objavi na
pozareport.si

Sobota, 3. April 2021 ob 06:00

Pa naj jim že nekdo pove, pojasni, da če eno leto niso na oblasti, to še ni kršitev ustavnih pravic
ZVEZDE & IZJAVE

Odpri galerijo

Marjan Šarec, Alenka Bratušek, Tanja Fajon in Luka Mesec ob včerajšnji vložitvi ustavne obtožbe pred stavbo državnega zbora ... (vir: twitter)

"Eden bi jim lahko razložil, da če leto dni nisi na oblasti, to še ni kršitev ustavne pravice." (vir: twitter)

Matej Lahovnik, profesor ekonomije in nekdanji politik

(Ob včerajšnji vložitvi ustavne obtožbe - petek, 11.00 - zoper predsednika vlade Janeza Janšo, ki so jo podpisale štiri opozicijske stranke - LMŠ, SD, Levica in Stranka Alenke Bratušek, po novem prosto po Šarcu imenovane tudi "originalna opozicija".

Ustavna obtožba je sicer namenjena hudim (hujšim) kršitvam ustave in zakonov, ta vložena ustavna obtožba pa z navedbami, kot je na primer - točka 4, da "Janša uničuje pitno vodo", zgolj izničuje pomen in resnost instituta ustavne obtožbe. Sicer pa, če eno leto nisi na oblasti, to še ne pomeni kršitve ustavnih pravic.

In da raje sploh ne govorimo o spremljajočem outfitu ter vedenju vlagateljev, Marjana Šarca, Alenke Bratušek, Tanje Fajon in Luke Mesca, ki je prišel pred novinarje - pred stavbo državnega zbora - obut v bele superge in oblečen v ponošeno belo majico, čez pa nek suknjič, Bratuškova je berglo začuda nosila ob - menda - napačni nogi, tisti, ki ni v mavcu, med govori pred novinarji, sicer polnimi že stokrat ponovljenih fraz, pa so gledali stran, v tla ali pač jezno strmeli predse ...)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Pa naj jim že nekdo pove, pojasni, da če eno leto niso na oblasti, to še ni kršitev ustavnih pravic