objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Nedelja, 24. julij 2011 ob 08:13

Sporazumno z Oblakom. Marko Potrč zaenkrat še ostaja moderator na Radiu1
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Četrtega junija smo poročali, da Marko Potrč zapušča ljubljansko komercialno radijsko postajo Radio1, menda zaradi "slabe karme" in neupoštevanja nekaterih programskih pravil znotraj radia (glej članek Hitro užaljeni in cenovno ugodni Marko Potrč zapušča Radio1)
Potrč naj bi odšel avgusta (kar je potrdil tudi drugim medijem), skupaj s svojo spremljevalko Lili Žagar pa naj bi začela spletni biznis. Menda ustanavljata spletno televizijo, čeprav Potrč podrobnosti načrtovanega projekta skrbno skriva. Toda stvari so se očitno zavrtele nekoliko drugače. Žagarjeva je dobila vodenje resničnostnega šova Kmetija 2 na Pop TV (to smo pisali v članku Lili Žagar dobila posel, Jasna Kuljaj odpadla), Potrč pa je, sporazumno z lastnikom radijske mreže Infonet Leom Oblakom, podaljšal pogodbo za popoldansko moderiranje na Radiu1, zaenkrat do oktobra.
Po naših informacijah to ustreza obema, Potrču in Oblaku. Slednji se zaradi precejšnjega angažmaja okoli propadlega medijskega zakona bivše ministrice za kulturo Majde Širce (spomnimo, zakon je med drugim grozil celo z ukinjanjem njegove radijske mreže) menda ni mogel posvetiti iskanju novega voditelja, Potrču pa nadaljevanje moderatorske pogodbe na Radiu1 zanesljivo ustreza zato, ker njegovega spletnega projekta pač (še) ni.
Marko Potrč sicer posluje preko statusa samostojnega podjetnika Voditelj.si, kjer so mu prihodki, potem ko je zapustil Kanal A, upadli za več kot tretjino. Leta 2008 je zaslužil dobrih 73 tisoč evrov, lani pa 46 tisoč evrov. Poznavalci pravijo, da nima več toliko ponudb za vodenje prireditev.
Potrč je lani septembra odprl še zasebno podjetje NetStar9, družbo za produkcijo filmov, video filmov in televizijskih oddaj. Novo firmo je registriral na istem naslovu kot s.p., v Pernici.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Potrč Lili Žagar Leom Oblakom Majde Širce

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sporazumno z Oblakom. Marko Potrč zaenkrat še ostaja moderator na Radiu1