objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Nedelja, 4. marec 2018 ob 06:57

Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe! (III.)
Bojan Požar

Odpri galerijo

Osnovna šola Prežihovega Voranca v Ljubljani
 
POPRAVEK
Dne 19. februarja 2018 je bil na spletni strani www.pozareport.si, katerega izdajatelj je Report d.o.o., družba za medije, založništvo, internet in komunikacije objavljen članek z naslovom "Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe!", v katerem so zatrjevana napačna dejstva oziroma so podane neresnične navedbe, in sicer: "Državna tožilka Žgajnarjeva naj bi namreč vpila na dolgoletnega ravnatelja šole, Marjana Gorupa, da si v življenju ne bo več mogel najti službe, če zadevo spravi v javnost, finančnik Štemberger pa je v zahvalo, ker je bila zadeva utišana, financiral nakup novega kipa Prežihovega Voranca pred šolo (ki ga je sicer ustvaril kipar Mirsad Begić), prejšnjega so namreč ukradli. In kaj vse se je takrat dogajalo: otroka sta fizično napadale mlajše učence, jih izsiljevala za denar in se nad naj njimi znašala na vse možne načine. Starši niso vedeli, kaj storiti, ravnatelj pa tudi ni storil - ničesar".
V zvezi z navedenim člankom naši stranki navajata:
Ga. Blanka Žgajnar nikoli ni grozila g. Gorupu, ravnatelju Osnovne šole Prežihovega Voranca iz Ljubljane ali nanj kričala. Z ravnateljem šole je komunicirala zgolj kot mati otrok, ki so obiskovali šolo, katere ravnatelj je g. Gorup. G. Štemberger je res pomagal pri financiranju kipa Prežihovega Voranca pred šolo, vendar nikakor ne iz vzgibov, ki se zatrjujejo v zadevnem članku, temveč iz povsem plemenitih nagibov. Donacija je bila izvedena z vednostjo in soglasjem ustanovitelja, tj. Mestne občine Ljubljana.
Učenci vseh družin na Osnovni šoli Prežihovega Voranca so obravnavani strokovno in enakopravno, neodvisno od družbenega statusa staršev. Ravnatelj g. Gorup še poudarja, da mu v njegovi 20 letni karieri ravnateljevanja ni nihče nikoli grozil. Svojo službo opravlja skladno z lastnimi prepričanji in skladno s pedagoško stroko. Ker se dogodki, opisani v članku, v zvezi z otroci ga. Žgajnar in g. Štemberger-ja niso zgodili, tudi ravnatelj ni imel razloga za ukrepanje.
Odvetniška pisarna Završek, o.p., d.o.o.
Timon Hren, odvetnik  
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nasilje otrok znanih staršev Osnovna šola Prežihovega Voranca Blanka Žgajnar Igor Štemberger Marjan Gorup mestna občina ljubljana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe! (III.)