objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 4. oktober 2017 ob 06:52

Đorđe Perić, razvpiti davčni inšpektor, končno le ostal brez magisterija. Komu se zdaj najbolj kolca in smeji?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Đorđe Perić, ki je magisterij dobil aprila leta 2003, je štirinajst let pozneje ostal brez njega.
Đorđe Perić, verjetno najbolj razvpiti davčni inšpektor v samostojni Sloveniji (no, že nekaj let nekdanji davčni inšpektor!), je končno - uradno - ostal brez svojega magisterija. To mu je odrekla ljubljanska Pravna fakulteta, medtem ko mu doktorat še vedno odvzemajo. Ta postopek namreč še traja, verjetno pa ni dvoma, da bo na koncu padel tudi Perićev doktorat znanost, če je (bil) že magisterij plagiat.
Da je Perić ostal brez svojega preplonkanega magisterija, so včeraj poročali nekateri mediji. Je pa ob tem treba dodati tisto najbolj pomembno, kar pa so mediji - kot ponavadi - kakor spregledali.
 
1  Sklep o odvzemu magisterija je Pravna fakulteta sprejela že 16. marca letos (faksimile št. 1). Zakaj so torej mediji o Periću poročali šele včeraj, 3. oktobra?
Zato, ker so to prebrali v uradnem listu, objavljenem 29. septembra (faksimile št. 2). Toliko o raziskovalnem novinarstvu!
Uradni list - 29.9.2017<br>
Uradni list - 29.9.2017
Uradni list - 29.9.2017<br>
Uradni list - 29.9.2017
 
2  Slavni mentor preplonkanega magisterija Đorđeta Perića je bil Mitja Horvat, profesor na Pravni fakulteti, danes pa vidni poslanec Cerarjeve stranke SMC. Horvat se zdaj res bizarno izgovarja, da je Periću vse verjel zato, ker je bil Perić zaposlen na Dursu?!
3  Zamolčano je tudi, da so tega istega Đorđeta Perića leta 2007, ko se je "spopadal" z Ivanom Simičem, tedanjim direktorjem davčne uprave (takrat še Durs), številni mediji, predvsem časopis Dnevnik, Pop TV, Kanal A in tednik Mladina, povzdigovali v nebo. Dobesedno. Povzdigovali pa so ga zato, ker je Simič veljal za politično desnega, zato so Perića avtomatično - pa tudi zaradi njegovih personalnih povezav na levici - razglasili za politično levega.
4  Povsem nekritičnemu medijskemu povzdigovanju Đorđeta Perića so se pridružili tudi nekateri politiki levice, predvsem Milan M. Cvikl in Miran Potrč, oba iz stranke Socialnih demokratov.
5  Ko je Perić izgubil službo na Dursu, so ga zaposlili na Elektru Ljubljana. Tam je službo dobil na podlagi intervencije (preverjeno) vodilnih politikov kasneje propadle stranke Zares.
6  Đorđe Perić se je tudi sam poskušal v politiki, vendar neuspešno Pridružil se je stranki Slovenka unija, ki jo je leta 2009 ustanovil Vlado Dimovski, nekdanji minister (SD) v vladi Janeza Drnovška, ki pa je že po nekaj mesecih klavrno propadla.
7  Danes, po uradnemu odvzemu magisterija Đorđetu Periću, se lahko najbolj smeji Ivanu Simiću. On je namreč že pred leti dokazoval, da je Đorđe Perić pravzaprav prevarant. Se pa zato danes lahko kolca prej omenjenim medijem in politikom iz SD, propadlega Zaresa in SMC.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Đorđe Perić Inšpektor prevarant Ivan Simič durs Milan M Cvikl Mitja Horvat Pravna fakulteta SMC Socialni demokrati Zares Elektro Ljubljana miro cerar miran potrč Časopis Dnevnik 24ur na Pop TV KANAL A mladina

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Đorđe Perić, razvpiti davčni inšpektor, končno le ostal brez magisterija. Komu se zdaj najbolj kolca in smeji?!