objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Nedelja, 27. januar 2019 ob 06:51

V Novi Sloveniji vre: jezni Peterle, močno poražen na tajnem glasovanju, užaljeno napisal pismo članstvu.
In zakulisje pisma: Lojze Peterle na ponedeljkovi seji izvršilnega odbora ni dobil podpore za prvo mesto na kandidatni listi za evropski parlament, čeprav je sam izsilil glasovanje ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je del pisma, ki ga je Lojze Peterle članom Nove Slovenije poslal 24. januarja. Je pa v tem pismu zamolčal, da je glasovanje na ponedeljkovem izvršilnem odboru izgubil, torej ostal brez podpore, čeprav glasovanja ni samo predlagal, ampak ga je dobesedno izsilil.

Znotraj Nove Slovenije je znova strahovito napeto. Vre! Bližajo se volitve v evropski parlament (te bodo predvidoma v nedeljo, 26. maja), za prvo mesto na kandidatni listi pa se spopadajo evropski poslanec Lojze Peterle, bivša predsednica stranke Ljudmila Novak in vodja poslanske skupine NSi Jože Horvat. Trenutno razmerje sil naj bi bilo sicer sledeče: vsaj polovica Nove Slovenije meni, da so (bili) trije mandati evropskega poslanca čisto dovolj in da je prišel čas, da se Peterle umakne, Novakovi naj bi bilo prvo mesto na kandidatni listi kakor obljubljeno, če se - takrat, spomnimo, ko je Matej Tonin čez noč postal novi predsednik NSi - mirno "umakne" Mateju Toninu, Jože Horvat pa naj bi trenutno užival največ podpore med članstvom.

PETERLE SE NE DA IN VEDNO BOLJ GROBO IGRA

Toda Lojze Peterle se ne da. Naši viri pravijo, da je začel igrati tudi zelo grobo. Tako naj bi že zagrozil, da bo, če ne bo nosilec kandidatne liste NSi, ali odšel v Slovensko ljudsko stranko, k Marjanu Podobniku, ali pa naredil nekakšno svojo listo za letošnje evropske volitve - "Listo Lojzeta Peterleta".


				Lojze Peterle (levo Franc Bogovič, evropski poslanec SLS) ...			Lojze Peterle (levo Franc Bogovič, evropski poslanec SLS) ... 
				... in Matej Tonin. (foto. STA)			... in Matej Tonin. (foto. STA)

Na ponedeljkovi seji izvršilnega odbora NSi, kjer so debatirali o evropskih volitvah, je Lojze Peterle, sklicujoč se na svojo različico - po njegovem mnenju javnosti prikritega - posveta v Dolenjskih Toplicah, na izvršilnem odboru NSi najprej predlagal in potem, ko je predsednik stranke Matej Tonin menil, da bi bilo treba s takšno odločitvijo še malo počakati, dobesedno izsilil glasovanje o tem, da postane nosilec kandidatne liste, Ljudmila Novak pa je na tej listi druga. Člani izvršilnega odbora so nato glasovali, tajno, Peterletov predlog pa na glasovanju ni bil sprejet, velika večina članov izvršilnega odbora je namreč glasovala - proti.

Povedano drugače, predlog, da bi bil Lojze Peterle nosilec kandidatne liste za evropski parlament, je izvršilni odbor NSi minuli ponedeljek s tajnim glasovanjem - torej demokratično - že zavrnil. Zato je užaljeni Peterle šel napisat tole jezno pismo, kjer pa je tajno glasovanje in rezultat glasovanja izvršilnega odbora NSi preprosto - zamolčal (faksimile):

Celotno pismo Lojzeta Peterleta.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
matej tonin nova slovenija lojze peterle ljudmila novak jožef horvat evropski parlament slovenska ljudska stranka marjan podobnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-02-23 11:13:52


Mojca, katere Mile tudi krade pri drugem tiru in nasploh režimski mediji , vas bodo še naprej prepričevali v nasprotno ; Leben najbolj najboljši minister, Šarec po priljubljenosti celo pred Trumpom v Ameriki in Plenkovičem v lepi njihovi. ..Pa je vse skupaj le kriminalna združba, ki od volitev do volitev zgolj spreminja svoj naziv. Kamniški komik nadaljuje prevzete posle od cmerarja z več ali manj istimi ljudmi ter nekaj novimi indijanci. Tiste, redke razmišljujoče s svojo glavo, npr. Vraničar-Ermanovo, so že v startu odstranili...Država, v kateri doktor prava krade na potnih stroških je mrtva. Cerar, kakorkoli je že prišel do svoje izobrazbe, tudi zavoljo osebnostne omahljivosti , se je vseeno zdel nekoliko zadržan pri nekaterih zadevah. Šarec se v tem pogledu deluje nekoliko nor in gre preko trupel...Boj proti korupciji v demokratičnih državah poteka z menjavami oblasti. V Sloveniji tega ni. Desnica ne more zraven , odkar nas je osamosvojila izpod balkanskih plemen.Nastavljeni sinovi štabnih kurb in pankrti komunističnih zločincev, nas vlečejo še globje v blato. V rezervi čaka še kakšen vnuk teh zlikovcev... Tragika države je v tem, da si ljudje, genaralno gledano, ne želijo sprememb. Preveč jih živi dobro ob mafijskem ustroju le-te. Mnogi so preneumni, da bi sploh doumeli poanto. Dovolj jim je že, če Šarca vidijo v cerkvi. Ti volivci so kot nomadsko pleme; vedno drugje, vselej volijo drugo stranko ali listo, pa vedno iste ljudi. Samo, da ni Janša. Potem je vsak zločin , vsako hudodelstvo, opravićljivo.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

V Novi Sloveniji vre: jezni Peterle, močno poražen na tajnem glasovanju, užaljeno napisal pismo članstvu.