BOG

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-03-27 ob 15:34:08

Bóg (z veliko začetnico) je izraz, s katerim se označuje edino vrhovno bitje več verstev. Opomba-vseh verstev

Številna verstva so imela več božanstev (politeizem) - Rimljani, Grki, Slovani. Največje živo verstvo s številnimi božanstvi je Hinduizem.Opomba-če smo pozorni je tudi tu zaznati hirarhijo in vrhovno božanstvo.

Buda, v nasprotju s pogostim prepričanjem, ni bog - bil je človek in tudi budisti ga nimajo za boga. Kot osebo, ki je dosegla najvišje razsvetlenje, pa ga zelo častijo. Vir Wikipedija

Moja obrazložitev in razlaga!!

Kaj je Bog? Bog je večno sedaj obsolutno vse in zato absolutno nič,ker je večno-sadaj vsa vesoljna sampojavnost  in vsaka  individulna elementarna in življenjska pojavnost njena lastna samopojavnost.Če ste pozorni se v sami razlagi pojavlja sočasno moški in ženski spol.Bog-samobitna vseobsežna  vesoljna večno sedanja samo zadostna, samo ohranitvena ,samo delujoča ,samo manifestacija v vsej in vsaki individualni samopjavnosti..Da bi razumeli Bog je v kamnu samomanifestiran,v rastlini,vodi,živali in človeku enako !!!! Da bi razumeli teološki opis in pojem Boga morate tudi razumeti,njegovo večno sedaj isto vseobsežno vesoljno samozakonitost,ki sama večno-sedaj potrjuje vse zgoraj napisano.Ta opis imate podan na naslovu tu ABSOLUTNA RESNICA. Kdo torej v resnici pozna Boga in ga samomanifestira kot njegova samospoznana podoba-nihče drug,kot vesoljno samospoznan človek,ki hkrati zre lastno božjo samopodobo in jo spozna v sebi kot tako.Takšni ljudje so teološki opis-Jezus,Buda,MelkiTsedek,Mohamed,Zorotrusta,Gilgameš,Adam Kadmon-prvi samospoznani Bog v lastni človbeški samomanifestaciji.

Človek vsebuje vse,kar je v nebesih in Zemlji,tako nebeška,kot zemeljska bitja,zategadelj je Starodavni-večna vesoljna samobitnost  izbrala človeka za svoje božje razodetje.NI moglo biti in- ga ni-. in ga ne bo-,sveta,brez človeka.Zakaj? Človeška božja samopodoba,vsebuje vse,kar je sama vesoljna samobitnost-Bog sam.

Tisti,ki slavite Boga v svoji nevednosti niti ne veste,da slavite vse ,tudi sami sebe.To slavo pa si zaradi lastne nevednosti ne smete lastiti,kar počnete v svoji nevedni samovšečnosti vsi verniki,ker niti ne veste,da ste sami Bog sam in to Bog,ki je v sebi lastni individualni človeški samomanifestaciji neveden  vernik samega sebe.!!!!!!!! RAZUMETE ALI NOČETE;ALI NE ZMORETE?

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
28
abram1b2 Cej
0
Mar 28, 2016
rastko
Zelo blizu resnice! Zelo mi je všeč,ker ni komplicirano.Velike stvari so njvečkrat preproste.rastko čestitke!
#28
rastko plohl
0
Mar 28, 2016
Sponko

materija ali anti materija
nekako tako, ko mati in oče oziroma pra pra mati in pra pra oče
izvor ženskega in moškega in njuno spajanje in razmnoževanje v novi ženski in moški obliki v svetu

če vzamemo krščansko Devica Marija( mati - materija) in nebeški bog oče (Maja Deva v budizmu, jing in jang po kitajsko, po slovensko Triglav pra oče Slovencev in Slava pra mati Slovencev, indijansko Manitu in Mati Zemlja, po antično Zeus pa neka spet nedolžna ženska zrihtana v spanju itd)

torej vse vere imajo isto osnovo to je mater in očeta razlikujejo se le v nekih izpeljavah ali detajlih (še celo imena so podobna)

če vzameš to osnovo: moški in ženska stvaritev novega bitja ali rojstva otroka in dodaš neke elemente kot so svetost, raj, pekel, onostranstvo, karmo, večnost, reinkernacijo, neke prepovedi, neke zapovedi, neke praznike veselja in žalosti in kar je ljudem všeč lahko narediš novo religijo za nadaljnih 2.000 let v Zodiakovem znamenju Vodnarja (Akvariusa), doba ribe krščanstva kot takega je končuje
podobno verovanje ima ateizem, ki se v ničemer ne razlikuje od vere le v kašnem detalju
ateizem ni samo brezboštvo temveč je vsako drugo verovanje dušmanstvo, ki ni uradno po zakonih neke države ali skupnosti
tako so bili kristjani ateisti za vero uradnega Rima in kasneje obrnjeno

Sponko dal sem ti recept in hitro na delo.

#27
abram1b2 Cej
0
Mar 28, 2016
Sponko
Tvoja siva snov je v resnici kot mini vesolje in zmore vse razumeti,tudi nevidno.Kaj je v resnici temna snov,nič drugega kot akumulirana vrednost matrica ,ki se veže z realizirano mept*.Primer če molekulo DNA odstraniš iz mesta,se bo to mesto -ultrazvočno- še vedno obnašalo kot ,da je molekula še tam.Če bi Zemljo vzel iz vezja osončja bi ostalo tam temno polje,Akumulirane mase energije,ki bi se obnašalo kot,da je Zemlja še tam ..
#26
Sponko
0
Mar 28, 2016
*abram1b2 Cej

www.kvarkadabra.net/temna-snov-in-temna-energija

Na tem naslovu pa še kje si včasih pogledam na to temo (temna snov) .
Veliko ugibanja in priseganja. No ja, ko priletim iz tunela v to bleščavo zvezd bom imel vse odgovore, tudi tvoj je zelo zanimiv, zahteva pa tudi znanje in razumevanje na drugačni ravni kot ga trenutno premore, moja siva snov :-(

