objavi na
pozareport.si

forum

7 dni v tednu

Sobota, 3. avgust 2019 ob 10:39

Novi spremljevalec Monike Jelinčič: bogatejši od Zmaga in mlajši od Monike!
Šlo pa naj za solastnika in finančnega direktorja podjetja Digit iz Komende.
7 DNI V TEDNU

Odpri galerijo

Zmago Jelinčič Plemeniti, Monika in Rok Miklič (foto: Požareport in Facebook)

Šlo naj bi za solastnika in finančnega direktorja podjetja Digit iz Komende

(Sobota, 14. september) Medtem ko politik Zmago Jelinčič Plemeniti medijem razlaga, da je "gospa odšla in uničila družino", Monika Zupanc Jelinčič pa se je zavila v molk, mi razkrivamo "mlajšega moškega", ki naj bi bil njen novi spremljevalec. Po naših informacijah naj bi šlo za Roka Mikliča, solastnika in finančnega direktorja družbe Digit, d. o. o., iz Komende, podjetja, ki se ukvarja z distribucijo in uvozom živilskih izdelkov, z letnim prometom blizu 30 milijonov evrov. Ivan Miklič, Rokov oče in drugi solastnik podjetja, pa je medijsko zaslovel pri sodni aferi preskakovanja čakalnih vrst v UKC Ljubljana, aferi, povezani z zloglasnim uslužbencem kliničnega centra Urošem Smiljićem (vir).

Rok Miklič, ki je, razvidno iz Ajpesa, očitno precej bogatejši od Jelinčiča, pa naj bi bil, vsaj po naših informacijah, tudi sedem let mlajši od Monike. Isti viri, ki so nam razkrili Roka Mikliča, pravijo, da z Moniko zdaj živita v njegovem trisobnem stanovanju v Črnučah.

Pri poklicni karieri Monike Zupanc Jelinčič znotraj Mestne občine Ljubljana, kjer je zaposlena v Odseku za mednarodne odnose in protokol, je zanimivo tudi to, da je bila zelo kratek čas celo vodja tega odseka, toda že "po enem mesecu" jo je ljubljanski župan Zoran Janković - odstavil in zamenjal. Podrobnosti v zvezi s tem še raziskujemo. 

Zmago in Monika sta bila poročena 16 let

Poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti je včeraj dopoldne potrdil govorice, da se z Moniko (Zupanc Jelinčič) ločujeta. Skupaj sta bila 16 let in imata dve hčerki, Aleksijo Iris in Aleksandro Tiso. Govori se tudi, da naj bi ga Monika, ki včeraj za pogovor ni bila dosegljiva, dokončno zapustila minuli konec tedna. Monika Zupanc Jelinčič je sicer zaposlena na Mestni občini Ljubljana, kjer je med vodilnimi na področju mednarodnega sodelovanja.

				Zmago Jelinčič Plemeniti in Monika Zupanc Jelinčič			Zmago Jelinčič Plemeniti in Monika Zupanc Jelinčič

Spomnimo, Zmago Jelinčič je prej živel z nekdanjo političarko Polonco Dobrajc.

Žički dvor na mariborskem Lentu, kaj se tam dogaja?!

(Sreda, 11. september) Prejeli smo zanimivo prijavo zoper domnevno nezakonito početje mariborskega župana Saša Asenoviča (formalno sicer preko njegovega podjetja Galerija Gosposka d.o.o.) pri obnovi Žičkega dvora na Lentu, ki ga je pred časom, še kot podjetnik, kupil od mariborske občine. Prijavo v celoti objavljavljamo v nadaljevanju, je pa ob tem še posebej zanimivo, da je projektant tega zasebnega projekta mariborskega župana njegov (mariborski) podžupan Gregor Reichenberg iz - kot izhaja iz napisa na objektu - "republike Avstrije" (slika zgoraj), sicer tudi solastnik in direktor podjetja Arhitektura d.o.o. No, tako rekoč incestno ...

Glede na to, da je iz elektronskega sporočila razvidno, da so omenjeno prijavo prejeli tudi nekateri drugi novinarji ter posamezne pristojne službe, nadaljno medijske poročanje ter uradni razplet pričakujemo še z večjim zanimanjem.

Tam hodi in (zato vinjen) ne vozi!

(Nedelja, 8. september) Zloglasni Igor Velov, maja letos razrešeni direktor Javne agencije RS za varnost prometa (AVP), jo je pred dnevi mahnil na slavno pešpot po Caminu do Santiago. Velov, ki je sicer še vedno mestni svetnik v Kranju, zdaj po Španiji, kjer hodi in (zato vinjen) ne vozi, menda išče samega sebe ...

Mi pa ji ponujamo možnost intervjuja, naj - kot javna oseba - sama pove, kaj je res in kaj ne ...

				Helena Blagne			Helena Blagne

"Spoštovana* g. Bojan Požar,

pišemo vam v imenu naše stranke Helene Blagne. V mediju pozareport.si, v prispevku "Spletni komentarji ob novici o ločitvi Helene Blagne. Poročila se je Zaman." objavljenem 14.2.2013, na povezavi: http://2013.pozareport.si/post/393452/spletni-komentarji-ob-novici-o-locitvi-helene-blagne-porocila-se-je-zaman, je objavljenih 15 komentarjev uporabnikov, od tega jih 6 namiguje ali zatrjuje, da je pravo ime naše stranke Jelena Blagojevič.

Res gre za stare objave in za objave uporabnikov, vendar je Forum, ki ga vzdržuje in moderira medij uredniško oblikovana vsebina in je za morebitno protipravnost objav medij, ki jo omogoča najmanj soodgovoren, še posebej potem, ko je na protipravnost opozorjen (186. člen OZ). Medij je ne glede na potek časa, tudi upravljavec v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov (Uradni list RS, št. L 119/1). Kot upravljavec je zavezan k uresničevanju pravic posameznika iz naslova varstva osebnih podatkov, tudi pravice iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, ki zavezuje k izbrisu nezakonito objavljenih in neresničnih informacij v zvezi s posameznikom.

Zgornji zapisi na nedovoljen način posegajo v osebnostne pravice naše stranke, predvsem v njen ugled, saj pri bralcih vzbujajo vtis, da naša stranka skriva svojo "pravo" identiteto, da torej do svojega občinstva glede svojega izvora in osebnega imena ni iskrena. Ga. Blagne je s svojimi poslušalci vedno vzdrževala pristen odnos. Ko so se zapisi o tem, da Helena Blagne ni njeno rojstno ime, začeli pojavljati v medijih, je menila, da bodo govorice, ki nimajo nobene opore v dejstvih, s časoma same potihnile. To se žal ni zgodilo. Zapisi, kot so zgornji, so ob vpisu strankinega imena v spletni brskalnik prosto in enostavno dostopni (pojavijo se na prvi strani zadetkov), neresnico obujajo iz dneva v dan in jo delajo aktualno, s tem pa je poseženo v ugled naše stranke, pa tudi v njeno pravico do varstva osebnih podatkov, ki jo ščiti pred neresničnimi in protipravnimi objavami v zvezi z njo ..."

Tako nam je pred dnevi pisala odvetnica Nataša Pirc Musar, pač v imenu Helene Blagne. Po posvetu z odvetnikom smo ugotovili, da za umik komentarjev ni resne pravne podlage, saj po našem mnenju niso protipravni ali protizakoniti, še posebno zato ne, ker je Helena Blagne nesporno javna oseba in tudi sama še danes eksplicitno ne zanika, celo v tem dopisu ne, poslanem po šestih letih od objave domnevno spornih komentarjev, da se "nikoli" ni pisala Jelena Blagojević. Poleg tega večina teh komentarjev ne samo da ni žaljiva, ampak prej hudomušna.

ZAKAJ HELENA BLAGNE ... 

KOT JAVNA OSEBA TEGA SAMA JAVNO NE POJASNI?!

Zato Heleni Blagne ob tej priložnosti tudi javno ponujamo možnost intervjuja na spletnem portalu Požareport, kjer bi kot javna oseba, saj, kot pravi, vzdržuje pristen odnos s svojimi oboževalci, enkrat za vselej sama in v prvi osebi ednine pojasnila vse te lokalne jeseniške in druge govorice.

* Napačno napisani spol v uvodu dopisa odvetnice Nataše Pirc Musar

Radu Pezdirju in Aljušu Pertinaču se na tem portalu pridružuje še tretji kolumnist - Tomaž Štih

				Rado Pezdir, Tomaž Štih in Aljuš Pertinač			Rado Pezdir, Tomaž Štih in Aljuš Pertinač

(Ponedeljek, 2. september) Ekonomistu in publicistu Radu Pezdirju ter voditelju oddaje Faktor Aljušu Pertinaču se na portalu, ki ga pravkar berete, kot redni kolumnist pridružuje tudi Tomaž Štih, nekdanji programski sekretar Državljanske liste. Štih že dlje časa živi v Londonu, na twitterju pa je poznan kot Libertarec. Njegova prva kolumna na Požareportu bo odmevala že 21. septembra.

Nova klofuta za nesojenega nadzornika Telekoma Slovenije

				Andrej Vizjak			Andrej Vizjak

(31. avgust) Potem ko je sporni Andrej Vizjak en dan pred včerajšnjo skupščino Telekoma Slovenije ostal brez kandidature za člana nadzornega sveta, je dočakal še eno močno klofuto. Po navedbah Jožefa Klavdija Novaka, odvetnika iz pisarne Čeferin, na ljubljanskem okrajnem sodišču od 12. junija dalje zoper Vizjaka poteka izvršilni postopek zaradi neplačevanja preživnine za mladoletnega otroka iz njegovega drugega zakona z Andrejo Jernejčič, sicer znano ljubljansko svetovalko za odnose z javnostmi.

... med drugim mu menda ni jasno, kje smo dobili sliko  tistega famoznega čebra, za katero pravi, da jo je že lani "izbrisal"?!

				Marko Bandelli			Marko Bandelli

(Torek, 28. avgust) Tri dni po tem, ko smo odprli novinarsko preiskavo magisterija poslanca Marka Bandellija in med drugim Bandellija zaprosili za elektronsko izdajo njegovega magisterija na zasebni mariborski šoli DOBA, je Marko Bandelli poslal pismo Bojanu Požarju, ampak tokrat v precej spravljivem tonu. Bandellijevo pismo, ki je očitno tudi vsaj malo lektorirano, v celoti objavljamo v nadaljevanju, in zanimivo, tokrat ni več nobenega govora o kazenski ovadbi ...:

"Spoštovani gospod Bojan Požar.

Glede vaše prošnje v zvezi s posredovanjem moje magistrske naloge z naslovom Grozdenje podjetij v času gospodarske krize vam sporočam, da je delo javno dostopno na ustreznih portalih in prek DOBA fakultete.

Dovolite pa mi, da še s svojega vidika predstavim nekaj dejstev, vezanih na objavo članka (http://pozareport.si/post/488909/odlocni-izkuseni-bratuskova-to-je-cisti-fake-bumbardelli-je-vseeno-pravi-vajenec-v-primerjavi-s-svojo-predsednico) na vašem portalu.

Drži dejstvo, da moja raba slovenskega jezika pogosto ni slovnično pravilna in perfektna. Razlog za to je šolanje, bivanje in delo v Italiji. Kar pa se mojega magistrskega dela tiče, je ustrezno strokovno lektorirano. Prav tako pojasnjujem, da je naziv "dottore" v mojem podpisu ustrezen in pravilen. Še vedno redno sodelujem z Italijani, zato tudi raba tega naziva. V Italiji se naziv dottore magistrale uporablja po zaključeni 2. stopnji bolonjskega izobraževanja, kar sem pridobil tudi sam.

O izrazu Bumbardelli pa takole: razumem namen politične satire in satirične rabe besed, a še vseeno izraz dojemam kot osebno žalitev, uperjeno k moji diskreditaciji. Navajate, da je satirična raba izraza posebej označena; kot lahko razberem, je ta posebna označba "zgolj" v opombi pod člankom, tekom besedila pa ne. Prav tako mi ni jasno, od kod ste dobili sliko, ki je sicer stara dve leti in sem jo iz profila na družabnem omrežju že preteklo leto izbrisal?

Toliko v vednost in pojasnilo.

Zahvaljujem se za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam,
Marko Bandelli"

... In pred skupščino Darsa močno lobira zlasti Tone Rop

(Sobota, 24. avgust) Nekdanja političarka in upokojena bančnica Cvetka Selšek tudi po najnovejših informacijah prihaja na čelo nadzornega sveta Darsa, med nove nadzornike pa naj bi prišel tudi Zvonko Ivanušič. Gre za nekdanjega finančnega ministra v Bajukovi vladi, bivšega predsednika uprave Sava-Re, ki pa se je pred lanskimi parlamentarnimi volitvami pojavil na strani neparlamentarne stranke Dobra država. In zanimivo, Ivanušič naj bi na Dars prihajal znotraj kvote Liste Marjana Šarca, ki zdaj, kot pravijo naši viri, "posvaja vse živo". Gabrijel Škof, novi predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga, je bil - denimo - zapriseženi SD, danes pa je LMŠ.

				Zvonko Ivanušič			Zvonko Ivanušič

Po navedbah naših virov pred Darsovo skupščino, ki bo 28. avgusta, močno lobira tudi Tone Rop, lobisti pa naj bi sicer imeli velike težave pri iskanju novega predsednika uprave. Rop naj bi navijal za Nado Drobne Popovič, sicer sta Rop in Selškova znana kot "hardlinerja", gre pa za linijo, ki je tokrat blizu Stranke Alenke Bratušek.

Odločitev prihodnji torek, favorit politike Matjaž Merkan

(Petek, 23. avgust) Po včerajšnji zaprti seji kadrovske komisije nadzornega sveta Telekoma Slovenije so po naših zanesljivih informacijah (pre)ostali trije kandidati za novega predsednika uprave: Matjaž Merkan (SwatyComet - Weiler Abrasives), Matej Potokar (Cosylab) in Tomaž Lanišek (Knaus Insulation). Odločitev naj bi padla prihodnji torek, ko je sklicana seja nadzornega sveta, favorit politike pa naj bi bil Matjaž Merkan.

				Oddaja Danes na Planet TV: Mirko Mayer in Valentina Plaskan prihajata namesto ...			Oddaja Danes na Planet TV: Mirko Mayer in Valentina Plaskan prihajata namesto ...

... Tomaža Bratovža in Sanje Hrgota. ... Tomaža Bratoža in Sanje Hrgota.

Mayer namesto Bratoža, Valentina Plaskan namesto Sanje Hrgota

(Sreda, 21. avgust) Prve kadrovske zamenjave, ki smo jih napovedali pred dnevi, minulo soboto na tem portalu (vir), so že uradno potrjene. Nova voditelja oddaje Danes na Planet TV sta postala Mirko Mayer, doslej voditelj hitro ukinjene pogovorne oddaje Argument, in Valentina Plaskan, novinarka in igralka v televizijski nanizanki Ena žlahtna štorija, brez voditeljskega stolčka pa sta ostala Tomaž Bratož in Sanja Hrgota.

In to bo že 5. knjiga o Trumpovih v Beli hiši ...

				Od Gole resnice (The Inside Story) do Free, Melania			Od Gole resnice (The Inside Story) do Free, Melania

(Petek, 16. avgust) Tri leta in še nekaj mesecev po izdaji knjige Melania Trump - The Inside Story oziroma Gola resnica se napoveduje že druga nevtorizirana biografija o Melanii Trump, slovenski prvi dami Združenih držav Amerike. Biografom nekdanje Melanije iz Sevnice se bo po Bojanu Požarju in Igorju Omerzi pridružila še Kate Bennet, novinarka televizije CNN, sicer poročevalka iz Bele hiše in poznavalka prvih dam ZDA. Izid njene knjige z naslovom Free, Melania se napoveduje za 3. december, na Amazonu pa že sprejemajo prednaročila.

Za osvežitev spomina: knjiga Bojana Požarja in Igorja Omerze je izšla februarja 2016, ko se je Donald Trump šele boril za republikansko nominacijo za predsedniško kandidaturo, dopolnjena izdaja pa avgusta istega leta, ko je prva biografija nekdanje Sevničanke dočakala tudi dopolnjeno izdajo ter izdajo v slovenskem jeziku. Takrat je Trump že bil tudi uradni kandidat republikancev za novega, 45. predsednika ZDA. Knjiga The Inside Story ali po slovensko Gola resnica je bila več tednov med 50 najbolje prodajanimi biografijami med Kindlovimi izdajami na Amazonu, sloviti reviji The New Yorker in Vanitiy Fair pa sta Požarjevo in Omerzovo knjigo označila za "najbolj temeljito delo o Melanii Trump".

Knjiga novinarke Kate Bennett bo sicer že peta knjiga o Trumpovih v Beli hiši, po knjigah novinarjev Michaela Wolfa (Fire and Fury in Siege: Trump Under Fire) in Boba Woodwarda (Fear: The Trump in the White House) ter nekdanje sodelavke Donalda Trumpa Omarose Manigault (Unhinged), saj naj bi biografija Melanie Trump izpod peresa poročevalke CNN popisovala predvsem zadnja aktualna ameriška leta Melanie in Donalda Trumpa.

Afera Maketa

				Damir Topolko in Alenka Bratušek			Damir Topolko in Alenka Bratušek

(Sreda, 14. avgust) Čeprav je Damir Topolko, direktor Direkcije RS za infrastrukturo, v svojem odgovoru na odmevno kolumno Aljuša Pertinača (objavljeno 10. avgusta) zapisal, da on in tudi nihče drug iz direkcije, ki jo vodi, ni v kazenskem postopku, naši viri zatrjujejo drugače. Sestavni del prijave, ki jo je kriminalistična policija 22. julija 2019 posredovala na ljubljansko okrožno državno tožilstvo, je namreč tudi znamenita "maketa", gospoda Topolka pa se v tej prijavi omenja celo kot "člana organizirane kriminalne družbe". Zadeva se po navedbah naših virov na tožilstvu vodi pod opravilno številko D3213055/K1798502. Pertinač je torej imel - prav.

Popravek in prikaz nasprotnih dejstev

				Damir Topolko			Damir Topolko

(Sobota, 10. avgust) Objavljamo Popravek in prikaz nasprotnih dejstev v zvezi s kolumno "Odločni? Izkušeni? Bratuškova, to je čisti fake. Bumbardelli je vseeno pravi vajenec v primerjavi s svojo predsednico!" avtorja Aljuša Pertinača.

Popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev objavljamo v formatu "pdf", kot smo ga prejeli od Damirja Topolka, direktorja Direkcije RS za infrastrukturo (spodaj):

Direkcija RS za infrastrukturo: Popravek in prikaz nasprotnih dejstev.pdf

Ko se kmetijska ministrica boji, da jo bodo kmetje izžvižgali

(Petek, 9. avgust) Jutrišnji protest sindikata slovenskih kmetov proti napadom volkov in vladni politiki Marjana Šarca v Velikih Laščah, češ, Slovenija ne bo zverinjak, menda ne bo kar tako, pravijo naši viri iz Slovenske ljudske stranke. To naj bi bile namreč velike demonstracije, kmetje imajo "v rezervi" do 1200 vozil težke kmetijske mehanizacije, Marjan Podobnik, stari-novi predsednik Slovenske ljudske stranke pa naj bi (za)netil pravi upor. Najprej, kot je slišati, nameravajo "počistiti trope volkov", Matej Tonin, ki Novo Slovenijo pomika v politično sredino, karkoli naj bi že to pomenilo in kar je za Tonina lahko tudi avtogol, pa Marjanu Podobniku prazni politični prostor ...

				Marjan Podobnik			Marjan Podobnik

Potem ko je minister za okolje Simon Zajc na torkovi seji vlade glasoval proti vpoklicu posebne intervencijske skupine Zavoda za gozdove, kot pomoč lovcem pri odstrelu volkov (vir), si ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec menda jutri ne upa v Velike Lašče, saj se očitno boji, da bo izžvižgana.

Vrnitev v Italijo na stroške slovenskih davkoplačevalcev

(Sreda, 7. avgust) Novo državno službo Lidie Glavina, bivše predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga, ki odhaja v Milano, v hčerinsko družbo državnega podjetja Gen-I - Gen-I Energia, naj bi znotraj politike uredila Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, pravijo naši viri iz vladne koalicije. Drugi na vladi tega menda niso vedeli, šlo pa naj bi za dogovor med tako imenovanimi "starimi strukturami", ki so Glavinovo pripeljali na SDH, Bratuškovo, za katero ni (več) skrivnost, da na Šarčevi vladi skrbi za poplačilo teh struktur, ter Robertom Golobom, predsednikom uprave Gen-I, nekdanjim podpredsednikom Pozitivne Slovenije in bivšim predsednikom sveta Zavezništva (zdaj Stranke) Alenke Bratušek, pravijo isti viri.

				Lidia Glavina se vrača v Italijo.			Lidia Glavina se vrača v Italijo.

Spomnimo, Robert Golob dosedanjih informacij o novi državni zaposlitvi Lidie Glavina v Milanu (ki se tako vrača v Italijo - ampak na stroške slovenskih davkoplačevalcev?!) ni zanikal.

Popravek in prikaz nasprotnih dejstev

(Nedelja, 4. avgust) Objavljamo popravek in prikaz nasprotnih dejstev v zvezi s člankom "Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!" in člankom "Sporni Vizjak iz Dubaja res na Telekom Slovenije?! Pol Ljubljane se smeji, druga polovica, tudi politika, pa ne ve, kaj bi." Popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev objavljamo v formatu "pdf", kot smo ga prejeli od Vizjakovega odvetnika Roka Petriča (spodaj):

Vizjak Andrej: Zahteva za objavo popravka.pdf

Pa ne pozabimo, on je bil še pred kratkim minister Vlade Republike Slovenije in je še vedno poslanec državnega zbora. Hja, to so pač kadri Alenke Bratušek.

(Petek, 2. avgust) Poglejte to fotografijo (celotno fotografijo objavljamo na koncu teksta), najdeno na facebooku. Čeber, alkohol, verižica v mafijskem slogu. Slogu Gomorre, kot bi rekel Aljuš Pertinač ... Tako dopustuje Marko Bandelli. In to je bil donedavnega minister Šarčeve Vlade Republike Slovenije in je še vedno poslanec državnega zbora. In, hja, to so kadri Alenke Bratušek.

				Vir: facebook<br><br>			Marko Bandelli, na desni. (vir: facebook)

Neznosna lahkost slovenskega novinarstva oziroma komentiranja ali kako je Janez Potočnik postal "še kar dober komisar"

(Nedelja, 21. julij) Petkovi Odmevi na TV Slovenija so znova pokazali, da je tam vseeno, kdo kaj (kaj kdo) reče. Čeprav je to zgolj navidezno, saj so na Odmeve vabljeni predvsem tisti, za katere se točno ve, kaj bodo povedali in kdaj bodo to povedali. Igor Kršinar, novinar revije Reporter, denimo, je pri komentiranju izbora kandidata za novega slovenskega evropskega komisarja Janeza Lenarčiča in skupinskem ustvarjanju novega mnenjskega klišeja brez najmanjše kritične distance, da je Lenarčič novi Janez Potočnik, predprejšnji slovenski evropski komisar, kar zdaj počno večinski mediji, nonšalantno izjavil, da je bil Potočnik "še kar dober komisar". Ergo, Lenarčič je kot Potočnik, torej bo najmanj še kar dober komisar, ergo, poteza Marjana Šarca je najmanj še kar dobra ...?! Neznosna lahkost slovenskega novinarstva oziroma komentiranja.
Vendar to, kar zadeva Potočnika, ne zdrži, toliko zgodovinskega spomina pa bi slovenski novinarji vendarle lahko (še) zmogli. Potočnik je bil namreč po vseh verodostojnih ocenah iz tujine ne samo še kar dober, ampak še kar slab komisar, po nekaterih takratnih ocenah celo najslabši član takratne evropske komisije. Borut Pahor, tedanji predsednik vlade, pa ga je za drugi mandat predlagal zgolj zato, da se znebi konkurence doma, saj je bil Potočnik, podobno kot zdaj Violeta Bulc, po neki čudni logiki vselej visoko uvrščen na tukajšnjih lestvicah javnega mnenja.

				Odmevi, petek, 19. julija: Zoran Potič, Igor Kršinar in Rosvita Pesek<br><br>			Odmevi, petek, 19. julija: Zoran Potič, Igor Kršinar in Rosvita Pesek

Toliko o Kršinarju in Potočniku. To, kaj sta povabljena novinarja komentatorja, poleg Kršinarja je bil na Odmevih še Zoran Potič z Dnevnika, povedala, bolje rečeno "pozabila" povedati o gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku, verjetno kandidatu za novega predsednika SMC, in o njunem televizijskem outfitu, pa tokrat raje preskočimo ...

Postala je mlada raziskovalka na ljubljanski Ekonomski fakulteti

(Četrtek, 18. julij) Eva Erjavec, hčerka politika Karla Erjavca, širši javnosti znana po seksi fotografijah na instagramu, je te dni dobila redno službo - kot magistrica ekonomije je namreč postala mlada raziskovalka na ljubljanski Ekonomski fakulteti, na katedri za ekonomijo, pri profesorici Tjaši Redek. Po naših zanesljivih informacijah je Erjavčeva zmagala na javnem razpisu EF, pri čemer sta bili prijavljeni samo dve kandidatki, poleg Eve Erjavec še ena Kitajka, ki pa ni izpolnjevala pogojev.

				Eva Erjavec (vir: Instagram)<br><br>			Eva Erjavec (vir: Instagram)

Je pa ob dogovoru za službo menda tudi dogovorjeno, da se Erjavčeva poslej ne pojavlja več na spletnih omrežjih, vsaj ne s takšnimi fotografijami kot doslej ...

Vedno ena in ista zavajanja ter laži predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije ...

(Ponedeljek, 15. julij) Objavljamo odgovor Tihomirja Kovačiča, direktorja Festivala za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), na pismo Janeza Sušnika, predsednika ZDUS, objavljeno na spletnem portalu Požareport, 8. julija.

Tihomir Kovačič, direktor FZ3ŽO: Odgovor na vedno ena in ista zavajanja in laži predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije.pdf

SOBOTA, 13. julij

Zaradi takrat izjemno odmevnega članka o Sovi z naslovom Dokazi o prisluhih Sove. Agenti beležili vse živo, celo besedico fu...i?! in podnaslovom Zdaj ni več nobenega dvoma, slovenska tajna služba zapisovala tudi pikantne podrobnosti iz zasebnega življenja politikov in drugih javnih osebnosti ..., objavljenega 3. maja 2013, se je te dni končala tajna sodna saga zoper avtorja teh vrstic, sprožila pa sta jo tedanji direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Sebastjan Selan in njegov pomočnik, tedanji agent Sove Sandi Bonaca, sicer tudi vidni politik Jankovićeve Pozitivne Slovenije. 13. junija 2019 jo je končalo okrajno sodišče v Ljubljani oziroma sodnica Tadeja Borinc Zebić, državno tožilstvo pa se znotraj 8-dnevnega pritožbenega roka ni (več) pritožilo, kar pomeni, da je zadeva zdaj pravnomočna. Čeprav je sodnica tehnično gledano zavrgla obtožni predlog tožilstva, sem tako rekoč oproščen. Vse v tem postopku se je odvijalo tajno, celo sodno uredbo o koncu postopka sem včeraj dopoldne (petek, 12. julija, ob 10. uri in 45 minut) lahko zgolj prebral v posebni sobi okrajnega sodišča v Ljubljani, ob fizični prisotnosti - sicer izjemno prijazne - strokovne sodelavke sodišča, zato tudi ničesar več o tem ne smem objaviti. Kar je sicer absurd prve vrste, saj je bil članek javno objavljen in je tudi še vedno objavljen, ker državno tožilstvo ni nikoli zahtevalo umika članka?! Naj ob tem opozorim na še eno bizarno in pravzaprav zelo žalostno dejstvo, da nobeno vrlo slovensko novinarsko združenje ob tem postopku - zoper novinarja ni niti pisnilo?!

Vse stroške dosedanjega postopka, vključno z nagrado za mojega odvetnika Francija Matoza, pa bodo žal plačali davkoplačevalci.

TOREK, 9. julij

Po objavi našega včerajšnjega članka o napetih dogajanjih znotraj Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) nam je svoj odgovor poslal tudi "napadeni" Janez Sušnik, stari-novi predsednik ZDUS (njegovo pismo, v katerem pravi, da se "asociacija na zadnjo večerjo in Judo Iškarijota vsiljuje kar sama po sebi", v celoti objavljamo v nadaljevanju). Sušnik tako med drugim zanika govorice, da naj bi hotel sprivatizirati hotel Delfin, pismo Marjana Sedmaka in drugih s "sovražno vsebino" pa naj bi celo predal svojim odvetnikom!

				Janez Sušnik<br><br>			Janez Sušnik

In zanimivo, o govoricah in očitkih, povezanih z denarjem, ki naj bi ga Sušnik prejel za prestop festivala upokojencev iz Cankarjevega doma na ljubljansko Gospodarsko razstavišče, pa modro molči ...

Pismo in pojasnila Janeza Sušnika, predsednika ZDUS.pdf

NADALJEVANJE ...

Priloge:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zmago Jelinčič Plemeniti Monika Zupanc Jelinčič Rok Miklič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-09-16 12:16:03


Ni direktno povezano z prispevkom g. Požarja, vendar se globoko strinjam z komentarjem ki sem si ga sposodil. Če bi ga spisal sam ne bi bil tako "prijazen" do gamadi ki se ji reče policija. Solo • 31 minutes ago • edited Gorenakov namen je zbujati prizanesljivost in simpatije do policije, ampak policaji si naše prizanesljivosti in simpatij ne zaslužijo. Zakaj? Prvič zato, ker komunističnim banditom na oblasti pomagajo preplavljati Slovenijo z ilegalnimi afro-arabskimi migrant. Namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce (kar tudi so), jih taksirajo do azilnih domov in poskrbijo za njihovo maksimalno udobje in prvoklasno oskrbo - na davkoplačevalske stroške seveda. Čeprav vsi (vključno s policijo) dobro vemo, da ne gre za nikakršne "uboge begunce, ženske in otroke", ampak da 95% migrantov sestavljajo mladi moški vojaške starosti (18 do 40 let), povečini islamisti, kriminalci, teroristi, posiljevalci, roparji in morilci, pa policija pri tem miži na obe očesi in se na veliko spreneveda. Policija tako ne opravlja svojega temeljnega poslanstva, za katerega jo plačujemo - varovanje reda, zakonitosti in varnosti državljanov - ampak prav nasprotno: Slovenijo in Slovence pospešeno spravlja v stanje permanentnega kriminala, kaosa in vojnega stanja, ki ga s seboj prinaša masa uvoženih militantnih džihadistov, barbarov in primitivcev, ki odkrito sovražijo bele Evropejce in našo kulturo. In kot drugo si policisti ne zaslužijo naših simpatij, ker so hinavci z dvojnimi merili. Ilegalnim migrantom namreč gledajo skozi prste - celo v primerih, ko jih zalotijo pri samem kriminalnem dejanju, pa migrant potem izreže magično besedico "azil" - medtem ko taisti policaji svoje lastne poštene državljane, rojake in davkoplačevalce terorizirajo in strogo oglobijo za vsak najmanjši drek ali nepomemben prekršek (vožnja 5km/h prehitro po ravni pregledni cesti, neuporaba varnostnega pasu, napačno parkiranje, itd). Po zaslugi policije imamo torej dve kategoriji državljanov - na eni strani je kasta nedotakljivih, za katere zakoni ne veljajo (migranti, cigani, čefurji in udbomafijski plenillski politiki ala Zorangutan Mafijanković), na drugi strani je pa brezpravna raja tlačenih slovenskih davkoplačevalcev, ki vse to drago plača. Dokler bo tako in dokler bo policija (komunistična milica) zgolj represivni organ in podaljšana roka genocidne antislovenske jugo-boljševistične zločinske bande - katerih edini cilj je ropati, tlačiti, terorizirati in končno iztrebiti Slovence - si naših simpatij gotovo ne zasluži, pa če policaj (miličnik) Gorenak še tako milo naklada in sadi rožice.
borut rojc

2019-09-16 08:56:03


V normalni državi, bi se zganile pristojne institucije, v Sloveniji je v luči sistemske korupcije to običajna praksa... Brez aneksov pri gradbenih poslih, se v deželi na napačni strani Alp, ne postavi niti brvi čez potok. Način takšnega poslovanja je bil evidenten pri gradnji stožiške cirkuške arene, vidi se pri zlatem tiru, predoru Karavanke, tako je bilo v TEŠ-u. ..Aktualni predsednik vlade, takratni župan Kamnika je v podobnem, mafijskem stilu, gradil oz. obnavljal osnovno šolo za ceno treh. Res, da se mu je matematična znanost zatikala že v srednji šoli in dlje od sesštevanja novcev, kolikor jih je lahko strpal v žep, ni prišel, zato mu ne smemo zameriti. Vidi pa se, da se je kleptomanske politike svojega političnega vzornika mafijankoviča, hitro navzel. Končno, imata oba, učitelj in učenec , precejšnji del tega v krvi. Nikoli ju ne smeš spustiti iz oči, a še to včasih ne zadostuje, da te takšni ne okradejo. .. Westinghouse je multinacionalka, ki pozna razmere ribarjenja v kalnem v Sloveniji, zato ne bo težav pri milijardnem poslu, četudi preko poštnega nabiralnika. Takšni posli tudi klovna držjjo na oblasti. On pač lahko menja kulturne ministre in tiste, ki mu nosijo torbo. Sestrice po komunistični doktrini, Bratuškove in Klička slovenske politike, Črnčeca, pač ne bo. Ni teorije.Ti trije so najboljši par. .. KPK in sodišča imamo v tem pogledu le , da preganjajo Jaeza Janšo in razredne sovražnike. Posledično se v Kamniku danes prepirajo, kje se bo vzel denar za semafor pri prehodu za pešče, v Sloveniji nimamo nacionalnega nogometnega stadiona, tudi drugega tira, za življenja teh, ki zdaj kradejo na njem, še ne bo in tako dalje...Od teh idiotov se ne bi čudil, da bi Slovenijo umestili kod bližje Rusiji in Severni Makedoniji in predlagali zamenjavo teritorija s Turkmenistanom.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Novi spremljevalec Monike Jelinčič: bogatejši od Zmaga in mlajši od Monike!