanov .Noričani so bili enakopravni vsem Rimljanom.Karel Veliki je ustanovil novo Rimsko cesarstvo,stara pravda Norika - Karantancev velja naprej.Moje mnenje.
#59
abram1b2 Cej
0
Feb 01, 2017
Avstrija
:
mir pogodba [Saint­Germain] pravice Slo [slo časopisi, društva, delovala Slovenska socialna zveza, pred 1938 bile dvojezične šole na Koroškem]
ukrepi proti Slo po anšlusu [pripravili so program
izseljevanja – v ta namen tudi štetje preb. Ukinjena je bila utrakvistična šola. Prepovedana so posvetna društva.Omejen tisk in razne kulturne prireditve.
Številne Slo so zaprli v taborišča a]58. Madžarska
[trianonska pogodba/Slovenci v Porabju, Monoštru + prepoved sloven
ščine v javnosti,sprememba krajevnih imen]
#58
abram1b2 Cej
0
Feb 01, 2017
Aljoša
Prebral Šavlijevo Karantanijo v celoti. V Nepalu je pokrajina Kar-nali. Po meni so naši predniki prišli ob koncu ledene dobe iz področja Indije preko Anatolije-Troja--do področja Trimužata-Meruja -Svete gore.Ime Belin verjetno izhaja iz te tradicije.Sam tudi mislim,da je Karantanija nadaljevanje Norica od tu izhaja verjetno tudi nadaljevanje stare pravice.prava,da lahko Karantanci volijo svojega kneza in na področju Karantanije velja slovensko pravo.MIslim,da smo tu že kakšnih 6000 let. Slovenci nismo nikoli poznali osvajalskih pojezdov in nikoli nismo bili agresorji .Vse naše vojne so bile v težnji osvoboditi se agresorjev. GErmani so nas s prevaro zavojevali in podjarmili, kar se še kar nadaljuje v najbolj perfidni obliki..Naš osnovni genom je že zelo kontaminiran z južnimi Slovani ,Germani in afriško mediteransko raso. V bistvu nismo več čisti potomci naših Slavnih prednikov..Vse to je moje mnenje in razumevanje našega rodu.NIkogar ne silim,da mi verjame.:)*
#57
haapy yack
0
Feb 01, 2017
Kdo že, je gostil slovenske izgnance med WWII?
-------------------------------------------------------------------------------
hoj
Ja. Nemci so izseljevali Slovence, ki so se priselili na področje po letu 1900.
merjenjelobanjsšublerjempres
čaobao
#56
aljosa murn
0
Feb 01, 2017
Glede "Črnega panterja" Je Jožko Šavli napisal več, kot navaja v svojem komentarju Greg Zupan. Jožko Šavli v svoji Knjigi "Slovenska znamenja" (1994) to opisuje bolj podrobno. To znamenje je znano že pred Karantanijo, vendar pa se je v tem delu sveta, kjer je sedaj Evropa, pojavilo najprej na področju Karantanije. In pa tudi že pred nastankom Karantanije. Tako v knjigi navaja primer vzidanega kamna nad glavnim vhodom v stolnico pri Gospe Sveti na Koroškem. Prav tako so vklesani panterji na več portalih cerkva po Koroški, Štajerski, panter pa je tudi na znani Vaški situli. Vse to v njegovi knjigi.
Veliko zanimivih in pomembnih knjig je še napisal Jožko Šavli. Povsod pa je vedno dodal vire, seveda pa je ponekod tudi podal svoje razlage, ki pa jih je utemeljil. Torej drži, da je podoba črnega panterja dokazano izpričana z dovolj neposrednimi dokazi iz zgodovine Karantanije.
O izvoru Slovencev pa je sedaj že veliko napisanega, veliko in pomembno tudi od neslovenskih avtorjev. Kdor želi, to lahko najde z nekaj kliki na internetu ali pa gre preprosto v knjižnico.
Vsak pa se potem sam odloči, kako si bo razlagal to zgodovino. Je pa zelo presenetljivo, da se skoraj nič od tega ogromnega gradiva ne posreduje po uradnih medijih, dostopnim vsem ljudem, kaj šele, da bi se o tem govorilo v naših šolah.
#55
abram1b2 Cej
0
Feb 01, 2017
Greg
Po meni ni niti ena teorija verodostojna. Če nisi opazil nikjer ne navajam svoje teorije.Ko bo antropogija dojela našo soodvisnost od vesoljnih ciklov, bo ugotovila,da smo bili bela rasa enotna isto negridna in rumena. Pred 12000 leti, ali pa še prej je bil edini razpoznavni znak barva kože,lasje ,oči to je vidna fizična podoba. Po tem principu fizične podobnosti so se začele oblikovati prve plemenske zveze,kasneje mestne države itd. Kako so bile rase pred zadnjo ledeno dobo pomešane je treba šele ugotoviti. Primer civilizacijski valovi Atlantide, Lemurja itd.Človeštvo in rase so dlje na Zemji kot to opisuje in trdi vsa uradna znanost. POglej področje starih civilizacij sedanjega civilizacijskega 28000 letnega vala.. Kje so se oblikovale od 0 - 30 S-J zemljepisne širine in kako so se stikale,niso pa se združevale. EDina združitev bele in negridne rase je bila v mediteranski obali Afrike. Rumena je bila na vzhodu Azije in Ameriki,Negridna Podsahara in Avstralija,bela zahodni del Azije do Indije.Glej pas do 30 stopinj zemljepisne širine S-J tam ni bilo ledu, v tem območju je bil edini zeleni pas pred 12-14000 let nazaj. Šele z otoplitvijo se začnejo selitve nazaj na področja --ki niso več pod ledom ,predvsem bele rase..Kasneje bela rasa uniči Indijance, Aborigine in Podsaharo. Mongoli so ostali na svojem področju, Afričani --Negridi so še vedno pod škornjem bele rase,navajene osvajalskih pohodov in zavojevanj.
#54
G Z
0
Feb 01, 2017
Ravno tako mi je všeč tvoja kontradiktornost, saj v enem od komentarjev trdiš, da so Spanheimi govorili slovensko in je to razlog, da jih vzamemo za svoje.
Po drugi strain, pa si sovražen do Slovencev zgodovinarjev, ki panterja ne povezujejo z nami, ter jih uvrščaš na srbsko, sovražno stran.

Selektivna zgodovina ali pripadnost nemškim gospodarjem? Genetsko seveda.

Kdo že, je gostil slovenske izgnance med WWII?
#53
G Z
0
Feb 01, 2017
Pa še nekaj, pri tvojem panterju nastane mejčkana težava. grbi so se razvili šele po 12 stoletju, šele v 14 stoletju so postali tako zapleteni kot je naš karantanski panter. nikakor pa ne v 9 stoletju. poleg tega je simbol predstavljal pripadnost različnim plemiškim rodbinam in ne pripadost državi, ki nima sododstvenega nasledstva.

Torej, panter z nami Slovenci nima nič.
#52
G Z
0
Feb 01, 2017
Abram, kje pa ti vidiš, da ti oporekam v tvojem prepričanju? Podal sem ti povezavo do genetike Slovencev, ti pa si rekel, da se ne strinjaš, ter, da je celo kopija knjige o Evinih hčerah. Če se ne strinjaš z delom Marjete Mannfreda, povej, kaj je po tvoje spornega in se obrni na njo. To je vse.
#51
abram1b2 Cej
0
Jan 31, 2017
Greg Zupan
Vsakomur naj bo dovoljeno njegovo razmišljanje.Resnica je,da smo vsi povezani med seboj.
#50
G Z
0
Jan 31, 2017
Za pritožbe in nanadaljnjo razpravo se obrni na Marjeto,je na fbju.
#49
G Z
0
Jan 31, 2017
Vsi viri so navedeni v opombah.
#48
abram1b2 Cej
0
Jan 31, 2017
Greg Zupan
Hvala za tvoj komentar in napotilo. Pregledal in se ne strinjam. To je v osnovi kopija dela:
Bryan Sykes :Seven daughter of Eve.
#47
G Z
0
Jan 30, 2017
Mogo;e bo odogovor tukaj

https://sloveniadna.wordpress.com/2017/01/23/kdo-smo-od-kje-in-kdaj-smo-prisli/

Kdo smo, od kje in kdaj smo prišli? | Slovenija v DNA bazenu sveta

Avtorja: Marjeta Manfreda Vakar in Darko Vrečko Prispevek je bil napisan na povabilo urednice lista Istrske teme. Ker se
#46
Zim Zelen
0
Jan 30, 2017
*haapy...#14 (hvala za potrpežljivo čakanje:)

1. Kaj si je zmislu Bonapart?
Junake hoče v žovd pobrat.
2. Nije vtegnuo popisati,
začeo je fante zbirati.
3. Nam cegelce pošiljajo,
mi pa v Estrajh vhajamo.
4. Kaj nam Estrajh fali?
Dobre volje smo do zdaj bli.
5. Rajši smo šli iz Ilirie,
koker nositi suknje višnele.
6. Doma Francoz jedo in pijo,
nam pa nobeden plačou na bo.
7. Rajši zapustimo dom mi,
koker de b pod Francozom bli.
8. Le pijmo ga iz majolčice,
k imamo koroške mojčice
(Zapisal Karel Štrekelj - iz zbirke: 1908-23: 199)
-----------------------,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Prijazno poiskal Marjan

Uredništvo
Slovenske narodne pesmi
www.narodne-pesmi.si
#45
abram1b2 Cej
0
Jan 27, 2017
Črni panter Kar-ant-anije je čista podoba troedinega večno-sedanjega vseobsežnega vesoljnega samotelesa- Trimužjata-Tribhuvane-Troedine vesoljne podobe.
#44
abram1b2 Cej
0
Jan 27, 2017
Greg Zupan 41#
Res je, iz dežja smo padli v banjo.. kjer nas bosta počasi družno potopila EU in Vatikan .S pomočjo naših servirnih nesamostojnih jeguljastih politikov..
#43
abram1b2 Cej
0
Jan 27, 2017
Greg Zupan
Pojasni mi ti in tvoji zgodovinarji izvor imen 1. Dha-tri / 2.Savi tri / 3.T-vaš-tri.
Zakaj je Triglav -Izvorno Trimužjat ? Tribuhvana ? Od kje smo Slovenci in od kdaj smo tu? Zakaj smo pri Germanih še vedno Vindiši ? Uradna zgodovina tiplje v temi v vsemu kar je starejše od 3000 let.
Kdo lahko dokaže obstoj Keltov? Keltom se pripisuje vsa zgodovina srednje Evrope pred 2500-3000 leti nazaj.Zakaj nihče ne naredi DNK analize kromosoma Y,da vidimo.. kdo je kdo v resnici ? Zakaj je izumrli sanskrt dokazano najbolj podoben slovenščini? NI odgovorov,ali so?
#42
G Z
0
Jan 27, 2017
Bežali smo od Beograda in tekli k Bruslju v naročje. Iz dežja pod SLAP.
#41
abram1b2 Cej
0
Jan 27, 2017
Greg Zupan
Resnica.:) Kristjani so se zlizali z Rimljani in pojahali pol sveta. In nikoli ni dovolj tem kriminalcem iz Vatikana..
#40
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-01-24 20:06:50 (Jan 24, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj