objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 19. december 2017 ob 06:35

To bo še zelo krvavo. Vili Kovačič blokiral prve milijone evrov iz 2. tira za Petriča. Lipolt pa zavrnil Luko Koper.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Stojan Petrič bo še moral malo počakati na milijone iz drugega tira, če jih bo sploh kdaj dobil ...
Cerarjeva vlada oziroma ministrstvo za infrastrukturo naj bi - vsaj po naših informacijah - že jutri podpisala pogodbo za tako imenovana pripravljalna dela pred gradnjo drugega tira. Gre za posel, težak 14,5 milijonov evrov, ki ga je na razpisu dobil Stojan Petrič, prvi človek Kolektorja (CGP) in časopisne hiše Delo, skupaj z Euroasfaltom iz Bosne in Hercegovine, ki trenutno v Sloveniji že gradi drugo etapo avtocestnega odseka med Gruškovjem in Draženci.
Spomnimo. Stojan Petrič, tudi vplivni član Kučanovega Foruma 21, naj bi bil na javnem razpisu "najcenejši ponudnik", čeprav se je nekako že prej vedelo, da je Petrič glavni kandidat za vse večje gradbene posle znotraj famoznega projekta drugi tir, težkega 1,4 milijarde evrov. Euroasfalt pa je tesno povezan z Zijadom Bećirovićem, direktorjem ljubljanskega mednarodnega inštituta za balkanske in bližnjevzhodne študije - Ifimes.
Toda zdaj, ko je Vili Kovačič ali "državljan K", sicer na referendumu poraženi pobudnik referenduma o drugem tiru, na vrhovnem sodišču dosegel etapno sodno zmago, saj je vrhovno sodišče oba referendumska zakona, povezana z referendumom o drugem tiru, spet vrnilo v obravnavo na ustavno sodišče in posledično blokiralo izvajanje zakona o drugem tiru, se stvari dramatično spreminjajo.

UPRL SE JE JURE LEBEN

Če je bila vlada skupaj z vladnim podjetjem TDK2, ki ga vodi politik Metod Dragonja in je zadolženo za drugi tir, včeraj zjutraj še trdno odločena, da bodo pogodbo s Petričem jutri podpisali, so se stvari zakomplicirale. Podpis naj bi zahteval tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, menda tudi zato, ker je pred časom javno zagotovil, da se bo gradnja drugega tira začela še prek koncem tega leta, predvsem pa pritiska Petrič, da bi prišel do denarja. Toda uprl naj bi se Jure Leben, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, ki je na referendumu za drugi tir vodil vladno ekipo. Leben naj bi zagrozil, da bo bojkotiral jutrišnji podpis pogodbe, če namerava vlada s Petričem podpisati pogodbo kljub temu, da zakon o drugem tiru zaradi odločitve vrhovnega sodišča pravno miruje.

PETRIČU POGODBA, VENDAR Z ODLOŽNIM POGOJEM

Nato se je včeraj znotraj vlade ter na relaciji vlada-Petrič začelo intenzivno dogajati. Najprej smo prišli do informacije, da ministrstvo pogodbe s Petričem jutri le ne bo podpisalo, potem pa spet sprememba. Petrič je očitno močno pritisnil, Gašperšičevo ministrstvo pa naj bi jutri pogodbo s Petričem vendarle podpisalo, ampak z odložnim pogojem - da pogodba začne veljati šele po tem, ko začne veljati zakon o drugem tiru.

KOVAČIČ NAJ BO PREVIDEN IN NAJ PAZI NASE

Zakon po novem uspešno ruši Viki Kovačič, ki mu je tako uspelo blokirati prve milijone evrov za Stojana Petriča. Nič čudnega torej, da je proti koncu včerajšnje debate med oddajo #VVFaktor na TV3 (video 1 in video 2), kjer je bil tudi Vili Kovačič, pogovor pa je tekel o blokadi zakona o drugem tiru, znani ekonomist Bernard Brščič resno svetoval Kovačiču, naj bo previden in naj pazi na svojo varnost ...

LIPOLT NE BO ŠEF UPRAVE LUKE KOPER

Andraž Lipolt, član nadzornega sveta Luke Koper in visoki uslužbenec Petrola, pa je, tudi po naših zanesljivih informacijah, že zavrnil ponujeno delovno mesto predsednika uprave Luke Koper (vir). Za osvežitev spomina: izredna skupščina Luke Koper, kjer naj bi razrešili tudi sedanjo upravo Luke pod vodstvom Dragomirja Matića, je sklicana za 28. december.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
2TDK doo 2tir miro cerar Vlada stojan petrič časopisna hiša delo kolektor metod dragonja Euroasfalt Zijad Bećirović Ifiimes vili kovačič Ustavno sodišče vrhovno sodišče bernard brščič VVFaktor na TV3 Petrol luka koper Drago Matič Andraž Lipolt ministrstvo za infrastrukturo peter gašperšič jure leben drugi tir

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

To bo še zelo krvavo. Vili Kovačič blokiral prve milijone evrov iz 2. tira za Petriča. Lipolt pa zavrnil Luko Koper.