objavi na
pozareport.si

forum

Slovenija

Nedelja, 13. oktober 2019 ob 05:37

Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Zakaj so vsi provladni mediji v maniri pravih steklih medijskih psov tako voljno skočili nad Požareport in Faktor oziroma Bojana Požarja osebno? Ker jim kvari sliko. Ker se, dokler obstaja Požar, ne morejo pogledati v ogledalo brez slabe vesti ...
Forum !

Odpri galerijo

Marjan Šarec (levo Marko Voljč in Mirko Bandelj) v svojem elementu - na Škrabčevi domačiji.

Zato so vsi provladni mediji v imenu kabineta predsednika vlade ter maniri pravih steklih medijskih psov skočili nad spletni portal Požareport in televizijsko oddajo Faktor oziroma Bojana Požarja osebno, ker jim kvari sliko. Ker se, dokler obstaja Požar, ne morejo pogledati v ogledalo brez slabe vesti. In ker jih, kar je zanje najhuje, vsakodnevno spravlja v hudo stisko. Kartelu je namreč popolnoma jasno, da so vsebine, ki jih dnevno objavlja Bojan Požar, ne samo v javnem interesu, ampak predvsem izjemno zanimive in zaželene pri njihovih bralcih, poslušalcih, gledalcih. Ampak ker so člani kartela in ker so sklenili pogodbo s hudičem, pardon, našim Marjanom, imajo zvezane roke.

Piše: Aljuš Pertinač

NAŠ MARJAN JE LAŽNIVEC ALI LAŽ NA LAŽ: PREDSEDNIK VLADE!

Marjan Šarec samoizpovedno rad bere berilo v mrzli cerkvi. Mogoče res. Mogoče pa se je tudi v tem primeru kratkomalo zlagal. Naš Marjan je namreč velik lažnivec. Velik prvič zato, ker očitno laže čedalje pogosteje, in drugič zato, ker laže o stvareh, ki niso pomembne zgolj zanj osebno in njegove bližnje, ampak tudi za Slovenijo.

Ne verjamete? No, kakšen medij iz prorežimskega medijskega kartela, ki aktivno pomaga ohranjati našega Marjana in njegove pomagače na oblasti, bi mogoče uporabil blažje besede. Da naš Marjan pač ne govori zmeraj resnice ali pa da njegove izjave ne držijo nujno zmeraj. Ampak na ulici, v vsakdanjem življenju, hja, celo v Svetem pismu se temu preprosto reče laž. Ampak tega v dominantnih medijih, ki so se v mandatu 13. mavrične antijanša manjšinske vlade s podporo samoizpovedno opozicijske stranke Levica dokončno spremenili v režimske medije, itak ne boste nikoli zasledili. Ravno zaradi te medijske hobotnice, o kateri boste več izvedeli v nadaljevanju, namreč našemu Marjanu zaenkrat še uspeva ohranjati oblast.

Ampak da ne bomo govorili na pamet in ker, kot pravi stara slovenska pesem, narod naš dokaze hrani, pojdimo lepo po vrsti. Marjan se je prvič javno dokazano zlagal, ko je na zadnjem predvolilnem soočenju za lanske parlamentarne volitve na prvem programu TV Slovenija mirno zanikal, da bi se dobival z Janezom Janšo (vir). To je šokiralo celo punco Luke Mesca (Levica) - Manco G. Renko, da je tvitnila:

Takrat verjetno še ni vedela, da bo ravno stranka, ki jo koordinira njen fant, na oblast pomagala spraviti in tam ohranjati notoričnega lažnivca, za kakršnega se je kasneje izkazal naš Marjan. Manca je pač v slogu medijskega kartela provladnih in prorežimskih medijev ter mnenjskih voditeljev tranzicijske levice svoj tvit kasneje izbrisala. Še krik iz enega mondenega meščanskega stanovanja kaviar levice, potem pa vse tiho je bilo. Ni pa utihnil naš Marjan in predvsem ni nehal lagati. In to celo tako zelo, da mu je v enem letu laganja, pardon vladanja, precej zrasel nos (vir). V zadnji aferi, povezani z zaposlitvijo njegove prijateljice, bivše sodelavke in vse bolj verjetno tudi (nekdanje) ljubimke N. H. na Sovi, kjer je očitno zaposlena "na zaupanje" direktorja Sove Rajka Kozmelja, ki pa je osebno sploh ne pozna, se je to tudi plastično pokazalo. Oziroma z besedami Edvarda Kadiča, znanega strokovnjaka za komuniciranje (vir: twitter):

Vir: Twitter

Celo dežurni branitelj lika in dela našega Marjana v ekipi stalnih komentatorjev oddaje Faktor na TV3, psihoanalitik brez dlake na jeziku Roman Vodeb, je bil neizprosen:

Brez skrbi, Roman. Nihče ne pretirava. Laž je pač laž, tu ni kaj dodati. No, nihče razen morda našega Marjana v pogostosti laganja. Kajti pozor, na laži ga je dobil oziroma razkrinkal celo proračunsko financiran spletni portal Anuške Delič Zavrl, soproge Francija Zavrla DelićaOštro. Naš Marjan je namreč v intervjuju za Radio Slovenija (jep, radio, ki ga plačujemo tako rekoč vsi v Sloveniji) pribil, kot zna to zgolj on: "Vemo, da je Danska, na primer, visoko socialna država, pa imamo mi za 25 odstotkov višje socialne transferje." (vir). Natančneje:

Vir: Oštro.si Vir: Oštro.si

To seveda ne drži oziroma je čista laž. Danska za socialne transferje, v celoti in na prebivalca, zapravi bistveno več kot Slovenija. Konec koncev je tudi njihov BDP skoraj sedemkrat višji od našega. Ampak tisto, kar najbolj bode v oči, je pojasnilo Šarčevih laži iz njegovega štaba za protiobveščevalne dejavnosti in medijske umore, pardon kabineta predsednika vlade na Gregorčičevi ulici: "Neformalna ocena predsednika vlade, ki temelji na preteklih pogovorih z njegovimi kolegi." Razumete? Ni kriv naš Marjan, krivi so njegovi kolegi, premierji drugih evropskih držav, ki mu očitno lažejo o tem, koliko zapravijo za socialo. Če mu verjamete. Jaz mu ne.

Drugo vprašanje je seveda, kako se počutijo kolegi na Radiu Slovenija (*1), ko izvejo, da so bili v pogovoru deležni neformalnih ocen predsednika vlade, ki po besedah njegovega kabineta temeljijo na neresnicah njegov premierskih kolegov. Vprašanje je seveda retorično. Njim je tako ali tako vseeno.
Nam pa ni in prav tako ne bi smelo biti nikomur v Sloveniji, da naš Marjan očitno iz dneva v dan nadaljuje z lažmi, in to v celo za državo bistveno pomembnejših stvareh, kot je recimo nacionalna varnost v povezavi s strokovnostjo in profesionalnostjo varnostno-obveščevalnih služb ali pa denimo standardi korporativnega upravljanja in nevmešavanja politike v kadrovske postopke gospodarskih družb v državni lasti.

O čem govorimo? Bojan Požar je v prvem letu mandata Marjanove vlade na laži dobil in odnesel že marsikoga, ne nazadnje tudi Braneta Kralja, Marjanovega soborca iz Šmarce in generalnega sekretarja največje vladne stranke LMŠ. Naš Marjan je namreč po izbruhu afere Šoltes-Kralj-Uradni list, ki jo je razkril prav portal, ki ga pravkar berete, vidno razburjen in bled stopil pred televizijske kamere in oznanil: Brane Kralj je odstopil kot generalni sekretar LMŠ. Pisal se je 29. avgust letos. Pa je res? Odstopil namreč. Kot vse kaže, ne. Ko to pišem, je namreč Kralj še vedno generalni sekretar LMŠ (vir: twitter):

Še ena gladka laž torej. Medtem ko je bila raja pomirjena, da je naš Marjan (spet) odločno ukrepal in pokazal Kralju vrata, ta še vedno vsak teden hodi na kadrovske sestanke koalicije, operativno vodi stranko LMŠ in verjetno veselo kliče po državnih podjetjih - v imenu države, koga in kam morajo naslednjega nastaviti.

Na podlagi tolikšnega števila dokumentiranih laži našega Marjana v manj kot letu in pol političnega udejstvovanja na nacionalni ravni je edini pravi sklep: laž na laž, predsednik vlade.

MEDIJSKI KARTEL V SLUŽBI OBRAMBE REŽIMA SE RAZKRIJE

Vprašali se boste, kako mu to uspeva, da preživi s toliko lažmi. Preprosto. Resnično neodvisne oziroma nerežimske medije v Sloveniji lahko preštejemo dobesedno na prste ene roke. Skoraj vsi ostali, razen tistih opozicijskih, so se v času vladanja našega Marjana, pri katerem za odnose z mediji skrbi kar, pozor, bivši Janšev prvoborec in uradno premierjev svetovalec za nacionalno varnost (ja, "pravilno" poročanje o predsedniku vlade je očitno stvar nacionalne varnosti) Damir Črnčec, spremenili v provladne oziroma prorežimske, še natančneje, so v službi kabineta predsednika vlade. Še posebno to velja za dominantne medije, kot so z oglasi državnih podjetij in neposrednimi proračunskimi dotacijami širokosrčno financirana Pop TV in Kanal A ali pa državna RTV Slovenija ter paradržavna Siol.net in Planet TV. O dnevnem časopisju, ki je brez izjeme v lasti tajkunov v takšnih ali drugačnih (pred)kazenskih postopkih, niti ni vredno izgubljati besed.

Temu provladnemu medijskemu kartelu se je v zadnjem času z velikim uredniškim preobratom dokončno pridružil celo tednik Reporter, ki je bil prej sicer zelo blizu Janeza Janše. Ne verjamete? Poglejmo podrobnosti. Revijo Reporter izdaja podjetje Reporter Media, časopisno in založniško podjetje, d. o. o. Ampak pozor, novinarji Reporterja, vključno z direktorjem Reporter Medie in odgovornim urednikom Reporterja Silvestrom Šurlo, niso zaposleni pri tem podjetju. Ne, njihov delodajalec je podjetje Salomon, d. o. o., podjetje za zaposlovanje invalidov, proizvodnjo, posredovanje in storitve Ljubljana. Podjetje za zaposlovanje invalidov in tako naprej, ki, vsaj formalno, z izdajanjem Reporterja nima čisto nič, razen tega, da jim, kot izhaja iz kolofona revije, pomagajo pri naročninah in trženju.

Si predstavljate? Revija Reporter izdaja ena firma, vsi, ki jo ustvarjajo, pa so zaposleni pri čisto drugi firmi. Prepričan sem, da bi bil to trd oreh tudi za nesporno največjega davčnega strokovnjaka pri nas Ivana Simiča. Kako te lahko namreč podjetje, pri katerem si zaposlen, plačuje za nekaj, kar dela neko drugo podjetje, s katerim tvoje podjetje nima praktično nič? Kdo bi vedel. Je pa zanimiva tudi lastniška struktura firme Salomon. Večinski, 55-odstotni lastnik je časopis Dolenjski list. Pozor, 45-odstotni lastnik podjetja Salomon za zaposlovanje invalidov, na katerem je zaposlena celotna novinarska ekipa tednika Reporter, pa je nihče drug kot Družba za upravljanje terjatev bank. Ja, prav ste prebrali, DUTB oziroma slaba banka, torej država. Skupščina DUTB je seveda vlada našega Marjana. Naš Marjan je torej uradno 45-odstotni lastnik vseh zaposlenih, ki ustvarjajo revijo Reporter. Bilo bi smešno, če ne bi bilo žalostno.

