NEIZŽIVETA NARODNA IDENTITETA SLOVENCEV

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-01-09 ob 10:38:50

Osnovni problem slovenskega naroda je še vedno neizživeta narodna identiteta.

Povprečen Slovenec še vedno ne ve, kdo sploh je kot Slovenec. Slovenci se še vedno iščemo in lovimo svojo izgubljeno identiteto.  Zato vsak Slovenec še vedno išče priliko, kako bo potrdil svoj življenjski obstoj.

V svoji želji po osebni potrditvi povprečen Slovenec še vedno naivno misli,da ga bo okolica in svet sprejel samo,če bo delaven, pameten,življenjsko uspešen v materialnem smislu.

Na svojo duhovno moč, pa Slovenec vedno znova in znova pozablja v tem svojem pehanju, da bi bil potrjen in cenjen, kjerkoli se bo pojavil.

Slovenec ravno zaradi svoje neusahljive želje biti potrjen igra pred tujo ali domačo kvazi avtoriteto igro ubogljivega in servirnega pocukranega* cucka.* in pri tem naivno upa, da bo sprejet.

Pri tem svojem početju vedno znova in znova ostaja razočaran in sfrustiran ,ker se ne zaveda ,da ponižnega *cucka* nihče ne mara. To frustracijo nesprejetja izraža potem Slovenec v domačem družinskem okolju, sosedih in na položaju, ki mu daje neko zopet kvazi avtoriteto, četudi samo minimalno.To mu daje navidezno moč, da je lahko sodnik sonarodnjaka, ker tujcu si ne upa v obraz pokazati kaj ga v resnici muči.In tako je Slovenija na vrhu samomorov. Življenjsko nepotrjen Slovenec,ki se čuti manjvrednega. Iz tega  vzroka osebne nepotrjenosti je sodelovanje Slovencev med seboj skoraj zagotovo nemogoče. Vsak želi igrati avtoriteto četudi samo nad sonarodnjakom.

Najboljši prikaz tega dejstva se vidi pri slovenski politiki ,ki so naši predstavniki in gospodarji  katerim se ne upamo upreti, ampak jim ližemo riti, tako kot jih oni ližejo/ že vso nam poznano slovensko zgodovino/ tujcem. Skupaj pa nismo sposobni stopiti.

Ravno ti tujci so spisali zgodovino Slovencev in nam s tem na nos nabili kompleks manjverednosti. Tako smo postali ponižni *cucki* in njihovi hlapci, ki že tisočletje naivno upajo,da bodo postali cenjeni in enokopravni tem vladajočim pohlepnim tujcem.  Ti nas ponižujejo in kot polite cucke, /ker vedo,da to v resnici smo/ trepljajo po rami,češ da smo pametni.poslušni , pridni in vredni spoštovanja.In celotni slovenski narod je tako  narod neizživetega življenjskega upanja in  samopotrditve.

Vedno  ti naši dobro zakrinkani gospodarji počnejo s figo v žepu in upajo,da se nikoli ne zbudimo. Kajti če se zbudimo bo njihova malha občutno tanjša.

Slovenci čas je, da si svojo izgubljeno narodno samozavest povrnemo in na novo spišemo svojo zgodovino in prihodnost MI sami.

Ozavestimo,  da smo zopet svojo lastno prihodnost /nekritično kljub svoji osamosvojitvi in državnosti/ zastonj podarili tujcem.

Nisem EU skeptik. Sem pa za samozavestno Slovenijo in samozavestnega Slovenca, ki sam sebi odreja življenje in prihodnost svojih potomcev.  Čas je,da sami sebe potrdimo in postanemo ponovno pokončni rod vredni svojega imena naših prednikov. Samo tako bomo vrnili njim in sebi prepotrebno samospoštovanje in samopotrditev.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
abram1b2 Cej
0
Jan 09, 2017
Zadnje dva dni imam občutek,da je Slovenija res kokoš s piščeti, ki se kljuvajo med seboj v istem gnezdu. Manjka pravi petelin. Ta ki predstavlja to gnezdo očitno še ni petelin , je še vedno petelinček. Letos je leto petelina, mogoče slovenska piščeta postanejo odrasli petelini in kokoši. To sem zapisal samo zato, da ne sodelujem pri medsebojnem kluvanju v tem slovenskem kokošjem gnezdu.
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-01-09 10:38:50 (Jan 09, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj