objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 17. junij 2019 ob 06:34

Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
"Zanj je najbolj pomembno, da je na kakšnem poslovnem kosilu, ko gre za direktorje družb ali novinarje, vmes pa čaka na ponudbo, da se kam prestavi ..." Recimo na Telekom Slovenije. Tako to gre.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ker navedbe iz anonimke, ki je pred dnevi zaokrožila na poslovni sceni, potrjujejo tudi številni drugi viri in ker gre za upravljanje z več kot desetimi milijardami državnega premoženja, vključno z aktualno prodajo Abanke, je objava celotnega pisma zaposlenih pomembna za javnost in razumevanje posameznih najnovejših dogajanj po državnih podjetjih.

Zaposleni na Slovenskem državnem holdingu so se z anonimko spravili nad upravo, zlasti pa nad "vodilnega" člana uprave Andreja Božiča, ki mu očitajo "popolno nekompetentnost", da so sestanki samo še "pogovori ob kavi" in da česa takšnega na SDH "še ne pomnijo". Ker navedbe iz anonimke, ki je pred dnevi zaokrožila na poslovni sceni, potrjujejo tudi številni drugi viri in ker gre za upravljanje z več kot desetimi milijardami državnega premoženja, vključno z aktualno prodajo Abanke, je objava celotnega pisma zaposlenih pomembna za javnost in razumevanje najnovejših posameznih dogajanj po državnih podjetjih (spodaj).

HSE, ZADNJA SEJA NADZORNEGA SVETA

Posledice tovrstnega "kaosa" so vidne tudi ob zadnjih dogajanjih na seji nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne minulo sredo, ko so člani nadzornega sveta HSE prekinili razpravo o predvidenem imenovanju novega člana uprave HSE Mirka Marinčiča (o tej kandidaturi znotraj kvote LMŠ smo podrobno poročali že 1. junija). Po navedbah naših virov naj bi šlo za eno od najnovejših Božičevih spletk, ki naj bi na kadrovski agenciji Profil z nekaterimi zakulisnimi obljubami poskrbel za slabšo oceno Marinškove primernosti (fit&proper), v resnici pa naj bi šlo za Božičevo vojno proti Tomažu Besku (vir), vojno za vpliv, pri čemer Božič, ki vpliva nima več, čeprav je na SDH prišel na predlog Liste Marjana Šarca, potem ko so ga na LMŠ spregledali in odrezali (vir), zdaj ruši kadre LMŠ, sam pa naj bi umik iz uprave SDH pogojeval z imenovanjem za predsednika uprave Telekoma Slovenije.

JAMNIK PROTI NIKOLIČU. STARE ZAMERE.

Pri HSE je zanimivo tudi to, kako se novopečenega predsednika uprave HSE Stojana Nikoliča s tako imenovanimi "recikliranimi članki" nenehno loteva novinarski dvojec spletnega portala Siol.net Primož Cirman in Vesna Vuković, čeprav se na sceni ve, da gre predvsem za stare zamere Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice, proti Nikoliču, še iz časov, ko sta delala skupaj na Kapitalski družbi.

Mimogrede, Boruta Jamnik naj bi ameriški sklad Apollo, ki ima v lasti Novo Kreditno banko Maribor, za novega člana nadzornega sveta NKBM po mnenju nekaterih poznavalcev pred kratkim kooptiral izključno zaradi Jamnikovega vpliva na Andreja Božiča in SDH ter prodaje Abanke, kjer je med potencialnimi kupci tudi Apollo.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Božič slovenski državni holding Tomaž Besek hse Stojan Nikolič borut jamnik Nova kreditna banka Maribor Abanka Mirko Marinčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.