objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 24. januar 2019 ob 06:48

Židan včeraj dokazal, da se šefom stranke SD fučka za mobing in ljudi, četudi gre za smrt, bodo pa Prešička branili do konca!
In tudi tega res ne vidiš vsak dan: prvak Socialnih demokratov svojemu ministru nezavedno pravi Prašiček in da jih mora dobiti po prstih, a ga brani?! Želijo zbanalizirati Prešičkovo zlorabo položaja, odločitev pa kakor prepuščajo Marjanu Šarcu ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dejan Židan je svetovni fenomen. Dalj časa je v politiki, slabše mu gre ...

Če se je pred včerajšnjo posebno in na hitro sklicano tiskovno konferenco Dejana Židana, predsednika Socialnih demokratov in državnega zbora, med insajderji politične scene razširilo, da bo minister za kulturo Dejan Prešiček že zdaj odstopil, poleg njega pa naj bi iz ministrstva za kulturo spakiral tudi državni sekretar Jan Škoberne (spomnimo, Škoberne je takoj po izbruhu afere pobegnil na dopust in se dobesedno potuhnil), za novega "kulturnega ministra" pa naj bi stranka SD predlagala poslanca Sama Bevka (ki je enkrat, leta 2011, že bil kandidat za ministra za kulturo, ko je tedanji predsednik vlade Borut Pahor nadaljevanje svojega mandata vezal na zaupnico, pa je ni dobil), češ, Socialni demokrati bodo to uredili med seboj, da predsedniku vlade Marjanu Šarcu ne bi dvigovali rejtingov (Samo Bevk, ki si menda samo želi, da bi tudi on enkrat postal minister, pa naj bi znotraj ministrstva za kulturo pomiril hude strasti), se je potem zgodilo skorajda ravno obratno.

DALJ ČASA JE V POLITIKI, SLABŠE MU GRE

Dejan Židan je prišel na kratko tiskovno konferenco in se resnično blamiral. Stranka si je ne samo dala - avtogol, ampak storila celo samomor iz zasede in Aljuš Pertinač, voditelj oddaje #Faktor na TV3, ima prav, ko duhovito ugotavlja: "Dejan Židan je svetovni fenomen. Dalj časa je v politiki, slabše mu gre ..." In res, Židan, ki se je - mimogrede - ponovno močno zredil, pred novinarji pa je deloval jezno in prestrašeno hkrati, je na tej tiskovni konferenci nesporno ter javno dokazal, da se Socialnim demokratom gladko fučka za mobing in usode navadnih ljudi, četudi storijo samomor, in da bodo oni svojega Prešička branili do konca, čeprav so končno odločitev navzven in formalno ponudili Marjanu Šarcu. Pa tudi to, da se znotraj SD zaradi Prešička in ministrstva za kulturo odvijajo frakcijski spori, kjer pa si Židan - očitno - ne upa razsoditi. Hkrati je Židan dejal, da jih Prešiček "mora dobiti po prstih", ker je storil napako ...

... čeprav vodstvo stranke SD evidentno poskuša povsem in brezobzirno zminimalizirati in zbanalizirati prevažanje Prešičkovih glasbenih inštrumentov v službenem avtomobilu ministrstva za svoje osebne potrebe, kar je čista zloraba položaja. Mobingu, čeprav se javlja vedno več prič, pa vodstvo stranke SD, četudi se sami reklamirajo kot socialno čuteča stranka, ne verjamejo?!

PRAŠIČEK!

Itak pa, kako naj Dejan Prešiček sploh še ostane in dela kot minister, če celo njegov strankarski šef Dejan Židan javno govori, da jih mora Prešiček dobiti po prstih. Pa kdo je tu nor?! Za nameček je Dejan Židan, sicer tudi nekdanji urednik revije Reja prašičev, svojemu ministru Dejanu Prešičku na včerajšnji tiskovni konferenci nezavedno govoril - "Prašiček". Nekdo pač ne more iz svoje kože (vir: Svet na Kanalu A):

Čeprav Dejan Židan in Socialni demokrati ministrsko usodo Dejana Prešička zdaj torej polagajo v roke Marjanu Šarcu, bodo vsaj po naših informacijah Prešička in tudi Jana Škoberneta branili do konca.

LOBIRAJO PRI ČANDRU, DA BI PREPRIČALI ŠARCA

No, to dokazuje tudi včerajšnji nočni krizni sestanek v znani ljubljanski restavraciji Pen, kjer so se dobili Dejan Prešiček, generalni sekretar SD Dejan Levanič (sami Dejani ...?!), Bojan Kurež, "nabildani" generalni sekretar ministrstva za kulturo in znan kot bivši zasebni spremljevalcev pevke Špele Grošelj, ter pisatelja Mitja Čander in Aleš Šteger, torej direktor in urednik založbe Beletrina. Po navedbah naših virov so politiki SD, pogovor pa je vodil Levanič, lobirali pri Čandru in Štegru, da je treba braniti Prešička za vsako ceno in da je treba samo še zdržati teh nekaj dni. Mitjo Čandra kot politično nevtralnega kulturnika naj bi tudi poskušali nekako spraviti do Marjana Šarca, da bi mu - Šarcu - prek njega razložili situacijo in ga prepričali, naj ne zamenja ministra Prešička ...

