objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 30. julij 2019 ob 06:28

Generalmajorka izgublja razsodnost in ovaja vse po vrsti. Pahor in Šarec pa s prstom kažeta na Erjavca.
Vidno iz satelita: pri tem disciplinskem postopku zoper častnika in sindikalista Gvida Novaka gre za direktno maščevanje ministra za obrambo Karla Erjavca, ker je sindikat vojakov javno zahteval interpelacijo oziroma odstop obrambnega ministra ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Številne ovadbe povzročajo nove govorice, da načelnica generalštaba Alenka Ermenc izgublja tudi "razsodnost" in da bo njena zamenjava preprosto - nujna. (foto: STA)

GRE SAMO ZA MAŠČEVANJE!

Po kazenski ovadbi zoper avtorja teh vrstic in brigadirja Miho Škerbinca, sporno razrešenega poveljnika sil, je Alenka Ermenc, načelnica Generalštaba Slovenske vojske, zdaj "ovadila" še Gvida Novaka, predsednika sindikata vojakov, ker naj bi medijem "grdo" govoril o vojski. Kot častnika-nadporočnika ga je spravila v disciplinski postopek, sklep je bil podpisan 10. julija, edini "dokazi" zoper sindikalista Novaka pa so sklepu o uvedbi disciplinskega postopka priloženi izpisi iz različnih medijev (vir - Spletni časopis)?!

Da bo nadporočnik Novak, sicer zaposlen kot častnik v enoti za zagotovitev delovanja, najverjetneje poslan na disciplinski postopek, smo na tem portalu že napovedali (ko naj bi njen namestnik Robert Glavaš zavrnil podpis za uvedbo tega postopka - vir), je pa tudi vidno iz satelita, da gre pri tem postopku zoper častnika in sindikalista Gvida Novaka za direktno maščevanje ministra za obrambo Karla Erjavca, ker je sindikat vojakov pred časom javno zahteval interpelacijo oziroma odstop obrambnega ministra. Generalmajorka Alenka Ermenc je tudi v tem primeru zgolj maščevalno orodje v rokah Karla Erjavca. In podobno kot Erjavec, ki znotraj vladne koalicije velja za vazala predsednika vlade Marjana Šarca, načelnica generalštaba znotraj vojske velja za tipično vazalico obrambnega ministra Erjavca.

Toda številne ovadbe, ki jih sproža, povzročajo nove govorice, da načelnica štaba Alenka Ermenc izgublja tudi "razsodnost" (ali pa da jo je že izgubila) in da je njena zamenjava preprosto - nujna (vir). Vendar se to zanesljivo ne bo zgodilo pred letošnjim septembrom, ko bo Slovenija gostila srečanje vseh poveljnikov pakta Nato (Nato Chiefs of defence military commite meeting). No, predsednik republike Borut Pahor in predsednik vlade Marjan Šarec, kar zadeva morebitno zamenjavo Ermenčeve, kažeta s prstom na ministra Erjavca. Pahor v odgovoru na naša vprašanja, povezana z morebitno zamenjavo Ermenčeve (9. julija), namreč pravi, da o razrešitvi oziroma imenovanju načelnika Generalštaba Slovenske vojske odloča vlada na predlog obrambnega ministra, podobno sporoča premier Šarec, ki nas je na podlagi vprašanj, povezanih z zamenjavo Ermenčeve (17. julija), napotil na obrambnega ministra Karla Erjavca, ta pa, kot je znano, načelnice kakor ne misli zamenjati?!

PAHOR TOKRAT POTRDIL:

ZA ERMENČEVO IZVEDEL EN DAN PRED ODLOČITVIJO VLADE

Je pa predsednik Pahor, ki je tudi vrhovni poveljnik Slovenske vojske, tokrat tudi sam potrdil, kar smo sicer že objavili, da ga je minister za obrambo Karl Erjavec z imenovanjem Alenke Ermenc za novo načelnico generalštaba seznanil šele en dan pred odločitvijo Šarčeve vlade!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Ermenc Generalštab Slovenske vojske Gvido Novak Sindikat vojakov Slovenije karl erjavec Borut Pahor marjan šarec Miha Škerbinc NATO

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Generalmajorka izgublja razsodnost in ovaja vse po vrsti. Pahor in Šarec pa s prstom kažeta na Erjavca.