Resnični lastnik Reporterja (*2) je - preko povezanih fizičnih in pravnih oseb - seveda tajkun Martin Odlazek, ki ima med drugim, poleg tri četrt radijskih postaj v Sloveniji, v lasti tudi dva dnevna časopisa – Svet24 in EkipoSN ter televizijo TV Veseljak. Zakaj je to pomembno? Obstoječi zakon o medijih izrecno prepoveduje hkratno lastništvo dnevnega časopisa in televizije, pozor, tudi prek povezanih oseb. Tako se namreč ohranja poštena medijska konkurenca. Ampak v primeru Odlazka vsi, predvsem pa medijski inšpektor na ministrstvu za kulturo, ki ga trenutno vodi ozdravljeni alkoholik Zoran Poznič (Socialni demokrati), mirno gledajo stran. Seve, če sta pa naš Marjan in Odlazek solastnika Reporterja in njegovih novinarjev. Zato se tudi ne gre čuditi, da Reporter, še posebno izpod peresa Igorja Kršinarja, objavlja takšne nebuloze, kot je zadnja o hrabrem dobrem Marjanu in hudobcih-županih, ki so koalicijsko povezani z SDS.

Vir: Reporter Vir: Reporter

Ne gre dvomiti, da je hotel kolega Kršinar s tem člankom našemu Marjanu narediti uslugo in ga poskušal pomagati rešiti iz godlje, v katero se vse bolj zapleta z nenehnimi lažmi. Ampak v resnici ga je samo še bolj potunkal. Če je namreč naš Marjan res zrihtal službo lepi in za vohunski posel očitno neprimerni N. H. na občini Škofljica, kdo pri zdravi pameti potem verjame, da ni enako storil tudi, ko je šlo za njeno zaposlitev na Sovi, hrabri Marjan pa ji je je, tako Kršinar, hotel pomagati, da se reši hudobca-župana?!

Vidite, medijski kartel, katerega polnopravni član je očitno dokazano po novem tudi Reporter in katerega edina cilja sta preprečiti, da bi oblast prevzel Janez Janša, in ohraniti velikodušno financiranje iz proračunskih virov (odkar je Reporter član kartela, so se oglasi državnega Telekoma Slovenije pri njem že podvojili, v oddaji Faktor na TV3 pa v istem času denimo zmanjšali za 75 odstotkov!), se vse bolj zanesljivo ugonablja, vsaj kar zadeva verodostojnost in doseg pri bralcih, poslušalcih, gledalcih, celo samega sebe.

MITOLOŠKA DILEMA MEDIJSKE HOBOTNICE

S poveličevanjem oziroma bolje rečeno popolnoma nekritično heroizacijo našega Marjana, ki ga postavljajo neposredno ob bok mitološkim junakom, kot so kralj Matjaž, Peter Klepec ali denimo Martin Krpan, so sami sebi skopali jamo, iz katere sedaj ne najdejo izhoda. Naš Marjan namreč ni noben mitološki junak. Ti namreč ne lažejo in njihov največji uspeh ni svoji ljubici zrihtati službo ali dve, za katero roko na srce ni dovolj vitek stas. Ne, ti so reševali Slovenijo pred hudimi preizkušnjami. Turki, Brdavsom itd. Pred katero veliko preizkušnjo pa Slovenijo rešuje naš Marjan? Ampak ker je naš Marjan heroj, ki medijskemu kartelu kljub padajočemu dosegu in poslovnemu modelu, ki je v celoti nesposoben preživetja na medijskem trgu, velikodušno reže proračunsko potico, ga je pač treba braniti za vsako ceno, kot to v zgoraj opisanem primeru nerodno in nespretno počne kolega Kršinar. Zato so vsi provladni mediji v imenu kabineta predsednika vlade ter maniri pravih steklih medijskih psov skočili nad spletni portal Požareport in televizijsko oddajo Faktor oziroma Bojana Požarja osebno, ker jim kvari sliko. Ker se, dokler obstaja Požar, ne morejo pogledati v ogledalo brez slabe vesti. In ker jih, kar je zanje najhuje, vsakodnevno spravlja v hudo stisko. Kartelu je namreč popolnoma jasno, da so vsebine, ki jih dnevno objavlja Bojan Požar, ne samo v javnem interesu, ampak predvsem izjemno zanimive in zaželene pri njihovih bralcih, poslušalcih, gledalcih. Ampak ker so člani kartela in ker so sklenili pogodbo s hudičem, pardon, našim Marjanom, imajo zvezane roke.

Kljub vsem naporom pa se medijski monopol počasi krha in medijski kartel počasi, a zanesljivo razpada. Zaradi interneta in družabnih omrežij lahko danes vsaka informacija pride do vsakogar. In amaterji tipa naš Marjan, Črnčec ali Kralj ter po drugi strani razni Igorji, Matije, Uroši in Darijani, da o kakšni Tjaši niti ne govorimo, so proti temu popolnoma nemočni. O tem, kaj za Slovenijo konkretno pomeni, da nam vladajo in o vladajočih poročajo amaterji, pa več prihodnjič. A ni hudič, da se naš Marjan ne bo do takrat vsaj še enkrat zlagal, kak Kršinar pa zapisal, da je v resnici za čisto vse kriva SDS.

(Aljuš Pertinač je voditelj televizijske oddaje #Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

*1 Ena od novinark Radia Slovenija, Nika Benedik, nekdanja soproga Grege Repovža, odgovornega urednika Mladine, je po parlamentarnih volitvah, kjer vodila predvolilna radijska soočenja, postala članica kabineta predsednika vlade Marjana Šarca.

*2 Edina lastnica družbe Reporter Media, ki izdaja revijo Reporter, je širši javnosti neznana Tara Milikić, po javno dostopnih informacijah sicer zasebna spremljevalka enega od sinov Martina Odlazka (vir).

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aljuš pertinač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-21 11:34:25


Kje vse že ni bila, kar se tiče državnih institucij in gospodarskih družb pod okriljem države, v zadnjem času nastavljena Drobne-Popovičeva? Gospa precej neurejenega videza in nonšalantne, nespoštljive drže in komunikacije, je vedno prva izbira predvsem za ruski kapital neznanega izvora. ..Podobno samopašnost kot pri omenjeni gospe, zasledim pri Šarcu in Bratuškovi, kot stranskima produktoma komunizma in posledično privilegirancema režima, ki enoumje zasleduje še vedno. O bedasti Alenki tokrat ne bi, Šarec pač službo predsednika vlade dojema kot vožnjo s prestižnimi avtomobili, paradiranje z varnostniki ; tu in tam, ob vsem blefu, strese kakšno šalo iz rokava. Odkar so mu iz ne preveč bogatega besednega zaklada, črtali izraze kot klobase, krofi, kuhinja, voznja z avtomobilom, večkrat ostane brez besed sredi stavka...Kdo od nas bi kot predsednik uprave Petrola, lahko pridelal primanjklaj? Zadeve tečejo pri monopolistu na podroćju energentov, same od sebe ; verjamem, da bi tudi Jankovičevi sinovi tam postali menedžerji leta. Berločnik, ko ga tako ocenim na hitro, že na pogled ne deluje kot možakar nekih inteligenčnih presežkov, nasprotno. Tako je tudi z vsemi temi Bergerji, Mesi, Slaparji ; plesali bodo tako in toliko časa, kot jim bo naročeno. Konkretno Lovše je bil že pri poslovanju z Dinersom , itak vpleten v kriminalne rabote. Najmanj , kar lahko zapišem je, da je nesposoben in to smo občutili vsi imetniki omenjene kreditne kartice...Kresalova meni in se sprašuje, kako normalen človek ne razume, po kakšnih kriterijih je bil v Ameriki izvoljen Trump? Njo razumem. Ni normalna.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.