objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 25. februar 2015 ob 07:01

Odpovedi pri vrhu portala Planet Siol.net, Avstrijci pa odstavili direktorico Bolhe
Franci Valjavec, bivši urednik in direktor programov na spletnem portalu Planet Siol.net, dobil odpoved, menda mu grozijo tudi tožbe zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pri samem vrhu spletnega portala Planet Siol.net sta se v minulih dneh zgodili dve pomembni kadrovski spremembi. Po naših zanesljivih informacijah je odpoved dobil dolgoletni direktor programskih vsebin Franci Valjavec, pri čemer je njegov odhod še vedno zavit v precejšnjo skrivnost. Prav tako se je (pre)nehalo pogodbeno sodelovanje TSmedie (hčerinske družbe Telekoma Slovenije, ki izdaja spletni portal Planet Siol.net) z Mileno Kalaacuun, ki je na portalu delala kot posebna svetovalka. In nasploh veljala za "prvo damo Siola".
Milena Kalaacuun je nekdanja odgovorna urednica spletnih portalov Žurnal24, MMC RTVSLO in Slovenskih novic, zdaj pa naj bi se posvetila svojemu podjetju Hubmedia, d. o. o., ki se ukvarja s kreativnimi rešitvami na področju medijev in odnosi z javnostmi.
Zato pa naj bi imel bistveno več težav Franci Valjavec, saj naj bi mu grozile celo kazenske tožbe zaradi spolnega nadlegovanja. Valjavec, ki odpovedi sicer ne komentira, je prej veljal za kader nekdanjega prvega človeka Siola Mirana Krambergerja ter dobro polinkanega z nekaterimi politiki Nove Slovenije, je pa, zanimivo, bil vedno v sporu z odgovornimi ali vodilnimi uredniki spletnega portala, denimo Urošem Urbanijo, Rajkom Geričem in Vinkom Vasletom, medtem ko se z aktualnim odgovornim urednikom Urošem Urbasom "nekako tolerirata".
Naši viri še zatrjujejo, da naj bi direktor TSmedie Tomaž Pernovšek glede odpovedi Franciju Valjavcu znotraj kolektiva zapovedal "popolni molk", drugače pa so razmere znotraj TSmedie tarča številnih anonimk, ki prihajajo v druge medije ter jih - očitno - pišejo in pošiljajo insajderji s TSmedie.
Medtem ko TSmedia zadnji dve leti posluje z izgubo (leta 2013 so zabeležili dobrih 11 milijonov evrov prihodkov in nekaj več kot en milijon in 100 tisoč evrov izgube), spletni portal Planet Siol.net ostaja trdno na drugem mestu slovenskih spletnih portalov po številu obiskovalcev, na podlagi podatkov Slovenske oglaševalske zbornice ali raziskave Moss.
TSmedia je sicer tudi manjšinska, 49-odstotna lastnica družbe Antenna Slo, d. o. o., oziroma grške televizije Planet TV.

AVSTRIJSKI LASTNIKI ZAMENJALI DIREKTORICO

Dogaja pa se tudi na podjetju Bolha, d. o. o., ki izdaja spletni portal Bolha.com, lastnik Bolhe pa je avstrijska medijska družba Styria International. Avstrijci, sicer tudi nekdanji lastniki propadlega brezplačnika Žurnal24, so namreč odpustili direktorico Sašo Praprotnik, zakaj - še ni znano.
Je pa dejstvo, da tudi Bolha.com posluje s finančno izgubo. Leta 2013 so - po zadnjih javno dostopnih podatkih - tako imeli nekaj več kot en milijon in 300 tisoč evrov prihodkov ter dobrih 221 tisoč evrov izgube.

				Vodstvo avstrijske Styrie, lastnice propadlega Žurnala24, je odpustilo direktorico Bolhe Sašo Praprotnik. Zakaj, še ni znano. Se pa ve, da Bolha posluje z izgubo.			Vodstvo avstrijske Styrie, lastnice propadlega Žurnala24, je odpustilo direktorico Bolhe Sašo Praprotnik. Zakaj, še ni znano. Se pa ve, da Bolha posluje z izgubo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franci Valjavec Siolnet Milena Kalaacuun Hubmedia Miran Kramberger Uroš Urbanija Rajko Gerič Vinko Vasle Tomaž Perovšek Saša Praprotnik Bolha planet tv Tomaž Pernovšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odpovedi pri vrhu portala Planet Siol.net, Avstrijci pa odstavili direktorico Bolhe