objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 3. julij 2019 ob 06:10

Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!
Ugank, skrivalnic, zlorab in preobratov je v tej nesrečni zgodbi strahotno veliko. Vsekakor preveč, zato primer, predvsem pa njegovo ozadje ter najnovejši zapleti res smrdijo do neba ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Če so nekateri drugi mediji poročali, da gre za nekega drugega Andreja Horvata, recimo sodnega izvršitelja iz Murske Sobote, ali pač za še enega soimenjaka, nekdanjega vidnega politika SD iz časov Pahorjeve vlade, to sicer ne kaže na odličnost teh medijev, vendar prav tako ne na "gonjo in klevetanje" družine pretepene sodnice Daniele Ružič.

Za pretep oziroma poskus umora mariborske sodnice Daniele Ružič, kot uradno navaja policija, sem izvedel prek viberja, nekaj ur po dogodku, od vira, ki ima odlične povezave na policiji. Če ne bi imel svojega mobilnega telefona med trekingom v letalskem načinu (airplane mode), bi bil zato zanesljivo tudi tokrat prvi, ki bi objavil zgodbo o tem napadu, toda žal sem sporočila pregledoval zgolj občasno, zato so tole novico tokrat prej objavili drugi.

Smo bili pa zato prvi in doslej tudi edini, ki smo relativno hitro objavili nekatera dejstva in govorice, povezane z Andrejem Horvatom, zasebnim partnerjem pretepene sodnice, ki ga je policija ovadila za poskus umora. Kar lahko preberete na tej povezavi. In doslej nihče, ne Horvat ne Sova ne policija in tudi ne kdorkoli drug, vključno s pismom Daniele Ružič, zapisanega niso demantirali.

Ugank, skrivalnic, zlorab in preobratov pa je v tej nesrečni zgodbi strahotno veliko. Vsekakor preveč, zato primer, predvsem pa njegovo ozadje ter najnovejši zapleti res smrdijo do neba. Spomnimo:

POLITIČNE IN KARIERNE ZLORABE PRETEPENE SODNICE

- Najprej so se oglasili nekateri politiki in visoki državni funkcionarji, že naslednji dan po dogodku, in brez najmanjših dokazov začeli obsojati napad na sodnico kot napad na pravno državo in sodstvo, pri čemer sta bila – po svojih visokih funkcijah – v ospredju Dejan Židan, predsednik državnega zbora in prvak Socialnih demokratov, ter Damijan Florjančič, predsednik vrhovnega sodišča. Na kratko povzeto: oba sta brutalno zlorabila pretep sodnice in ga poskušala politično ali karierno unovčiti. Bilo je samo še vprašanje časa, viselo je v zraku, kdaj bo poleg sovražnega govora spletnih medijev in družbenih omrežij krivda za pretep pripisana tudi politični opoziciji.

MEDIJI (SPET) NE PREISKUJEJO RESNICE ...

... ZATO PA RAJE O NEUMNOSTIH ANGELCI LIKOVIČ

- Židanu in Florjančiču so kot ovce na paši sledili tudi drugi, še novi mariborski župan Saša Arsenovič je pristavil svoj piskrček in takoj tudi mediji. Namesto da bi začeli novinarsko preiskovati, kaj se je v resnici zgodilo in kaj se v resnici dogaja, so – recimo Matija Stepišnik, odgovorni urednik časopisa Večer, v svojem takojšnjem priučenem komentarju, takšnem, ki so običajno napisani že vnaprej, samo podrobnosti se prilagajajo – začeli napadati sovražni govor, češ, besede ubijajo, in še bolj direktno ciljati na politično opozicijo.

- Potem je sledil veliki preobrat. Policija je namreč pridržala in kasneje še ovadila sodničinega partnerja Andreja Horvata, čigar polnega imena si večinski mediji še vedno ne upajo zapisati (zakaj že?!), kar je verjetno ena izmed največjih ugank te zgodbe (?!), čeprav je tudi uradno ovaden za poskus umora. Toda sodišče je potem pravnomočno zavrglo predlog policije za njegovo priprtje in celo prepoved približevanja. Del javnosti je zaradi tega dobesedno zgrožen.

- Politiki so kot začarano utihnili, večinski mediji pa še vedno nič ne preiskujejo. Namesto tega se raje ukvarjajo z bizarno in neumno izjavo razvpite Angelce Likovič in zazdi se, da so pretepeno sodnico vsi pustili na cedilu.

PISMO!

- Potem pa včeraj popoldne nov preobrat, skoraj šok ter še več skrivalnic in ugank: pretepena sodnica iz UKC Maribor – prek svoje neimenovane hčerke?! – pošlje pismo, v katerem svojega partnerja opere krivde (vir)?! Pri tem pismu, denimo, je najmanj nenavadno dejstvo, da pretepena sodnica sporoča, da naj bi prvega na pomoč poklicala svojega partnerja, čeprav je bilo doslej znano, da so jo v bolnišnici, kamor so ji pripeljali po napadu, celo oživljali?! In zakaj je "neznanega storilca" sama ovadila šele 27. junija, torej, kot kaže, šele po tem, ko je policija že ovadila njenega partnerja? Ter ne nazadnje, zakaj takšno pismo šele zdaj?!

- Mimogrede: nikjer tudi nisem zasledil, da bi mediji, kot prek svoje hčerke zdaj navaja pretepena sodnica, žalili njeno družino, pri čemer dopuščam možnost, da res nisem vsega prebral. Če so nekateri drugi mediji poročali, da gre za nekega drugega Andreja Horvata, recimo sodnega izvršitelja iz Murske Sobote, ali pač za še enega soimenjaka, nekdanjega vidnega politika SD iz časov Pahorjeve vlade, to sicer ne kaže na odličnost teh medijev, vendar prav tako ne na "gonjo in klevetanje" družine pretepene sodnice Daniele Ružič.

- Policija na pismo sodnice nemudoma javno odgovori, da razumejo stanje žrtve, toda osumljeni za poskus umora je še vedno njen partner, in da na zahtevo državnega tožilstva, ki usmerja preiskavo, nadaljujejo zbiranje dodatnih dokazov (vir). Uradno se torej po pismu pretepene sodnice ni nič spremenilo.

- Iz policije so sicer tudi prej prihajale neuradne informacije, da pretepena sodnica s policijo noče sodelovati?!

Ugank, skrivalnic, zlorab in prav neverjetnih preobratov je vsak dan več in več. Preveč. Kot je recimo tisti, zakaj je sodišče, mariborsko ali slovenjgraško, s formalnimi postopki tako dolgo oviralo policijo, da so lahko kriminalisti hišno preiskavo pri sodnici doma v Pekrah opravili šele šest (6) dni po napadu (?!), in je zato povsem jasno, da kija, s katerim naj bi pretepli sodnico, ne bodo nikoli našli (pa ni treba biti povezan s Sovo, da kij po šestih dneh za vedno izgine).

PRVI?!

Po naših informacijah, na primer, je bil prvi (moški), ki naj bi ga policija obiskala že dan po napadu, srednje znani mariborski fotograf Marjan Laznik. Laznik nam je sicer sprva zanikal, da naj bi policija pri njem opravila hišno preiskavo, pri čemer ga sploh ni nič začudilo, zakaj ga to sprašujemo, na naša dodatna vprašanja, ali so torej policisti z njim opravili samo pogovor, in če so ga, zakaj so ga, pa ni odgovoril. Je pa Marjan Laznik, zanimivo, po 16. juniju, datumu napada na sodnico, popolnoma prenehal s svojimi sicer pogostimi objavami na facebooku.

Marjan Laznik naj bi bil prvi, ki naj bi ga po napadu na sodnico kontaktirali mariborski kriminalisti. Sam zanika hišno preiskavo, (domnevnega) pogovora s policijo pa ne. Marjan Laznik naj bi bil prvi, ki naj bi ga po napadu na sodnico kontaktirali mariborski kriminalisti. Sam sicer zanika hišno preiskavo, (domnevnega) pogovora s policijo pa ne. (foto: facebook)

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Daniela Ružič Andrej Horvat Afera pretepena sodnica Dejan Židan Damijan Florjančič vrhovno sodišče Socialni demokrati Saša Arsenovič Matija Stepišnik časopis Večer angelca likovič Požareport UKC Maribor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!