objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 21. september 2017 ob 07:01

Kaj skriva AMZS?! Častitljiva zveza, dolga tradicija, danes pa leglo korupcije, sumljivih policistov in igrišče tajkuna Breznika (1. del).
Bojan Požar

Odpri galerijo

Verjetno ga ni Slovenca, ki še ne bi kdaj slišal za AMZS - Avto-moto zvezo Slovenije. Gre za nacionalno avtomobilsko zvezo z dolgoletno tradicijo, staro že več kot 100 let. Združuje kar 79 avto-moto društev in avto-moto touring klubov v Sloveniji in ima več kot 75.000 članov. Za rojstno leto Avto-moto zveze Slovenije štejejo leto 1909, ko so ustanovili Kranjski avtomobilni klub, korenine današnje organiziranosti pa sodijo že v leto 1948, ko je deset avto-moto društev ustanovilo - Avto-moto zvezo Slovenije. AMZS ima danes v Sloveniji 23 poslovnih enot in poslovalnic, leta 1996 pa je bila ustanovljena tudi gospodarska družba AMZS, d. d., katere prihodki so leta 2016 znašali blizu 20 milijonov evrov. Sedež AMZS je na Dunajski 128 v Ljubljani.
Predsednik AMZS je Anton Breznik, ki pa je hkrati tudi predsednik nadzornega odbora AMZS, d. d. Breznik je danes, po štirih letih vodenja AMZS, alfa in omega AMZS in tukaj se začenja naša zgodba.

OBISK INSAJDERJEV NA NPU. ŠLO MI JE NA BRUHANJE.

Novembra lani sta se dva razočarana insajderja iz AMZS (njuni imeni sta znani avtorju teh vrstic) pojavila pri Stanku Pungerčarju, tedanjem kriminalistu Nacionalnega preiskovalnega urada, da bi ga seznanila z nepravilnostmi in sumi korupcije na AMZS.
Pungerčar je delu slovenske javnosti znan iz afere preiskovanja gospodarskega kriminala na Komunali Novo mesto iz leta 2004, kjer je bil obsojen na štiri meseca zapora, primer, ki ga je preiskoval, pa so zaradi pomanjkanja dokazov umaknili. Sodba leta 2009, ko je o tem poročal Žurnal24, sicer še ni bila pravnomočna. Stanka Pungerčarja potem srečamo med sojenjem razvpitemu celjskemu sodniku Milku Škobernetu, kjer je "kronska priča" proti Škobernetu Esad Čehajić med zaslišanjem na sodišču povedal, da ga je pred kratkim poklical kriminalist Stanko Pungerčar iz NPU in mu, tako Čehajić, naročil, kako naj priča na sodišču. Tudi tako, da govori neresnico, torej da laže.
"Šlo mi je na bruhanje. Če so krivi, naj odgovarjajo, ampak ne tako," je na sodišču dejal Emil Čehajić o navodilih kriminalista Pungerčarja, s katerim sta tajno sodelovala pri aferi Škoberne.
Stanko Pungerčar si je čisto vse, kar sta mu novembra na sedežu NPU povedala insajderja iz AMZS, zapisal, toda zapisnika prijave jima ni nikoli pokazal. Po njuni prijavi se ni zgodilo nič, je pa, pozor, kriminalist Pungerčar po skorajšnji upokojitvi dobil delo - na AMZS. Postal je vodja službe za notranji nadzor.
Insajderja logično sumita, da se je Pungerčar, opremljen z njunimi informacijami, na skrivaj pogodil (zdilal) z Antonom Breznikom, ki mu je, da bi se izognil kriminalistični preiskavi, raje ponudil delo na AMZS! Tako očitno dela in posluje Anton Breznik.

BREZNIK - ALFA IN OMEGA AMZS

Gre za - po nekdanjih ocenah revije Manager - enega od najbogatejših Slovencev, ki pa danes formalno sploh nima nobenega premoženja. Čeprav se rad pohvali, da je on kot predsednik AMZS za delovanje AMZS odgovoren "z vsem svojim premoženjem". Svoje premoženje, lastništvo podjetij Fibmarkt, d. o. o., iz Maribora ter Inkos, d. o. o., iz Krmelja na Dolenjskem, je prenesel na hčerki Ano in Majo, dejansko pa matično firmo Fibmarkt vodi kot prokurist. Poslovne in tajkunske izkušnje je Breznik dobil pri lastninjenju ter izčrpavanju nekdanje velike mariborske Metalne, ko naj bi se v ožjih družbah hvalil, da bo Metalno "postrgal do konca".
Breznik, ki je vodenje AMZS prevzel leta 2013, ima odlične zveze z nekaterimi novinarji, ki ga z intervjuji povzdigujejo v nebo, del medijev pa naj bi uspešno obvladoval prek oglaševanja. Samo primer: maja 2014 so kriminalisti aretirali zloglasnega Slavka Rusa, tedanjega generalnega sekretarja AMZS, zaradi suma korupcije. Beznik se je takrat medijem hvalil, da je očistil AMZS, v resnici pa sta (bila) Breznik in Rus osebna prijatelja. Še več, prav Slavko Rus naj bi Breznika prepričal, da je za novega generalnega sekretarja AMZS postavil (še enega) nekdanjega policista Roberta Štabo, čeprav je imenovanju Štabe nasprotoval podpredsednik AMZS Jože Režonja.
Danes je Robert Štaba, ki ga sodelavci opisujejo tudi kot nasilnega človeka, sicer pa je nekdanji tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave in ministrstva za notranje zadeve pod ministrom Radom Bohincem, eden najtesnejših sodelavcev Antona Breznika na AMZS. Poleg Lucije Žive Sajevec, direktorice AMZS, d. d., nekdanje državne prvakinje v kartingu, katere zasebno podjetje Infinit, d. o. o., je po njenem prihodu na direktorsko mesto AMZS, d. d., postalo totalna gazela. Prihodki družbe Infinit in Lucije Žive Sajevec so iz 4.500 evrov letno v pičlih dveh letih poskočili kar na 400 tisoč evrov letno. Za stokrat!

				Potem ko je Lucija Živa Sajevec, nekdanja državna prvakinja v kartingu, postala direktorica AMZS, d. d., so prihodki njenega podjetja Infinit, d. o. o., v zgolj dveh letih poskočili kar za 100-krat.<br>
			Potem ko je Lucija Živa Sajevec, nekdanja državna prvakinja v kartingu, postala direktorica AMZS, d. d., so prihodki njenega podjetja Infinit, d. o. o., v zgolj dveh letih poskočili kar za 100-krat.
Napeto zgodbo o AMZS, ki jo bomo zaradi obširnosti zapisa objavili v treh delih, nadaljujemo jutri.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
AMZS Ozadje AMZS Avtomoto zveza Slovenije AMZS dd Anton Breznik Ana in Maja Breznik Ana Breznik Maja Breznik Metalna Fibmarkt doo Inkos doo Robert Štaba Slavko Rus Jože Režonja Lucija Živa Sajevec Infinit doo Stanko Pungerčar Nacionalni preiskovalni urad npu Komunala Novo mesto Milko Škoberne Esad Čehajić Policijska uprava Ljubljana Ministrstvo za notranje zadeve Rado Bohinc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kaj skriva AMZS?! Častitljiva zveza, dolga tradicija, danes pa leglo korupcije, sumljivih policistov in igrišče tajkuna Breznika (1. del).