NAJVEČJI PROBLEM ČLOVEŠTVA

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-12-15 ob 07:57:15

Rezultat iskanja slik za subjektivno in objektivno fotografija

Največji problem človeštva je,da človeštvo poseduje subjektivno znanje in ne objektivnega.

Dosedanje človeško znanje je konglomerat, ali skupek subjektivnega znanja, posameznikov, ki so uspeli doseči najširši konsenz z ostalim človeštvom za svoje subjektivne  razlage in  razumevanje naravnih ali družboslovih zakonitosti.

Iz teh razlogov subjektivnega razumevanja in razlage sveta je naša družba danes vse bolj subjektivna in vse manj  objektivna..

Na splošno : Naši družbeni, medsebojni odnosi , prepiri, nesoglasja, pohlep, pravica, človekove osnovne pravice, delitev dobička ,dobrin izhajajo iz subjektivnega videnja in razumevanja sveta in vsega kar ta svet predstavlja.

Človeštvo danes ne pozna objektivnega smisla lastnega bivanja, objektivne pravice.. Pravico vsi razumemo kot subjektivno dejstvo,če bi poznali objektivno pravico in resnico, bi po naravni poti odpravili vse napačne temelje subjektivne pravice in resnice.Potem nam razni razlagalci etike in morale, ne bi več trobili svojih subjektivnih moralno etičnih norm,ker bi na Zemji vladala objektivna etika in morala.Tu ne rabimo nobenega konsenza, kaj sta etika in morala, ampak bi v njih in z njima živeli.

Objektivno bi bilo edino pravilo in mera družbe za določanje subjektivno kršenje etike in morale. Isto je z razlagami sveta v vseh vejah znanosti. Danes se medsebojno sodimo po subjektivnih merilih in izhajamo iz subjektivnega vedenja,življenjskih izkušenj in vse to počnemo po konsenzno dogovotrjenih merilih družbe. Torej sodimo sočloveka na osnovi splošnega družbenega konsenza, ki izhaja iz subjektivnih podstatov, ne pa iz objektivnih.!!!

Življenje razumemo kot subjektivno življenjsko dejstvo, ne pa kot objektivno dejstvo..Primeri ; Mi smo se konsezno dogovorili na osnovi subjektivnega merjenja časa,da čas merimo z urami,težo s kilogrami, dolžine in širine z metrom,prostornino z kubiki itd.

Sprejeli smo Darwinovo teorijo kot njegovo subjektivno znanje in razumevanje življena, ker pa o tem nimamo objektivnega znanja je tudi antropologija to subjektivno znanje sprejela za dokončno.

Einsteinovo subjektivno razumevanje mase energije prostora,t.časa smo konsenzno sprejeli kot najbolj inteligentno  subjektivno razlago naravnih fizikanih zakonitosti brez,da bi v resnici  posedovali objektivno znanje,ki bi brez kakršnih koli zadržkov ocenilo Einsteinovo subjektivno razlago na tem področju..To isto velja za vsa področja našega življenja,to pa zato,ker nimamo objektivnega znanja in  vedenja.

Vsa nesoglasja in anomalije verske ,znanstvene in socialne izhajajo iz enega in edinega dejstva,da mi ne posedujemo objektivnega vedenja in zato nimamo objektivnih meril,ki bi edine pravilno ovrednotile naša subjektivna merila in življenja.

Dokler bomo svet in sebe sodili po subjektivnih merilih bo naša družba degradirana ravno z  našimi subjektivnimi merili !!!!!

Kakšna družbena ureditev ima prihodnost? Subjektivna ali objektivna po vašem osebnerm mnenju ? V objektivnem svetu  ljubezen ni več vezana na čustva,amapk je objektivno stanje  naše biti. V objektivnem je ljubezen stanje naše biti in ne subjektivno razumevanje in prevečkrat nesmoterna reakcija naših čustev.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
24
abram1b2 Cej
0
Dec 23, 2016
Imajo imajo pojem,kako deluje denar. Problem je ,ker si namerno tiščijo glave v pesek samo, da bi preživeli.
#24
haapy yack
0
Dec 23, 2016
hoj
Največji problem človeštva je da večina nima pojma kako funkcionira denar, zadolževanje, kreditiranje, centralne banke in zaradi tega ne vedo, da se jim vse to dogaja namerno.
čao
#23
abram1b2 Cej
0
Dec 20, 2016
oleg
Točno tako, točka nič je edina vrednost časa - večno sedaj.
#22
oleg
0
Dec 18, 2016
zdaj razumem. točka 0 je v svetlobnem času-v večno zdaj-
#21
abram1b2 Cej
0
Dec 17, 2016
oleg
Žal so že tvoja vprašanja totalno nelogična. Točka nič sedaj se premika v prostoru s svetlobno hitrostjo. Subjektivni Čas se premika v tvojem razmišljanju , objektivni čas sem ti opisal. Ločiš razliko subjektivno -objektivno ? Ali je stiropr edino tvoje merilo?.
#20
abram1b2 Cej
0
Dec 17, 2016
Zim Zelen
Locira jo sama svetlobna hitrost. :)****
#19
Zim Zelen
0
Dec 17, 2016
Tisti, ki bo lociral točko 0, bo imel vse odgovore.
#18
oleg
0
Dec 17, 2016
¸iz stiropora je črna luknja, ne zgodovina.
a se točka 0 premika skozi čas?
#17
abram1b2 Cej
0
Dec 17, 2016
oleg
Zgodovina obravnava psihološki -subjektivni čas.Prihodnost enako,subjektivno misliš na njo iz točke sedaj. Isto je z zgodovino.Izhodišče je vedno točka sedaj v kateri si nahajaš od rojstva do smrti. Sedaj me več ne čudi tvoja trditev,da je vesolje iz stiroprja.;)* Tolči sedaj in misli na zgodovino in prihodnost in vedno bo tvoje izhodišče točka 0 sedaj,kjer se zlivata preteklost in prihodnost s svetlobno hitrostjo. ko pomisliš na ničelno točko sedaj je v miljoninki sekunda O točka že preteklost,ti pa si še vedno v točki O sedaj. TA točka sedaj potuje s teboj in ti vedno v njej-ali ti misliš drugače ?
#16
oleg
0
Dec 17, 2016
kaj pa zgodovina, a se tudi nahaja v se daj
#15
abram1b2 Cej
0
Dec 17, 2016
Taja in
Hvala za tvoj smiseln komentar.Res je,če vzamemo lastno življenje, kot našo reanost je tvoj zaključek realen.Glede relativnosti. Einstein ni bil genij, ker ni zaznal,da ima čas samo eno dimenzijo vrečno-sedaj ,čas se giblje s svetlobno hitrostjo preko ničelne točke večno.sedaj. Zato dva opazovalca z različne odaljenosti ne vidita nekega pojava sočasno,vidita ga pa vedno samo v njuni točki sedaj iz katere ne moreta iztopiti. Njuna izhodiščna točka zaznave je točka sedaj, v kateri se vedno nahajamo in v njej se rodimo, živimo in umremo.Relativnost s tem dejstvom odpade.Vsekakor imaš moje spoštovanje, ker zaznavam,da je razmišljanje o vsemu tvoja odlika.;)***
#14
Taja in ...
0
Dec 17, 2016
Zanimivo branje.
Fromm je veliko pisal o tem. Predvsem s sociološko-psihološkega gledišča. Ena od stvari, ki sem si jih prepisala gre približno tako: nasprotni pol narcizma je objektivnost. Zmožnost videti stvari in ljudi kot so. Ločene od želja in strahov. Čeprav je naprimer relativnostna teorija pretežak zalogaj zame. Tu mi ne preostane drugega, kot da verjamem genijevo objektivno gledanje. A če prenesem zapisano v vsakodnevno življenje, imaš prav.
Lp
T.
#13
abram1b2 Cej
0
Dec 16, 2016
Rak stari
Ni utopično,k er mislim, da te razumem. Neposredno se znanja mogoče res več ne moreš prenašati.Bo pa ostalo zapisano v naših genih, ko bo čas ga bodo zanamci spoznali in zopet uporabili. Nič se ne izgubi vse gre večno sedaj z nami. Mi moramo sami vedno znova odkrivati že odkrito in poznano davno pred nami. Verjamem ti, da imaš bogate izkušnje in da si realen človek.:)*.
#12
Rak stari
0
Dec 16, 2016
Abram, eden od mojih prvih poklicev oziroma izobrazb ter dela je bila tudi elektro stroka. Če samo pomislim koliko takih "instalacij" sem včasih ustvaril nehote med svojim delom, sploh če nisem takoj pospravil za sabo. No pa tudi "tapravih" je bilo veliko.

Sicer pa je velika škoda, da vsega nagaranega in nakopičenega znanja v svojem življenju ne moremo zapustiti zanamcem neposredno, ne da bi jim bilo spet treba "žuliti" zapisano, povedano, posneto ali narisano. Utopično, mar ne?
#11
rastko plohl
0
Dec 15, 2016
lp
#10
abram1b2 Cej
0
Dec 15, 2016
Andrej
Nekaj sem prebral o tem. Bistvo me ni niti zanimalo vzel sem kot umetniško instalacijo.
#9
Andrej Slovenija
0
Dec 15, 2016
Misliš kot program na računalniku?
#8
abram1b2 Cej
1
Dec 15, 2016
Andrej
Neka umetniška instalacija, ki naj bi imela nek prastar izvor. Tako kot naša družba vse je umetno instalirano kot znanje in vedenje.;)*
#7
Andrej Slovenija
0
Dec 15, 2016
abram, dober zapis, kaj je na prvi sliki? Baterija? Objektivna družba bo takrat ko bomo imeli takšno znanje gradnje kot so imeli naši predniki?
#6
abram1b2 Cej
0
Dec 15, 2016
haapy yack
To je pa resnično cvetka.Nobenega dokaza ni,da je komet uničil dinozavre.Dinozavre in človeštvo kot večino zemeljsko življenje se da uničiti v parih urah s pravo tehnologijo. Te tehnologije ne bomo prejeli, dokler ne bomo ozavestili vsaj 70% nezavednega.Danes je 90 % v nas nezavednega.Prave naravne EM frekvence bodo to zelo hitro spremenile.:)* Kabalo sem tudi sam mmalo proučeval in pomeni prejemanje skritega znanja. Illuminatom in NWO tvorcem se o pravem sporočilu kabale niti sanja ne. Oni ne vedo kje je skrit Malkut, ki ga tako mrzlično iščejo.;)*
#5
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-12-15 07:57:15 (Dec 15, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj