objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 1. december 2017 ob 06:52

Izbor SMC - Andrej Božič res prevzema Luko Koper. SD pa dobi člana uprave - Metoda Podkrižnika.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Božič bo, kot kaže, bodoči novi predsednik uprave Luke Koper. Tako naj bi se odvilo po 28. decembru.
Čeprav v Steklarni Hrastnik to "uradno zanikajo", Andrej Božič, nekdanji direktor in tudi solastnik Steklarne Hrastnik, res odhaja na delovno mesto predsednika uprave Luke Koper. Vse to naj bi se odvrtelo takoj po 28. decembru, ko je sklicana skupščina Luke Koper in kjer naj bi (bo) uprava Luke z Dragomirjem Matićem na čelu dobila nezaupnico.
Andrej Božič, ki velja za enega najboljših slovenskih menedžerjev, je v igro stopil, ko je bitko za Luko Koper znotraj SMC dokončno izgubil Jure Leben, "čudežni deček SMC", državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo ter vodja vladnega projekta za drugi tir (vir). Leben je od kandidature za predsednika uprave Luke Koper odstopil minuli ponedeljek po pogovoru z Milanom Brglezom, predsednikom državnega zbora in podpredsednikom SMC, ko je postalo jasno, da znotraj SMC ni prave politične volje, da bi za Lebna - prek SDH in skupščine Luke - na silo spreminjali statut Luke Koper in pogoje za imenovanje šefa uprave, saj Leben sedanjih pogojev za imenovanje na funkcijo predsednika uprave tako velike družbe, kot je Luka Koper, pač ne izpolnjuje. Mimogrede, konec prejšnjega tedna so medije kar preplavile anonimke o pomanjkanju formalnih pogojev Jureta Lebna za šefa uprave Luke Koper.

LEBEN IZGUBIL PROTI KEŠELJEVIĆU

Je pa odstop Jureta Lebna od kandidature insajderska kadrovska zmaga Aleksandra Kešeljevića, svetovalca predsednika vlade Mira Cerarja in programskega direktorja SMC, ki tako poleg Miča Sojerja, člana izvršilnega odbora SMC in zaupnika Mira Cerarja, ostaja glavni kadrovik Cerarjeve stranke.
Nekateri so sicer prepričani, da je Leben odstopil prehitro, saj naj bi ga bil DeSUS, natančneje Karl Erjavec, "pripravljen spustiti skozi", za Socialne demokrate pa je menda pomembno samo to, da Metod Podkrižnik, direktor Ferspeda, postane novi član uprave Luke Koper. Podkrižnika sicer forsirata vodja poslanske skupine SD Matjaž Han in generalni sekretar SD Dejan Levanič, in to naj bi bilo dogovorjeno tudi zdaj, ko Luko očitno prevzema Andrej Božič.
Spomnimo: Metod Podkrižnik že nekaj zasebno živi s Pio Tajnikar, nekdanjo atletinjo, precej uspešno šprinterko na 100 metrov, pa tudi hčerko znanega ekonomista ter nekdanjega ministra in bivšega predsednika upravnega odbora Adrie Airways Maksa Tajnikarja.

BOŽIČ ŽE APRILA PODPRL CERARJEVO VIZIJO

Je pa tudi Andrej Božič povezan s Cerarjevo SMC. Božič je namreč eden tistih menedžerjev, ki je hitro ter javno, na svojem facebook profilu, podprl Cerarjevo "Vizijo Slovenije do leta 2050" - 5. aprila letos. Enako je malo kasneje storila tudi njegova soproga Ksenija Špiler Božič, sicer lastnica družbe BB Consulting (svetovanje), d. o. o..
Iz javno dostopnih virov je sicer tudi razvidno, da je bila Ksenija Špiler Božič celo med vidnimi ustvarjalci te vizije (vir).

				Andrej Božič je aprila letos na facebooku javno podprl Cerarjevo vizijo Slovenije do leta 2050. No, zdaj ga SMC postavlja za predsednika uprave Luke Koper.<br>
			Andrej Božič je aprila letos na facebooku javno podprl Cerarjevo vizijo Slovenije do leta 2050. No, zdaj ga SMC postavlja za predsednika uprave Luke Koper.
PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV
Spoštovani gospod Požar,
v vašem članku ste danes objavili netočno informacijo, ki se glasi: "(Jure) Leben je od kandidature za predsednika uprave Luke Koper odstopil minuli ponedeljek, po pogovoru z Milanom Brglezom, predsednikom državnega zbora in podpredsednikom SMC ...".
Naj povem, da sem se z gospodom Juretom Lebnom res srečal minuli ponedeljek na prireditvi Hoč'mo cesto, na Koroškem, kjer sva imela nekajminutni  pogovor. Pogovarjala pa sva se o 3. razvojni osi in njenem umeščanju v prostor, ne pa o tematikah, ki jih omenjate vi.
Milan Brglez 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
luka koper SMC Andrej Božič Steklarna Hrastnik karl erjavec desus aleksandar kešeljević Mič Sojer jure leben drugi tir ministrstvo za infrastrukturo Socialni demokrati Matjaž Han Dejan Levanič Metod Podkrižnik Fersped Ksenija Špiler Božič BB Consulting doo Facebook Vizija Slovenije do leta 2050 dragomir matić slovenski državni holding sdh Maks Tajnikar Pia Tajnikar Adria Airways

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-09-16 12:16:03


Ni direktno povezano z prispevkom g. Požarja, vendar se globoko strinjam z komentarjem ki sem si ga sposodil. Če bi ga spisal sam ne bi bil tako "prijazen" do gamadi ki se ji reče policija. Solo • 31 minutes ago • edited Gorenakov namen je zbujati prizanesljivost in simpatije do policije, ampak policaji si naše prizanesljivosti in simpatij ne zaslužijo. Zakaj? Prvič zato, ker komunističnim banditom na oblasti pomagajo preplavljati Slovenijo z ilegalnimi afro-arabskimi migrant. Namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce (kar tudi so), jih taksirajo do azilnih domov in poskrbijo za njihovo maksimalno udobje in prvoklasno oskrbo - na davkoplačevalske stroške seveda. Čeprav vsi (vključno s policijo) dobro vemo, da ne gre za nikakršne "uboge begunce, ženske in otroke", ampak da 95% migrantov sestavljajo mladi moški vojaške starosti (18 do 40 let), povečini islamisti, kriminalci, teroristi, posiljevalci, roparji in morilci, pa policija pri tem miži na obe očesi in se na veliko spreneveda. Policija tako ne opravlja svojega temeljnega poslanstva, za katerega jo plačujemo - varovanje reda, zakonitosti in varnosti državljanov - ampak prav nasprotno: Slovenijo in Slovence pospešeno spravlja v stanje permanentnega kriminala, kaosa in vojnega stanja, ki ga s seboj prinaša masa uvoženih militantnih džihadistov, barbarov in primitivcev, ki odkrito sovražijo bele Evropejce in našo kulturo. In kot drugo si policisti ne zaslužijo naših simpatij, ker so hinavci z dvojnimi merili. Ilegalnim migrantom namreč gledajo skozi prste - celo v primerih, ko jih zalotijo pri samem kriminalnem dejanju, pa migrant potem izreže magično besedico "azil" - medtem ko taisti policaji svoje lastne poštene državljane, rojake in davkoplačevalce terorizirajo in strogo oglobijo za vsak najmanjši drek ali nepomemben prekršek (vožnja 5km/h prehitro po ravni pregledni cesti, neuporaba varnostnega pasu, napačno parkiranje, itd). Po zaslugi policije imamo torej dve kategoriji državljanov - na eni strani je kasta nedotakljivih, za katere zakoni ne veljajo (migranti, cigani, čefurji in udbomafijski plenillski politiki ala Zorangutan Mafijanković), na drugi strani je pa brezpravna raja tlačenih slovenskih davkoplačevalcev, ki vse to drago plača. Dokler bo tako in dokler bo policija (komunistična milica) zgolj represivni organ in podaljšana roka genocidne antislovenske jugo-boljševistične zločinske bande - katerih edini cilj je ropati, tlačiti, terorizirati in končno iztrebiti Slovence - si naših simpatij gotovo ne zasluži, pa če policaj (miličnik) Gorenak še tako milo naklada in sadi rožice.
borut rojc

2019-09-16 08:56:03


V normalni državi, bi se zganile pristojne institucije, v Sloveniji je v luči sistemske korupcije to običajna praksa... Brez aneksov pri gradbenih poslih, se v deželi na napačni strani Alp, ne postavi niti brvi čez potok. Način takšnega poslovanja je bil evidenten pri gradnji stožiške cirkuške arene, vidi se pri zlatem tiru, predoru Karavanke, tako je bilo v TEŠ-u. ..Aktualni predsednik vlade, takratni župan Kamnika je v podobnem, mafijskem stilu, gradil oz. obnavljal osnovno šolo za ceno treh. Res, da se mu je matematična znanost zatikala že v srednji šoli in dlje od sesštevanja novcev, kolikor jih je lahko strpal v žep, ni prišel, zato mu ne smemo zameriti. Vidi pa se, da se je kleptomanske politike svojega političnega vzornika mafijankoviča, hitro navzel. Končno, imata oba, učitelj in učenec , precejšnji del tega v krvi. Nikoli ju ne smeš spustiti iz oči, a še to včasih ne zadostuje, da te takšni ne okradejo. .. Westinghouse je multinacionalka, ki pozna razmere ribarjenja v kalnem v Sloveniji, zato ne bo težav pri milijardnem poslu, četudi preko poštnega nabiralnika. Takšni posli tudi klovna držjjo na oblasti. On pač lahko menja kulturne ministre in tiste, ki mu nosijo torbo. Sestrice po komunistični doktrini, Bratuškove in Klička slovenske politike, Črnčeca, pač ne bo. Ni teorije.Ti trije so najboljši par. .. KPK in sodišča imamo v tem pogledu le , da preganjajo Jaeza Janšo in razredne sovražnike. Posledično se v Kamniku danes prepirajo, kje se bo vzel denar za semafor pri prehodu za pešče, v Sloveniji nimamo nacionalnega nogometnega stadiona, tudi drugega tira, za življenja teh, ki zdaj kradejo na njem, še ne bo in tako dalje...Od teh idiotov se ne bi čudil, da bi Slovenijo umestili kod bližje Rusiji in Severni Makedoniji in predlagali zamenjavo teritorija s Turkmenistanom.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Izbor SMC - Andrej Božič res prevzema Luko Koper. SD pa dobi člana uprave - Metoda Podkrižnika.