Samoustvaritelj ima "domišljija".
#25
abram1b2 Cej
0
Mar 28, 2016
Sponko
Ko sem zapisal preveč pametni,sem mislil na itelektualce,ki lahko imajo velik IQ in so v resnici veliki nosilci realiziranega uma,nimajo pa akumuliranega brezčasnega uma,zato tudi defakti nimajo potrebne modrosti,da bi razumeli kako naravnost laično in naivno je njihovo početje.Iz tega kroga brez predmetnega iskanja jih bo potegnila samo modrost ,ne pa papagajski izobraževalni sistem.
#24
abram1b2 Cej
0
Mar 28, 2016
Ness
Tu je govora o absolutnem Bogu! Z opombami sem opremil osnovni zapis ravno zaradi tega dejstva.Ness ne bom se oproščal zaradi tvoje čiste kaprice!.Lp
#23
abram1b2 Cej
0
Mar 28, 2016
Sponko Hvala za vprašanje
Znanost deli recimi osnovne delce na materijo in antimaterijo v smislu naboja delca materija pozitivni naboj anti materija negativni naboj.Ko pridejo na področje vesolja pa rečejo vesolje plus črna snov. Ko iščejo Higgsov bozon se sprašujejo kako snov dobi maso. VSE TE PREDPOSTAVKE OZNAČBE SO NAPAČNE.Morali bi govoriti o Realizirani in Akumulirani vrednosti mase enegije,prostora ,t.časa, življenja*.,Morali bi govoriti o gravitaciji znotraj vezi Rmept* + AMept*,ki je posledica medsebojnih vezi šibkih,močnih,jedrskih vezij,kjer je sočasno vzrok in posledica EM sila. večno sedanjega cikličnega samo zlivanja. -samodelovanja Preberi ABSOLUTNA RESNICA plus enotno naravno zakonitost. Tam ti tudi piše kako se lahko osnovni delec sočasno izraža v vezju kot Realizirana in Akumulirana vrednost,če ga vzamemo- osnovni delec- iz vezja se navzven izraža nevtralno..V Cernu daje EU težke milijarde,zato,da delčni fiziki kažejo svoj bedast ego napuh.Einsteina vsi častimo kot veleum,a v resnici je njegova relativnostna teorija neumnost. Fotone -svetloba je Einsten imenoval delce brez mase,kar sploh ne more obstajati, zato v Cernu preveč pametni iščejo nekaj,kar nikoli ne bodo odkrili..Vse je že odkrito!.
#22
Sponko
0
Mar 28, 2016
*abram1b2 Cej -
Prišlo mi je na misel, da tvoj način razmišljanja ima odgovor na uganko, katera se skriva v antimateriji.
Človeštvo se spopada z materijo, kako si naj zamišljamo/predstavljamo to nasprotje?
#21
Ness Blue
0
Mar 28, 2016
abram, nobene potrebe ni po nesramnosti. To je čist splošna terminologija, nisem si je jaz izmislila, zato ne vem, zakaj zdaj jaz pametujem. Slovansko ime za krščanskega boga je Bog, ostali bogovi pa imajo svoja lastna imena. Če ne verjamem in ne verujem, če ne priznavam religij, še ne pomeni, da ne vem nič o njih. ;)
#20
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2016
Sponko
Mislim,da sem odgovoril! Ljubosumje je znak ego problemov.
#19
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2016
Vladislav
Komunikacija je problem,ker tisti,ki sprejemajo informacijo je ne zaznajo na nivoju pisca,kar je popolnoma normalno,zato je potrebna komunikacija in ne enostransko sporočilo avtorja.Sam avtor mora nujno zastaviti zadevo,ki dopušča vsakomur odprta vrata za njegova vprašanja in razjasnitev avtorjeve razlage.Sam dobivam zasebna vprašanja,tudi tistih ki ne komentirajo zapisa a vsakemu odgovorim in ga napotim kje naj kaj išče.Če ostane odprto vprašanje pustim odprta vrata,da se dokončno razumemo.
Pisati je potrebno čim enostavneje,brez prevelikih miselnih kolobocij,zgolj jedro z malo obrazložitve. Nikoli se ne smeš oddaljiti od bralcev tako,da sebe postaviš na pediestal intelekta,ker tu ne gre za intelekt,temveč za modrost podajanja informacije.Lp
#18
Sponko
0
Mar 27, 2016
Ali se ne moremo dogovoriti za enega, da ne bo take zmede, sicer se bodo začeli med seboj prerivati za prvenstvo in potem nas le hudič še lahko reši pred pogubo :-o
#17
vladislav stres
0
Mar 27, 2016
Rastko Plohl: "prišlo bo do spajanja vseh teh religij (Zodiak je samo tajni plan star tisoče let).
Tako je vsa zgodovina ni naravna ampak načrtovana od tajnih združenj, ki so za vsemi religijami od kar vemo..."
Občudovanja vredno razmišljanje zdrave pameti, ki je niti tu ni v obilici.
Vsake toliko pride do spajanja religij in nato zopet ohlapnosti, razvezovanja in vrednostnega kaosa.
Drugače pa ne znamo komunicirati, niti drugi z nami kot tujerodna bitja... kot s simboli, ki nikoli niso povsem absolutno točni.
Niti pametnejši od nas ne zmorejo popolne pameti.
Torej je tudi najvišja pamet relativna in smo do nje tako kot ti v tem zapisu dvojni Jo spoštujemo, a ohranimo svoj lastni občutek za to kaj je prav in kaj ne, tudi najpametnejše dajemo pod lupo dodelave ali spremembe.
Lepa je misel abram ceja, da smo tudi mi vsi (del) boga in zato soodgovorni za svoja početja.
O BOGU sem pisal že pred več kot desetletjem tu. Pojem je skrajno nepregleden in vsak ki sem ga spraševal je povedal svoj vidik. Seštevek je bil dejansko dober opis te zahtevne tematike.
http://stres.a.gape.org/clanki/o_Bogu_in_veri/clanek_o_bogu.htm