IN ZDAJ SE KAKOR ČAKA PONEDELJEK! 

Po naših informacijah naj bi se predsednik vlade Marjan Šarec o Prešičkovi usodi odločil prihodnji ponedeljek, ko se vrne s Svetovnega ekonomskega foruma v Davosu, in kot je slišati zdaj, bo Šarec zahteval Prešičkov odstop. Lahko pa se seveda še vse spremeni ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Židan Dejan Prešiček Dejan Levanič Socialni demokrati Jan Škoberne marjan šarec Mitja Čander Aleš Šteger Bojan Kurež Špela Grošelj samo bevk Borut Pahor Svet na Kanalu A Faktor na TV3 aljuš pertinač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-02-19 08:31:09


Levaki. Komunisti. Partizani. Kakor se že imenujejo. Um so vseskozi imeli nekoliko zamegljen. Ukradejo pa vse, od sendviča in paštete do volitev. Kupijo si le izobrazbo, ker takrat krade predvsem prodajalec... Največji zločinec med njimi je odšel v večna lovišča kot ključavničar. Genaracija za njim, ki ji zločin še vedno odseva v očeh, se je že nekoliko bolje opremila. Tudi sam boter je pravnik. Ta, druga in tretja generacija rdečkarjev, izžareva , po principu negativne selekcije, predvsem mentalno podhranjenost, skoraj zarukanost. So pa tudi ti, v duhu časa, postali doktorji, magistri česarkoli že. Tako kot Nemec, niti predsednik vlade ne ve, kako je zmogel preko srednje šole, vodi pa v boljši jutri Slovenijo in rešil bo svet... Med aktualnimi ministri sta dva goljufa. Tista, s plagiatom magistrske naloge, ki se ne zna niti primerno obleči ter lažni doktorant, ki že po izgkedu ne bi mogel biti več kot čuvaj plaže v zimskem periodu. Tudi idejni vodja vlade, ki je visokošolsko diplomo odplačeval obročno, jo je končno dobil pri štiridestih, na pragu ,, abrahama,, Svoj čas je bil minister za šolstvo, še kot maturant in je uredil te zadeve na trgu. Zakaj pa ne, denar odpira vsa vrata v deželi na napačni strani Alp. Pride se do zdravnika, dobiva sodbe na sodišču, če smo iskreni je prigoljufana izobrazba nekoga še najmanjša škoda za družbo. ..France Prešeren je bil izjemen poet in doktor prava. Če je bil pravnik vsaj vrednosti ene kitice Sonetnega venca je bil dober tudi v tem poklicu. Pravniško znanje cmerarja in jebozovne Dominike, bi namreč ustrezalo le tisti Na planincah....Oba sta bojda doktorja. Enemu je bil doktorat, če sem še jaz malo levičarski, prifukan, druga si ga je prifukala sama. Tudi Matjaž bo nekoč doktor. In gradonačelnikova sinova, kakopak. Strokovnjak do strokovnjaka... Levičarji pišejo tudi knjige. Tiste z naslovom Čudoviti um, ne boste našli med njimi.
borut rojc

2019-02-15 12:51:28


Šarec deluje po principu partije, ki se je v določenem trenutku znebila svojih najboljših ljudi. Primer Ivana Kende iz kamniške občine je nazoren prikaz tega.. Takrat golobradega župana je omenjeni poltično opismenil, na koncu je moral oditi skozi zaprta vrata. Danes Šarca obdajajo in mu svetujejo puklaste murgelske marionete tipa Golubovič. ..Šarec je nastavljen vladar, ne izvoljen. Ima pa tudi nekaj svobode v svojih odločitvah. Tudi očitno pri evropskih volitvah. Zakaj bi se torej združeval s političnimi trupli, kar modeli vključno s strankami SMC, SaaB in Desus nedvomno so. Z njimi, ki v bistvu ne obstajajo več bo tudi dolgin Golobič težko sestavil karkoli velikega. On mora vse kupiti in podkupiti. Največ ga je stala visokošolska izobrazba, ki jo je očitno odplačeval obročno, da jo je končno dobil, ko so se ga že vsi naveličali. ..Šarec bo ponovil še en premierski mandat. V tem času bo morda biološka ura poskrbela in odstranila kakšnega njegovih svetovacev iz ozadja in bo tako pridobival na moči. Zaenkrat lahko odstrani samovoljno le tiste, ki kradejo sendviče in vozijo trobento v službenem avtomobilu. Lebna je v svojem tretjerazrednem igralskem slogu podprl, še preden je sploh kdo zinil, da je česarkoli kriv. Gologlavi namišljeni doktorant je močnejši od njega samega zaenkrat, odgovoren direktno Murglam... Po dveh mandatih bo tudi Šarec sam odšel v Bruselj. Morda se bo tudi samokandidiral za komisarja. Še večja verjetnost je, žal, da nas do takrat tam več niti ne bo. S takšnimi prijemi enoumja in brezumja je to tudi logična posledica.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Židan včeraj dokazal, da se šefom stranke SD fučka za mobing in ljudi, četudi gre za smrt, bodo pa Prešička branili do konca!