objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 25. junij 2019 ob 06:18

30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Prijavila pa ga je Banka Slovenije, saj z njegovimi "pojasnili" niso bili zadovoljni in očitkov zoper njega tudi niso mogli ovreči ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zoper Marka Bošnjaka naj bi na Banki Slovenije potekala še ena interna preiskava, povezana z domnevno zlorabo viceguvernerjevih pooblastil pri Hranilnici Lon, kar Banka Slovenije in Bošnjak tudi še nista zanikala. (foto: STA)

Mesec po našem javnem razkritju suma utaje davkov pri oddajanju svojega ljubljanskega stanovanja (vir) ...

... se je Marko Bošnjak, viceguverner Banke Slovenije, vendarle znašel pred Komisijo za preprečevanje korupcije. Zahtevo za preiskavo pa je vložila Banka Slovenije, saj, kot kaže, z Bošnjakovimi pojasnili niso bili (povsem) zadovoljni. Na BS namreč pravijo, da sta "integriteta in neodvisnost zaposlenih, še posebej pa članov sveta, bistvenega pomena. Kot vedno, smo omenjene očitke viceguvernerja proučili in ugotovili, da jih zaradi omejenih pristojnosti ne moremo v celoti preveriti in z gotovostjo ovreči. Zato smo se odločili, da na Komisijo za preprečevanje korupcije vložimo zahtevo za preiskavo".

SPRENEVEDANJE?!

Bošnjak je za nekatere medije sicer dejal, da je delodajalcu, torej Banki Slovenije, predložil vsa potrebna dokazila in da se veseli, da se bo izkazala resnica. No, spomnimo, podobno je med svojo davčno afero govoril tudi padli državni sekretar Peter Vilfan. Nekaterim medijem naj bi Bošnjak tudi pokazal potrdilo, da je imel na Fursu na dan 30. maja plačane vse davke, tudi z naslova spornega oddajanja stanovanja, toda obstaja utemeljeni sum, da gre za sprenevedanje, saj je zelo možno, da je viceguverner davek z naslova oddajanja stanovanja plačal šele po našem razkritju - 21. maja (in še to vprašanje, koliko davka je plačal, saj naj bi del denarja, kot je izhajalo iz pisne prijave o sumu utaje davkov, najemnino oziroma vsaj del najemnine Bošnjak prejemal na roko?!

Morda je davek plačal - potem ko je bil javno razkrit - celo na podlagi tako imenovane "samoprijave" davčni upravi. Namreč: mi smo viceguverja Bošnjaka že pred objavo članka (21. maja) prosili za komentar očitkov (oziroma prijave) na njegov račun in dokazila o plačilu davkov, vendar se je takrat zavil v molk.

ŠE ENA PREISKAVA ZOPER BOŠNJAKA - HRANILNICA LON

Za osvežitev spomina: zoper Marka Bošnjaka naj bi na Banki Slovenije potekala še ena interna preiskava, povezana z domnevno zlorabo viceguvernerjevih pooblastil pri Hranilnici Lon (ta članek lahko preberete na tej povezavi), česar Banka Slovenije in Bošnjak tudi še nista zanikala.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bošnjak banka slovenije komisija za preprečevanje korupcije Hranilnica Lon furs

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!