NADALJEVANJE ...

OddajSas Vnv, dne 2020-09-15 ob 20:23:22

Vir: https://www.facebook.com/miahel.bellis/posts/10158259425916195

Bellis Mihael August 19

Morda se poleg mene želi še kdo distancirati in pravno zaščititi od podtaknjene #OstaniZdrav vladne vohunske aplikacije. Prilagam osnutek, ki ga lahko modificirate po vaši želji in pošljete operaterju, pri katerem imate naročniško razmerje.

-----------------------------------
Mihael Bellis
P.P. 4414
1124 Ljubljana

Telekom Slovenije, d.d.
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov
Cigaletova ulica 15
1000 Ljubljana
e-Pošta: info@telekom.si

Zadeva: PREPOVED VSAKRŠNE PREPOZNAVNE (UPO)RABE OSEBNIH PODATKOV ZA PRIJAVO ALI IZMENJAVO Z VLADNO APLIKACIJO: #OstaniZdrav

V Telekomu Slovenije svojim uporabnikom zagotavljate najsodobnejše komunikacijske storitve, ki jih nenehno posodabljate in prilagajate potrebam posameznih skupin uporabnikov. Uporabniki vaše storitve ocenjujemo kot kakovostne, zanesljive in varne.

Zaupanje vam veliko pomeni. Zato v Telekomu Slovenije veliko pozornosti namenjate skrbnemu ravnanju ter varovanju podatkov in zasebnosti nas - uporabnikov za vaše storitve, saj se zavedate, da je to izredno pomembno tudi nam. Ob tem pa varstvo osebnih podatkov posameznika še dodatno izboljšuje Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR 2), ki je pričela veljati 25. maja 2018.

Uredba nam omogoča boljši nadzor nad našimi osebnimi podatki.
Splošna uredba o varstvu podatkov posamezniku omogoča boljši nadzor nad tem, kako in za kaj se naši osebnih podatki obdelujejo in uporabljajo. Pri tem uredba opredeljuje pomen zagotavljanja informacij in pravice posameznika v zvezi z osebnimi podatki (kot so pravica do vpogleda v osebne podatke, pravica do popravka, izbrisa ali prenosa ipd.), ob tem pa zahteva tudi, da podjetja od posameznika za različne namene obdelave osebnih podatkov pridobite izrecna soglasja. Skladno s tem ste v podjetju Telekomu Slovenije sprejeli Politiko zasebnosti, s katero nam uporabnikom zagotavljate vse potrebne informacije, povezane z obdelavo podatkov.

Poleg navedenega v Telekomu Slovenije za zagotavljanje določenih storitev (npr. storitve v oblaku) z nekaterimi poslovnimi uporabniki sodelujete tudi kot pogodbeni obdelovalec podatkov. Kjer je to primerno, menite, da bo Telekom Slovenije ustrezno spremenil pogoje za storitve tam, kjer Telekom Slovenije nastopa v vlogi obdelovalca osebnih podatkov. Zavedam se, da je za storitve v oblaku in za storitve informacijske tehnologije podjetje Telekom Slovenije spremenilo Posebne pogoje upravljanih IT storitev. V pogojih je dodano poglavje, ki skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov, ureja razmerja med menoj, kot uporabnikom in upravljavcem in Telekomom Slovenije kot zgolj obdelovalcem osebnih podatkov.

Telekom Slovenije torej lahko uporablja moje osebne podatke prvenstveno za to, da mi zagotavlja naročene storitve. Uporaba v ta namen obsega tako sklepanje pogodb, zagotavljanje storitev, zaračunavanje in plačevanje le teh, kot tudi morebitno pomoč pri težavah in reševanju reklamacij.

Na portalu Telekom Slovenije sem zasledil, da podjetje osebne podatke uporablja tudi za druge namene – v določenih primerih za to, ker pri tem meni, da je interes Telekoma Slovenije za takšno uporabo močnejši od interesa uporabnika (npr. preprečevanje zlorab, analize za trženje in razvoj storitev, obvladovanje kreditnih tveganj, zbiranje soglasij, anketiranje, neposredno trženje za člane Programa zvestobe … ). V določenih primerih, kjer je po mnenju podjetja primernejša oziroma možna le uporaba ob soglasju uporabnika, pa na podlagi soglasja (npr. pošiljanje obvestil za neposredno trženje, trženje na domu …).

Opozorjen sem bil, da je Splošna uredba prinesla nove zahteve glede posameznih soglasij. Tam, kjer je potrebno soglasje, sedaj vsak posamezen namen uporabe podatkov tako zahteva svoje posamično soglasje. Soglasje več ne more biti kar vključeno v splošne pogoje, ne sme biti pred-izpolnjeno in ne sme biti pogoj za sklenitev pogodbe. Soglasja, ki zahtevam Splošne uredbe ne ustrezajo več, ne bodo veljavna, zato si vsi upravljavci podatkov prizadevate pridobiti nova ustrezna soglasja.

Uporabniki, ki ne bomo podali soglasij, v prihodnje ne bomo obveščeni o ponudbi, ki nas utegne zanimati (npr. nov iPhone na trgu, posebne prodajne ponudbe, časovno omejene akcije), da je na naši lokaciji nadgradnja omrežja in storitev … Vsi, ki pa bi do 31. 12. 2020 oddali soglasje za vse namene uporabe, bomo ustrezno nagrajeni s 50 € popusta ob nakupu mobitela, tablice ali računalnika v vrednosti nad 300 € ali druge ugodnosti. Imam občutek, kot da bi želeli moje osebne podatke za 50 € kupiti in jih nadalje unovčevati!

Z oddajo soglasja na primer prek SMS-a naj bi se strinjal, da sme Telekom Slovenije podatke o številki (o uporabniku, o uporabi storitev, spletnih mest in aplikacij, o uporabi Programa zvestobe ter prometne in lokacijske podatke), s katere bi podal soglasje, obdelovati za pripravo in pošiljanje nam prilagojenih ponudb prek SMS-/MMS-ov, e-pošte, pošte, klicev/videoklicev, družbenih omrežij, TV, multimedijskih platform, aplikacij in spletnih mest družbe.

Vem, da kot uporabnik storitev Telekoma Slovenije lahko svoje nastavitve zasebnosti za obdelavo podatkov in obveščanje samostojno urejam na spletnem naslovu https://moj.telekom.si. Drugi uporabniki, ki Mojega Telekoma ne uporabljajo, lahko preverijo in prilagodijo svoje nastavitve s pisno vlogo (poslano na naslov Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana), po elektronski pošti (poslano na naslov info@telekom.si) ali osebno v vaših poslovalnicah.

Odločil sem se, da oddajo za prepoved soglasja, ki je vezana na PREPOVED UPORABE OSEBNIH PODATKOV ZA VLADNO APLIKACIJO #OstaniZdrav, podam po elektronski pošti in po priporočeni pošti na naslov vašega podjetja.

Vaše storitve kot dolgoletni naročnik ocenjujem kot kakovostne, zanesljive in varne zato verjamem, da bo podjetje Telekom Slovenije uporabljal moje osebne podatke (Ime, Priimek, Telefonska številka, IP naslov, zaposlitev, davčno številko, elektronski naslov ter vse druge pridobljene osebne podatke) prvenstveno za to, da mi zagotavlja zgolj in samo naročene storitve. Uporaba osebnih podatkov v ta namen obsega, kot že navedeno: sklepanje pogodbe, zagotavljanje storitve, zaračunavanje in plačevanje le teh, kot tudi morebitno pomoč pri težavah in reševanju reklamacij ter storitve, ki so trenutno naročene.

V tem pisnem zahtevku podjetju Telekom Slovenije prepovedujem vsako rabo prepoznavnih ali drugih osebnih podatkov za posredovanje storitev v oblaku ali na drugo, meni nepoznano, posredovanje osebnih podatkov vezano na vladno aplikacijo: #OstaniZdrav. Za aplikacijo z imenom #OstaniZdrav želim s strani podjetja Telekom Slovenije ostati povsem anonimen in neprepoznaven. Vsi osebnih podatki v lasti Telekoma Slovenije, ki so vezani na mojo telefonsko številko so samo pri vašem podjetju. Predvidevam, da me anonimno izmenjavanje identifikatorja oziroma naključne oddajne kode mojega telefona preko aplikacije #OstaniZdrav v nobenem primeru ne more prepoznati. Aplikacija, kot trdijo, ne upravlja osebnih podatkov o posamezni osebi, ker zaznava le psevdominizirane podatke, ki naj bi bili varovani. Osebno nimam namena zastonjske aplikacije prostovoljno namestiti na osebni telefon. V primeru, da pride do prisilne namestitve aplikacije na moj osebni telefon s strani ustreznih vladnih organov v Republiki Sloveniji - pa izrecno prepovedujem posredovanje mojih podatkov s strani podjetja Telekom Slovenije d.o.o. v center NIJZ, Trubarjeva 2, 1000 Ljubljana.

V primeru kršitve oziroma prepovedanega posredovanja osebnih podatkov preko aplikacije #OstaniZdrav njihovim upravljalcem za kršitev Varstva osebnih podatkov, skladno s to uradno vlogo, zahtevam takojšnje povračilo storjene škode v protivrednosti 5 MIO/EUR odškodnine za kršenje zakona ali v primeru meni povzročene smrti iz navedenega razloga kršitve na ime družinskega člana (žena ali otrok).

Ljubljana, dne 18. 8. 2020

S spoštovanjem,
Mihael Bellis

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Sas Vnv
Sas Vnv
Objavil/a 2020-09-15 20:23:22 (pred 4 dnevi)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
NIMAMO »REKORDNIH« ŠTEVIL OKUŽB IN NE, MASKE NA PROSTEM NE BOM NOSIL!
V ZDA SODIŠČE POVEDALO
ALI VERJAMETE V NAKLJUČJA ...
ZAKAJ MASKE ...
BREZ BESED ...
BRAVO PROFESORICA ...
IŠČI PO ARHIVU
september 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj