objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 17. februar 2016 ob 06:38

Za milijone gre: Petan podobno kot Rigelnik prek ruske banke na Dunaju do poceni DZS?
Na vladi pa vojna zaradi Save: Miro Cerar in Metod Dragonja proti finančnemu ministru Dušanu Mramorju.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Bojan Petan, prvi človek DZS in časopisa Dnevnik, naj bi pri reševanju svojega poslovnega imperija šel po poti Hermana Rigelnika, pravijo naši viri. Tako naj bi se Petan, ki bankam dolguje okoli 150 milijonov evrov (terjatve so prenesene na slabo banko ali DUTB, družba DZS pa ima z bankami upnicami podpisano pogodbo o prestrukturiranju do konca tega leta, ki pa se je Petan menda ne drži), na Dunaju v največji tajnosti pogajal z rusko VTB investicijsko banko, ki naj bi z ogromnim popustom na DUTB kupila slabe terjatve do DZS. Govori se, da naj bi Petan terjatve ponujal za 60 milijonov evrov, kar pomeni, da bi Rusi dobili kar 90 milijonov evrov popusta. Ruska banka bi terjatve potem zelo hitro prodala naprej, pri tem bi sami ogromno zaslužili, na koncu prodajne verige pa bi cenejši imperij DZS ponovno pristal v Petanovih rokah.
Te informacije so nam potrdili tudi naši viri med novinarji na Dnevniku.
Zelo podobno se je - spomnimo - zgodilo v primeru Hermana Rigelnika in ACH (nekoč Autocommerce), ki ga nekdanji politik Rigelnik ter njegovi fantje in dekleta obvladujejo prek ljubljanskega menedžerskega podjetja Protej. Slaba banka je terjatve, šlo je za nekaj več kot sto milijonov evrov, prodala ameriški investicijski banki Merrill Lynch, ta pa ruskemu skladu VR Capital na Cipru. Merrill Lynch je samo pri tej vmesni transakciji zaslužil odličnih 30 milijonov evrov, zdaj pa naj bi "Rigelnikovi" nazaj poceni kupovali terjatve.
Vmes se dogaja tudi tako imenovana lastniška konsolidacija podjetja Protej, kjer je največji posamični lastnik seveda - Herman Rigelnik.

CERAR IN DRAGONJA PROTI MRAMORJU

Zaradi prenosa terjatev Save s slabe banke na Slovenski državni holding pa se je na vladi vnela prava vojna, poročajo naši viri. Minister za finance Dušan Mramor je proti prenosu terjatev Save na DUTB, medtem ko prenos teh terjatev podpirata predsednik vlade Miro Cerar in državni sekretar za državno premoženje Metod Dragonja. No, minister Mramor se zdaj sicer zavzema za razveljavitev že sprejetih vladnih sklepov o prenosu terjatev Save, kar se je vlada odločila pred dvema tednoma, ko je bil Mramor na smučanju v Franciji.
Se pa očitno tudi še ne ve, ali SDH sploh ima denar za Savine terjatve. Tako vsaj iz državnega zbora tvita nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek ...

				Alenka Bratušek je iz državnega zbora včeraj tvitnila priznanje predstavnika SDH, da na holdingu še ne vedo, ali sploh imajo denar za terjatve Save.			Alenka Bratušek je iz državnega zbora včeraj tvitnila priznanje predstavnika SDH, da na holdingu še ne vedo, ali sploh imajo denar za terjatve Save.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojan Petan herman rigelnik DZS DUTB VTB Merrill Lynch VR Capital dušan mramor sdh miro cerar metod dragonja Alenka Bratušek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Za milijone gre: Petan podobno kot Rigelnik prek ruske banke na Dunaju do poceni DZS?