objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 31. maj 2019 ob 07:06

Zdaj je tudi Erjavec certificirano politično truplo. Vse bolj je primitiven, vse bolj infantilen, ni pa nujno, da bo odletel!
"Notorični lažnivec" Matej Tonin bo celo tožil Erjavca, počilo pa je - zaradi Vlaste Vivod, tiste šarmantne plavolase uradnice, ki naj bi Karlu Erjavcu sledila iz intimnih razlogov ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Karl Erjavec tudi že dolgo ni več tisti pravi Karl Erjavec, zdi se, da so ga vsi pogruntali in se ga naveličali. Celo tisti novinarji in mnenjski voditelji, ki ga iz političnih ali ideoloških motivov še vedno zagovarjajo in branijo, niso več prepričljivi, pišejo in govorijo zgolj v slogu "mrtvi ne morejo umreti".

KONEC JE! TUDI ERJAVEC TO VE!

Izraz "certificirano politično truplo" je prvi avtorsko uporabil Dejan Steinbuch, urednik spletnega portala Portalplus, ko je opisal stanje Mira Cerarja (SMC) po nedeljskih volitvah v evropski parlament. No, ta izraz pa odslej velja tudi za Karla Erjavca, prvaka stranke DeSUS in ministra za obrambo, in tako vlada Marjana Šarca trenutno premore zunanjega in obrambnega ministra s certifikatom političnega trupla!

Karl Erjavec, podobno velja tudi za Mira Cerarja, ni politično truplo šele od včeraj. Da je z Erjavcem tokrat res konec, so mu ne nazadnje v zadnjem letu sporočili tudi volivci, in to najmanj dvakrat. Prvič na lanskih parlamentarnih volitvah, ko je DeSUS pod njegovim vodstvom komajda prilezel v državni zbor, Erjavec pa ni bil izvoljen niti za poslanca, in zdaj, minulo nedeljo, ko niti Igor Šoltes, dosedanji evropski poslanec, ki je tudi tokrat dobil izjemno veliko preferenčnih glasov, ni bil sposoben spraviti Desusa nazaj v evropski parlament. Vsak, ki je to nedeljo pozorno opazoval Erjavčevo obrazno in telesno mimiko, je lahko videl, da se stari politični maček še kako zaveda, da je prišel njegov konec.

Karl Erjavec tudi že dolgo ni več tisti pravi Karl Erjavec, niti klovn ni več, in zdi se, da so ga vsi pogruntali in se ga naveličali. Celo tisti novinarji in mnenjski voditelji, ki ga iz političnih in ideoloških motivov ali pač samo po službeni dolžnosti še vedno nekako zagovarjajo in branijo, niso več čisto nič prepričljivi, pišejo in govorijo zgolj v slogu "mrtvi ne morejo umreti". Posledice pa so vidne in vsem na očeh. Erjavec je postal, kot (mi) pravijo njegovi sodelavci in sopotniki, vedno bolj agresiven, napadalen, narejeno samozavesten, a hkrati tudi prestrašen, njegovi javni nastopi so, saj to vidimo sami, vedno bolj primitivni, njegovi odgovori, o tem smo se lahko prepričali tudi na sinočnji Tarči na TV Slovenija, pa ne samo vedno bolj zlajnani, ampak tudi vedno bolj infantilni. Ker pa Erjavec sedi na na zelo visokih oblastnih položajih, (p)ostaja nevarno škodljiv!

TONIN BO TOŽIL ERJAVCA ...

... KI JE "ZNOREL" ZARADI VIVODOVE

Erjavec je po poklicu pravnik in zato ve, da je vrednostna sodba "notorični lažnivec", kar je včeraj očital prvaku Nove Slovenije in predsedniku parlamentarne komisije za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Mateju Toninu, tudi kazniva (Tonin vsaj po naših informacijah že zbira gradivo za kazensko tožbo zoper Erjavca), politično gledano pa izraz enormne panike. Počilo pa je med včerajšnjim zaslišanjem Simone Drenik*, ki je na seji Toninove komisije močno obremenila Vlasto Vivod, šefinjo Erjavčevega kabineta, ko je bil med izbruhom afere arbitraža minister za zunanje zadeve, in tiste šarmantne plavolase uradnice, ki naj bi Erjavcu, ob katerem je karierno neverjetno napredovala, celo vrsto let zvesto "sledila iz intimnih razlogov" (vir: tudi članek o Trikotniku v Parizu). Vsakemu boljšemu poznavalcu slovenske politike je bilo tudi takoj jasno, da bo Karl Erjavec ob omembi imena Vlaste Vivod - eksplodiral. Kot je verjetno tudi vsakomur jasno, da je Erjavec prek Vivodove med arbitražnim postopkom sporno komuniciral z Drenikovo. In to, kar je Erjavec takrat povedal za velenjsko televizijo AS, je seveda izvedel od Drenikove, ki se je - naivno - po telefonu pogovarjala s slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem in o tem obveščala Vivodovo, Vivodova pa Erjavca. Kot v aferi Watergate. Mimogrede, tisti, ki bolje poznajo Drenikovo, sicer pravijo, da je marljiva uradnica in da nikoli ne bi storila ničesar pomembnega na svojo roko, brez vednosti šefov, v tem primeru Vivodove in Erjavca! Zdaj pa bo Toninova komisija Vlasto Vivod celo še zasliševala, zato ni čudno, da je Erjavec "ponorel"?! Poleg Vivodove je Drenikova med včerajšnjim zaslišanjem obremenila tudi sedanjega slovenskega veleposlanika v Rimu oziroma Vatikanu Tomaža Kunstlja, nekdanjega visokega uradnika ministrstva za zunanje zadeve.

Vse to in verjetno še več bo znano v prihodnjih tednih. Toda pri tem sploh ni nujno, pa čeprav je še tako logično, da bo Erjavec kot minister odletel iz vlade ali da bo razrešen kot predsednik stranke DeSUS, če ne bo odstopil sam. To, kot slišim, ne bo, saj ve, da mora vsaj še tri leta ostati na teh pozicijah, če si želi po koncu tega vladnega mandata izpogajati kakšno funkcijo v tujini, kar je še njegov edini cilj. Na volitve namreč ne gre več, saj tudi ne more. Tudi Šoltesu je Erjavec takoj zameril, ker je - Šoltes namreč - aktivno spodbujal govorice, da bi bil on lahko novi predsednik Desusa.

KAJ MUČI KUČANA IN KAJ JE BOLJE ZA ŠARCA?

Pri tem imajo dizajnerji levice z Milanom Kučanom na čelu vsaj en problem. Kariera Karla Erjavca je tudi dokazala, da bi ga bilo težko zamenjati kot šefa stranke DeSUS, če sam ne bo privolil v to. Če bi Erjavca poskušali zamenjati na silo, bi se DeSUS lahko razklal, in vprašanje je, kam bi zaplulo to volilno telo. Po drugi strani tudi Marjanu Šarcu verjetno ustreza, da ima ob sebi politično tako oslabljenega Erjavca, ki Šarcu, kot vidimo, vsak dan posebej prisega zvestobo in ga hvali, kot pa da bi Šarec na vlado po hitrem postopku dobil - nekega bolj konkurenčnega Šoltesa.

Zato se - tudi najbolj srhljivemu finalu Toninove komisije navkljub - lahko zgodi, da bomo politika Erjavca gledali vsaj še tri leta ...

* Simona Drenik se je včeraj med intervjujem na Tarči (TV Slovenija) poskušala vzpostaviti kot (nekdanja) uradnica, ki še vedno trdno stoji na braniku nacionalnega interesa. Nekatere njene floskule, saj gre res samo za floskule, so (bile) na las podobne floskulam Karla Erjavca. Toda resnica je žal popolnoma drugje: Drenikova je bila članica - očitno katastrofalne - ekipe, ki je (za)furala arbitražo. In v slovenskem nacionalnem interesu je, da se za tak fiasko ugotovi in prevzame odgovornost (šlo je izgubo državnega ozemlja in za milijone izgubljenih evrov!) vključno s postopki pred pristojnimi organi. Doslej je ni sprejel še nihče, niti Drenikova niti Jernej Sekolec, ki je včeraj - pred novinarji - skozi kuhinjo pobegnil iz parlamenta, kaj šele Karl Erjavec ...

ZA OSVEŽITEV SPOMINA:

DeSUS je vladna stranka že 22 let, Karl Erjavec pa je že 15 let minister. Tako se odločajo volivci, ki imajo kakor "vedno prav", in to so rezultati njihovega dela:

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec desus marjan šarec Milan Kučan matej tonin simona drenik Vlasta Vivod Ministrstvo za zunanje zadeve Jernej Sekolec Igor Šoltes Vlada arbitraža nova slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zdaj je tudi Erjavec certificirano politično truplo. Vse bolj je primitiven, vse bolj infantilen, ni pa nujno, da bo odletel!