KDO KAJ JE BOG

kdo, kaj je bog?
#16
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2016
rastko,če si hočeš ogledati moje skice pri ABSOLUTNA RESNICA,poglej sredino nato 6 velikih in 6 manjših in si že noter pri razlagi -zodiaka.
#15
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2016
rastko
Zodiak je še veliko več,ker njegovega temeljnega sporočila ni nihče razumel so ga povezali z nebeško pojavnostjo in vplivom na naša življenje. Obljubim,da ga bom podrobneje pojasnil,ko bo čas.Lahko povem samo tole za sedaj v začetku jih je bilo sedem,kasneje trinajst ,kjer je sredina notranje statično središče,ki ureja in regulira vse stvari in pri tem sam ne sodeluje.Zelo enigmatično in hkrati zelo resnično. Nekateri 13 zodiakani znak povezujejo z AJ-em. ali orel ki nosi kačo ,simbol Ozirisa-..kačenoscenm,ki naj bi se nahaja od 4 do 15 stopinj škorpijona in je v odnosu s Plutonom v 8 hiši dediščine in smrti na 70 stopinjah,kar pomeni/vedenje,ki je dano z rojstvom kačenosca.Kača je pri starihEgipčanih pomenila življenjsko energijo v navezi z zvito kačo, ki oriše dva kroga in pomeni dva pola R-A mept*.
#14
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2016
Ness
Veš,da ti dam prav.Zgolj zaradi lažjega razumevanja je poenoteno Bog. Če pogledaš začetek zgoraj je vse ok. Thor je Germanski bog groma enak našemu predkrščanskemu Kresniku:Politeizem!.Vse opombe so zgoraj. Zato prosim je tvoje pametarjenje žal odveč.Nisem jaz kriv,če ti površno bereš! Lp
#13
rastko plohl
0
Mar 27, 2016
sem zadnjič gleda nek dokumentarec malo površno, sem pa upam, da pravilno zasledil da je bila mati Bude Maja Deva.
če devici MaRIji odvzame RI = Maja deva
torej ima krščansko budistične elemente in Islam je ustvarjen iz krščanstva. v dobi Vodnarja po horoskopu (Akvarius po Zodiaku) bo prišlo do spajanja vseh teh religij (Zodiak je samo tajni plan star tisoče let).
tako je vsa zgodovina splanirna in ne naravna od tajnih združenj, ki so za vsemi religijami od kar vemo,.....
#12
Ness Blue
0
Mar 27, 2016
Narobe. Bog z veliko je ime za krščanskega boga, medtem ko je bog poimenovanje za najvijšje božanstvo ( bog Alah, bog Krishna, bog Thor itd.). Ne moreš kar po svoje nekaj ;)
#11
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2016
Romano
Najlepša hvala za kompliment in priznanje.Me veseli,da si ujel smisel!Lp
#10
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2016
Maki
Dobra definicija.Dobro je,da te notranji ventilator požene na višji nivo bivanja.Verjetno moraš imeti svoj postopek,ki te inicira na ta nivo.Iz svojih izkušenj vem,da to samoinicijacijo ni mogoče forsirati.Nekaj let sem rabil,da sem to stanje lahko začel kontrolirati in sedaj sem lahko kontinuirano v tem.
Ta inicijacija te vse bolj samopotrjuje.Lp
#9
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-03-27 15:34:08 (Mar 27, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj