objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 25. februar 2015 ob 07:01

Odpovedi pri vrhu portala Planet Siol.net, Avstrijci pa odstavili direktorico Bolhe
Franci Valjavec, bivši urednik in direktor programov na spletnem portalu Planet Siol.net, dobil odpoved, menda mu grozijo tudi tožbe zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pri samem vrhu spletnega portala Planet Siol.net sta se v minulih dneh zgodili dve pomembni kadrovski spremembi. Po naših zanesljivih informacijah je odpoved dobil dolgoletni direktor programskih vsebin Franci Valjavec, pri čemer je njegov odhod še vedno zavit v precejšnjo skrivnost. Prav tako se je (pre)nehalo pogodbeno sodelovanje TSmedie (hčerinske družbe Telekoma Slovenije, ki izdaja spletni portal Planet Siol.net) z Mileno Kalaacuun, ki je na portalu delala kot posebna svetovalka. In nasploh veljala za "prvo damo Siola".
Milena Kalaacuun je nekdanja odgovorna urednica spletnih portalov Žurnal24, MMC RTVSLO in Slovenskih novic, zdaj pa naj bi se posvetila svojemu podjetju Hubmedia, d. o. o., ki se ukvarja s kreativnimi rešitvami na področju medijev in odnosi z javnostmi.
Zato pa naj bi imel bistveno več težav Franci Valjavec, saj naj bi mu grozile celo kazenske tožbe zaradi spolnega nadlegovanja. Valjavec, ki odpovedi sicer ne komentira, je prej veljal za kader nekdanjega prvega človeka Siola Mirana Krambergerja ter dobro polinkanega z nekaterimi politiki Nove Slovenije, je pa, zanimivo, bil vedno v sporu z odgovornimi ali vodilnimi uredniki spletnega portala, denimo Urošem Urbanijo, Rajkom Geričem in Vinkom Vasletom, medtem ko se z aktualnim odgovornim urednikom Urošem Urbasom "nekako tolerirata".
Naši viri še zatrjujejo, da naj bi direktor TSmedie Tomaž Pernovšek glede odpovedi Franciju Valjavcu znotraj kolektiva zapovedal "popolni molk", drugače pa so razmere znotraj TSmedie tarča številnih anonimk, ki prihajajo v druge medije ter jih - očitno - pišejo in pošiljajo insajderji s TSmedie.
Medtem ko TSmedia zadnji dve leti posluje z izgubo (leta 2013 so zabeležili dobrih 11 milijonov evrov prihodkov in nekaj več kot en milijon in 100 tisoč evrov izgube), spletni portal Planet Siol.net ostaja trdno na drugem mestu slovenskih spletnih portalov po številu obiskovalcev, na podlagi podatkov Slovenske oglaševalske zbornice ali raziskave Moss.
TSmedia je sicer tudi manjšinska, 49-odstotna lastnica družbe Antenna Slo, d. o. o., oziroma grške televizije Planet TV.

AVSTRIJSKI LASTNIKI ZAMENJALI DIREKTORICO

Dogaja pa se tudi na podjetju Bolha, d. o. o., ki izdaja spletni portal Bolha.com, lastnik Bolhe pa je avstrijska medijska družba Styria International. Avstrijci, sicer tudi nekdanji lastniki propadlega brezplačnika Žurnal24, so namreč odpustili direktorico Sašo Praprotnik, zakaj - še ni znano.
Je pa dejstvo, da tudi Bolha.com posluje s finančno izgubo. Leta 2013 so - po zadnjih javno dostopnih podatkih - tako imeli nekaj več kot en milijon in 300 tisoč evrov prihodkov ter dobrih 221 tisoč evrov izgube.

				Vodstvo avstrijske Styrie, lastnice propadlega Žurnala24, je odpustilo direktorico Bolhe Sašo Praprotnik. Zakaj, še ni znano. Se pa ve, da Bolha posluje z izgubo.			Vodstvo avstrijske Styrie, lastnice propadlega Žurnala24, je odpustilo direktorico Bolhe Sašo Praprotnik. Zakaj, še ni znano. Se pa ve, da Bolha posluje z izgubo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franci Valjavec Siolnet Milena Kalaacuun Hubmedia Miran Kramberger Uroš Urbanija Rajko Gerič Vinko Vasle Tomaž Perovšek Saša Praprotnik Bolha planet tv Tomaž Pernovšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odpovedi pri vrhu portala Planet Siol.net, Avstrijci pa odstavili direktorico Bolhe