objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 12. marec 2015 ob 14:49

Druga plat zaslužkarstva. Luka Mesec dve leti študiral zastonj, ne da bi opravil en izpit.
Magister pa tak. Poslanec in prvak Združene levice na račun davkoplačevalcev dve leti zastonj prebil na ljubljanski Ekonomski fakulteti ter užival vse študentske privilegije.
Bojan Požar

Odpri galerijo

To pa je druga plat "megazaslužkarstva" na visokih šolah, seveda spet na račun davkoplačevalcev. Luka Mesec, prvak Združene levice in poslanec v državnem zboru, je na ljubljanski Ekonomski fakulteti dve leti delal tako imenovani "bolonjski magisterij", ne da bi - kot pravijo naši viri - opravil en sam izpit, je pa medtem zato užival vse privilegije in ugodnosti redno vpisanega študenta.
Od študentskega zavarovanja do možnosti dela prek študentskih servisov in študentskih bonov za cenejšo prehrano.
Vodstvo Ekonomske fakultete na naša konkretnejša vprašanja, povezana z "nesrečnim" dveletnim študijem sedanjega politika Luke Mesca (leta 2013), zaradi varstva osebnih podatkov ni želelo odgovarjati, so nam pa sporočili, da je redni študij magistrskih študijskih programov financiran iz javnih virov, povsem enako kot redni študij na dodiplomskih študijskih programih. Mesec je tako, enako kot drugi redni študentje, plačal zgolj stroške vpisa, to je 30 evrov.

KO LUKA MESEC OBMOLKNE ...

Če bi Luka Mesec delal magisterij na podlagi programov izrednega študija, pa bi moral šolnino plačati sam. Le-ta bi za letošnje leto na Ekonomski fakulteti stala točno 2.920 evrov. Ampak Luka Mesec je magisterij raje študiral na račun davkoplačevalcev, ki smo za njegov - zdaj že lahko rečemo - povsem brezplodni študij ekonomije plačali najmanj okoli 6 tisoč evrov. Zakaj Luka Mesec v dveh letih ni opravil niti enega izpita, ne vemo, ker na poslana vprašanja, ki zadevajo njegov neposrečeni magistrski študij na ljubljanski Ekonomski fakulteti, (še) ni odgovoril.
Na spletni strani Državnega zbora, kjer je objavljen življenjepis poslanca Luke Mesca (ZL) sicer piše: 2013 - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani - Ekonomija (bolonjski magisterij - nedokončano).
Toda pozor. Čeprav Luki Mescu v dveh letih magistrskega študija ekonomije ni uspelo narediti niti enega samega izpita, prav zdaj slovensko javnost na svojem profilu na Facebooku med drugim nonšalantno poučuje, da je Nova Kreditna banka Maribor vredna točno 900 milijonov evrov.
Luka Mesec je sicer diplomiral na ljubljanski Fakulteti za družbene vede.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
luka mesec Združena levica ekonomska fakulteta FDV

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Sendvičar s klobaso

2019-01-18 08:09:28


Poleg vse globje potapljajoče stranke SMC in Cerarjevih vse bolj etičnih obrazov v prejšnji in sedanji vladi maske padajo in se razkrivajo. Šarec ne reagira na afero Vilfan in poglejte kaj je Maribor volil. SMC se je prilepla na Arsenoviča, da bo v Mariboru izmozgavala davkoplačevalce. V Rožamarinu je SMC praznovala prednovoletno druženje - pri Arsenoviču v lokalu. Raziskovalni novinarji zadeve še marsi kje ne štimajo. Včeraj se ja na Ministrstvu za kulturo zgodila strašna zgodba,..najprej zadeva okrog kulturnega Kobala nato še hujša situacija.Marjan Šarec ali boste kaj odreagirali. Navidezno miroljuben minister Dejan Prešiček in Državna sekretarja Jan Škobrne in mg. Vojko Stopar so v tuto kompletu zreli za takojšnji odstop in razpust. Prešiček in njegovi sodelavci so z nepravilnim vodenjem in šikaniranjem zaposlenih pripeljali situacijo na rob in so vsi precvikani, da mediji ne bodo izvedeli o včerajšnjem dogajanju na ministrstvu. Teh zgodb je bilo sedaj že preveč, kdo bo ukrepal. Včeraj zjutraj naj bi minister Prešiček zaukazal zaposlenemu očetu 3 otrok hudo bolne matere z diagnozo rak, da mora takoj prekiniti očetovski dopust, katerega naj bi nastopil 9. 1. 2019 saj bi moral peljati razvajenga Prašiča zjutraj na vlado. Ubogega zapolsenega Tomaža je ves čas maltretital in tudi ostale zaposlene in izvajal močne pritiske mobingiranja, enako naj bi počeli ožji sodelavci ministra Prešička, ki jih je pripeljal v kabinet. Zaposlenega naj bi z ustrahovanjem prisilil, da mora priti v službo in ga peljati na vlado. Zaposleni prestrašeni Tomaž se naj bi zjutraj odpravil v službo, da odpelje zasedeno rit na vlado. Vendar se to ni zgodilo saj je ubogi revček ni prišel v službo ampak si je na poti v službo v bližnjem gozdu doma vzel življene in se obesil. Za seboj je pustil hudo bolno ženo in tri šoloobvezne otroke. To je obraz PREŠIČKA & CO Škobrne itd. O Škobrnetu Janu pa je bilo v preteklosti tudi marsikaj slišati o njegovem odnosu in ravnanju do žensk, njegovem pijančevanju itd. Kaj bodo na to rekli kriminalisti in KPK? Delo je praznoval 60 letnico delovanja bo gospod Petrič, kot raziskovalni novinar kaj poročal . Bosta Šarec in Židan obosdila početje in pomagala družini izbrati denar za pogreb in pomagala otrokom, ki so sostali brez očeta.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Druga plat zaslužkarstva. Luka Mesec dve leti študiral zastonj, ne da bi opravil en izpit.