objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sobota, 13. april 2019 ob 08:06

Poroka Pop TV in Marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. Ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo!
Pop TV je že dobil naziv TV LMŠ, na predsednika vlade in LMŠ letijo očitki zaradi suma zlorabe Sove v politične namene in vohunske igre s Hrvaško se za Marjana Šarca sprevračajo v njegov Watergate ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Prevladujoči položaj na slovenskem medijskem tržišču Pro Plus v veliki meri dolguje slovenski politiki, ki je za Pop TV in Kanal A znala vedno pravilno in pravočasno poskrbeti.

TV LMŠ.

Poroka ali medijsko-politična koalicija Marjana Šarca in Pop TV (plus Kanal A) niso zgolj govorice, ugibanja, trači, fakenews, to je danes praktično medijsko in politično dejstvo, na katerega je treba računati. Vse to tudi ni od včeraj, ima namreč svojo trdno zgodovinsko genezo. Poglejmo nekatere podrobnosti:

- Pop TV (ProPlus, d. o. o) je zasebna televizija, ki je že od svojega nastanka ves čas v lasti ameriške korporacije CME (Central Media Enterprises), ta pa je danes sestavni giganta Time Warner oziroma AT&T, toda kadrovsko jo je ves čas strogo obvladovala slovenska tranzicijska levica, da ne gremo v podrobnosti. Kanal A pa je bil sploh ustanovljen kot hišna televizija LDS. Kar je za časopis Delo recimo pomenila nekdanja SZDL (Socialistična zveza delovnega ljudstva), to je za Kanal A pomenila LDS.

Tudi prevladujoči položaj na slovenskem medijskem tržišču Pro Plus v veliki meri dolguje slovenski politiki, ki je za Pop TV in Kanal A znala vedno pravilno in pravočasno poskrbeti. Tudi prek davčne uprave (spomnimo se samo tistih prvih let te zasebne televizije pod vodstvom Marijana Jurenca in kaj vse se je takrat dogajalo), zdaj pa skozi sodišča in agencijo za varstvo konkurence, da spet ne gremo v podrobnosti. Ta članek na Financah vse to lepo podrobno opisuje (vir), levosredinska vlada pod Mirom Cerarjem in Šarcem pa je tudi poskrbela, da Pop TV in Kanal A pred kratkim nista prešla v roke ameriškega sklada KKR (točno tistega, ki se je zdaj "naključno" znašel v hrvaških prisluhih Sove, ti pa so se potem takoj čisto naključno znašli na Pop TV), ki ga politično uvrščajo blizu ameriških republikancev oziroma United Groupa ali srbskega tajkuna Dragana Šolaka. Zato je Pop TV tudi izrazito provladna televizija, in kot bomo videli v nadaljevanju, tudi v odločilnih trenutkih izrazito na pozicijah trdega jedra tranzicijske levice.

DAJ-DAM IN USLUGE TRANZICIJSKI LEVICI

Pop TV pa je tranzicijski levici v zameno za vladno in politično podporo tudi vedno vračal usluge. Pop TV ni nikoli medijsko "napadal" ključnih ljudi ali tako imenovanih svetih krav trdega jedra tranzicijske levice, recimo Milana Kučana. Spomnimo: ko ga je novinarka 24ur Vera Ladžič enkrat naskočila nepripravljenega z mikrofonom na cesti blizu ustavnega sodišča, Kučan pa jo je grobo odpravil z žaljivim seksističnim stavkom, češ, raje se brigajte za to, da se boste poročili, se Kučanu ni zgodilo nič, je pa kmalu po tem v nikoli povsem pojasnjenih okoliščinah Pop TV zapustila novinarka Vera Ladžič. Ko sta se Bojan Traven in Uroš Slak med oddajo Svet na Kanalu A lotila Gregorja Golobiča in Ultre, so ju zamenjali, na zakulisno zahtevo tranzicijske levice je bila ukinjena tudi oddaja Trenja. Na Pop TV je vse strogo pod kontrolo in takšni intervjuji, kot ga je enkrat pred leti imel Edi Pucer, voditelj oddaje 24ur, ko je nenadoma res sesul Zorana Jankovića, so resnične izjeme. Po drugi strani pa kot vsi mediji tudi Pop TV voljno sodeluje pri frakcijskih obračunih znotraj slovenske levice, kjer pa žrtve niso svete krave, in seveda v obračunih z Janezom Janšo in SDS, a da ne gremo spet v podrobnosti...

KEMIJA MED ŠARCEM IN POP TV

In tudi kemija med Marjanom Šarcem ni od včeraj, ampak se je začela že med predsedniško kampanjo leta 2017, kar je samo dokaz, da je (bil) Šarec izbranec trdega jedra tranzicijske levice. Ko je na zadnjem soočenju pred lanskimi junijskimi parlamentarnimi volitvami na TV Slovenija (tisti četrtek, 3. junija) avtor teh vrstic javno razkril, da sta se Šarec in Janša pred volitvami tajno srečevala, je Pop TV naslednji dan, tisti cel petek - tik pred volilnim molkom (4. junija), porabil za to, da so reševali vojaka Šarca. In še danes, za nazaj, v arhivu Pop TV ali Kanala A praktično ni mogoče najti novinarskega prispevka, ki bi lahko, kot pravimo, politično ali medijski škodoval Marjanu Šarcu. No, še ne. Če se bo našel, še natančneje, ko se bo, pa se bo tudi Šarcu na Pop TV ali Kanalu A dogajalo podobno, enako, kot se je pred tedni dogajalo Miro Cerarju ali pa Alenki Bratušek, ko se je potegovala za evropsko komisarko!

Tudi posamezni in danes najpomembnejši ljudje znotraj Šarčevega kabineta imajo že dlje časa odlične osebne povezave z vodilnimi ljudmi na Pop TV. Damir Črnčec, Šarčev državni sekretar za nacionalno varnost, je po svojem političnem razkolu z Janšo, ko naj bi postal "prosti strelec", na Pop TV dobil status komentatorja obveščevalnih zadev. Če bi Črnčec ostal politično povezan z Janšo, tega statusa na Pop TV seveda ne bi nikoli dobil niti imel.

Pop TV (ProPlus, d. o. o) je zasebna televizija, ki je že od svojega nastanka dalje v lasti ameriške korporacije CME (Central Media Enterprises), ta pa je danes sestavni giganta Time Warner oziroma AT&T, toda kadrovsko jo je ves čas strogo obvladovala slovenska tranzicijska levica, da ne gremo v podrobnosti. Kanal A pa je bil sploh ustanovljen kot hišna televizija LDS. Kar je za časopis Delo recimo pomenila nekdanja SZDL (Socialistična zveza delovnega ljudstva), to je za Kanal A pomenila LDS.

In to so ključni datumi oziroma poteze in dejanja, značilni za poroko ali koalicijo Marjana Šarca in Pop TV:

OD KEMIJE DO DEJANJ ... IN TAKO NASTANE TV LMŠ

- Februarja letos članica uprave Telekoma Slovenija prek Liste Marjana Šarca postane Vida Žurga, ki med drugim prevzame Telekomove medije, spletni portal Siol.net in Planet TV. In kmalu prepreči morebitno prodajo Telekomovih medijev skupini United Group (oziroma Draganu Šolaku), kar poslovno izjemno ustreza Pop TV. Tam se namreč, verjetno tudi upravičeno, bojijo te poslovne skupine, ki ima v lasti Telemach in cel kup ekskluzivnih televizijskih pravic za športne programe, kar pomeni, da bi Planet TV pod kapo United Group (sklad KKR je United Group medtem prodal britanskemu skladu BC Partners) postal precej bolj resen in nevaren tržni tekmec Pop TV, kot pa je zdaj paradržavni Planet TV.

- 4. marca Marjan Šarec predstavi svojo kandidatno listo za evropski parlament, nekaj ur pred tem pa avtor teh vrstic na twitterju objavi, napove, da bo nosilka kandidatne liste LMŠ novinarka Pop TV Irena Joveva. In res se to zgodi. Izbor Joveve (na sliki spodaj) ...

... je presenečenje tudi zato, ker Joveva ne sodi med najprepoznavnejše obraze televizije Pop TV, kot so Darja Zgonc, Petra Kerčmar ali Uroš Slak, Joveva je širši javnosti praktično neznana, toda mesec dni kasneje - prej neodvisna novinarka - Joveva na zboru članov LMŠ v Trbovljah že razlaga, da "naš predsednik Marjan premika meje", na družbenih omrežjih in politični sceni pa se kandidatne liste LMŠ prime cinični izraz "skupna lista LMŠ in Pop TV". In tako poroka ali koalicija med Šarcem in Pop TV začne dobivati tudi povsem oprijemljivo podobo.

Mimogrede: zaradi članka na Požareportu s kandidatne liste LMŠ za evropske volitve hitro odpade sporna podjetnica Katja Damij (vir).

- 14. marca Pop TV ekskluzivno objavi izgon treh bosanskih muslimanskih skrajnežev iz Slovenije, z vso dokumentacijo in fotografijami vred, sklicujejo pa se na vire s policije in Sove. Prispevka, kot je bil objavljen, praktični ni mogoče objaviti brez logističnega sodelovanja obveščevalnih virov, "kdo je danes Sova", kot piše revija Reporter, pa se tudi ve: "Šarec in Črnčec".

- Pred dnevi Pop TV objavi tajne telefonske prisluhe, najverjetneje Sove, kjer se ujameta Ivan Tolj in Ludo Bammens, začne se obujanje arbitražne afere, Šarec pa skliče sejo sveta za nacionalno varnost.

Pri tem je treba tudi še enkrat pojasniti, da Pop TV dejansko ni razkrila ničesar. Da je hrvaška tajna služba SOA prisluškovala slovenskemu arbitru Jerneju Sekolcu in agentki ministrstva za zunanje zadeve Simoni Drenik, je že 27. marca na bosanski televiziji N1 povedal bosanski novinar Avdo Avdić, ki je omenil tudi hrvaškega tajnega agenta Davorja Franića alias "mehanika Davorja". Na Pop TV pa so Avdićevo zgodbo - teden dni kasneje, 3. aprila, zgolj in samo pompozno povzeli. Da je slovenska politika že od 14. decembra 2016 dalje uradno vedela, da so nam med arbitražnim postopkom prisluškovali Hrvati, pa je zdaj javno priznal še Matej Tonin, predsednik Nove Slovenije in predsednik komisije za nadzor nad obveščevalno-varnostnimi službami. Zakaj je Marjan Šarec sklical sejo sveta za nacionalno varnost šele po objavi prisluhov na Pop TV, in še to na temo domnevnih pritiskov hrvaške vlade na Pop TV, pa gre, in točno tukaj smo danes, iskati v poroki ali koaliciji med Šarcem (LMŠ) in Pop TV. Saj drugih razlogov za to tudi ni mogoče najti?!

Večina analitikov se namreč strinja, da Marjan Šarec takšno afero, ki jo je slovenski javnosti postregel skupaj s Pop TV, kar pomeni, da predsednik vlade in LMŠ najnovejše vohunske zgodbe s Hrvati izkorišča ali pa vsaj hoče izkoristiti za svojo politično agendo, kar sicer tudi nujno potrebuje. Saj pred evropskimi volitvami Šarec nima kaj pokazati, hkrati pa mu je začel močno padati rejting in to ga, kot lahko spremljamo, dela tudi neverjetno živčnega.

- Pop TV dobi naziv TV LMŠ, na predsednika vlade in LMŠ letijo očitki zaradi suma zlorabe Sove v politične namene in vohunske igre s Hrvaško se za Marjana Šarca sprevračajo v njegov Watergate ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec LMŠ pop tv KANAL A Pro Plus Irena Joveva damir crnčec sova CME

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-10 11:09:13


Pravna znanost, temu pravijo nekateri. V mojih očeh je to veda, ker se s tem področjem, vsaj v Sloveniji sicer ne bi ukvarjalo toliko butastih, zmedenih in pokvarjenih ljudi. Včasih imam občutek, da je pravnik vsak drugi, ki sicer nima posebnih talentov v življenju. Ti iz vlade, sicer po intelektualnih limitih in zabitosti, prekašajo vse, tudi te. Klovni in takšni s kupljeno oziroma podarjeno izobrazbo pač..Musarjeva je sicer odvetnica elit, čeprav o pravu ne ve kaj dosti. Ima tudi večjo težavo od te ; ne ve, kdaj je sita. Glede na to, da globoka država nadzira delo sodišč, limiti Musarjeve ne motijo toliko. Tožbe , kot nekoč Peter Čeferin,ki mu sicer ne seže do kolen, spravlja skozi ,zaradi zlizanosti s plenilsko politiko Murgel. Niti slavni odvetnik ni reševal velikih rib in slavnih klientov z briljatnim znanjem prava pač pa z raznimi, banalnimi,postopokovnimi, napakami sodišč in zastarevanjem zadev, skratka povezanostjo s sodišči. Če si žrtev režima in Bojan Požar je to v nekem trenutku bil, ne pomagajo niti ugodna izvedenska mnenja, ki so morda še dodatno podkrepljena z dejstvi, lahko te pa krivosodje obsodi brez sojenja. Sicer ti ne povedo naravnost, da si žrtev režima, skušajo pa to po ovinkih z nekimi neumnimi obrazložitvami in tezami . Pišem na osnovi lastnih izkušenj. Zato Musarjeve, tega slona v trgovini s porcelanom slovenskega prava, ne smeš podcenjevati, četudi ima v torbi sendviče in ne zakonskih aktov. Kaj bi šele bilo, če b za sabo vlekla desetkilogramskega, kot Blanka? Verjetno bi jo najel tudi Trump. Putin nikakor. On usmrti vsakega, mislečega in mu tožarjenje ne predstavlja nikakršne težave. Čast vsem tistim izjemam na področju prava v mafijski deželi, sicer več ali manj neznanim širši javnosti, ki to področje dejansko imajo v malem prstu. So pa v deželi, kjer se preganja tiste, ki opozorijo na nepravilnosti in ne hudodelcev, morda v senci takšnih, kot je ničemur podobna. Musarjeva

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Poroka Pop TV in Marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. Ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo!