objavi na
pozareport.si

Nedelja, 16. Maj 2021 ob 06:00

In potem bo direktor STA Veselinovič z zlatim padalom skočil v politiko, novinarji pa bodo nastradali. To je ta igra.
ZVEZDE & IZJAVE

Odpri galerijo

Bojan Veselinovič (foto: Bobo)

"Zanimiva mi je transformacija STA (Slovenska tiskovna agencija; op.u.). Narava STA je danes drugačna, kot je bila včasih. Danes je to ena predimenzionirana, spolitizirana javna služba, ki je v resnici država sploh ne potrebuje. STA je svojo pot začela kot šest-članski kolektiv, ki naj bi tujcem nudil okno v dogajanje v Sloveniji. Danes pa plačujemo okrog sto ljudi, ki širijo notranje-politične informacije, za kar jih nikoli nismo potrebovali. Te informacije pa so izrazito enostranske. STA je mehanizem, kako se dezinformacije raztrosi po vseh medijih. Ni prav, da to enako plačujejo tisti, ki imajo od teh dezinformacij koristi, kot tisti, ki so žrtve teh dezinformacij.

Kdo je kateri, pa se vidi po tem, kdo najbolj brani STA. Leva interesna sfera nima želje po neodvisni STA. Če bi jo imela, bi jo tudi že vzpostavila. Oni si želijo STA ohraniti levo. Skozi leta so namreč očistili STA desnih novinarjev. Ključno vlogo pri tem je imel direktor Veselinovič, ki se danes predstavlja kot žrtev. To je razlog, zakaj je s STA odstranil smrtno bolnega urednika (Boruta) Meška – ker ni bil ustrezne politične orientacije. Napačno je mislil.

Takšni politični inkvizitorji pa zdaj hlinijo neodvisnost in profesionalnost. To je smešno. Zdaj, ko so počistili vsa drugačna mnenja in so ostali samo levi, pa bi radi bili nedotakljivi in da se država ne bi vtikala vanje. To ni verodostojno.

Epizoda z dokumentacijo je po mojem mnenju namenjena ustvarjanju pritiska na našo oblast iz tujine. To nima veze z neodvisnostjo mnenj. Dokumentacije ne izročijo zato, da vzdržujejo konflikt in se v tujini kažejo kot uboge žrtve fašističnega režima. Veselinoviča ne brigajo niti novinarji niti javnost. Oni so topovska hrana. Cilj zadeve ni neodvisna STA, ampak predčasne volitve. Do njih pa mora priti, preden vlada zaradi konca epidemije postane preveč popularna. Če to ne uspe, bo Veselinovič z zlatim padalom skočil v politiko, novinarji bodo pa nastradali. To je ta igra." (vir: Domovina.je)

Tomaž Štih je nekdanji programski direktor Virantove Državljanske liste, inženir računalništva in publicist, na twitterju znan kot Libertarec, sicer pa živi in dela v Londonu

(Na kratko: lucidna analiza dejanskega stanja "afere STA")

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojan Veselinović

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

In potem bo direktor STA Veselinovič z zlatim padalom skočil v politiko, novinarji pa bodo nastradali. To je ta igra.