objavi na
pozareport.si

Nedelja, 21. Februar 2021 ob 06:00

Janša se tokrat igra z velikimi fanti: Tvitanje ali predsedovanje Evropi, oboje namreč ne bo šlo
ZVEZDE & IZJAVE

Odpri galerijo

Janez Janša (foto: Bobo)

"Bruseljski Politico sicer ni CNN ali BBC, je pa vseeno dokaj tipično ameriško arogantni in ignorantski politični tabloid, ki samega sebe razglaša za najboljšega. Na splošno so prispevki o Sloveniji, ki jih zadnje mesece berem v različnih evropskih in ameriških medijih, skorajda že patetični v svojih obupnih poskusih, da bi bralcem pričarali avtentičnost družbene, politične in seveda tudi medijske realnosti v Sloveniji. Ti novinarji v glavnem še nikoli niso bili v Sloveniji, njihove medijske hiše v Sloveniji nimajo (rezidenčnih) dopisnikov, zato so vse informacije in zlasti 'informacije', ki jih objavljajo, iz druge roke. Njihovi viri informacij, ki jih je bruseljski politični tabloid citiral kljub anonimnosti (češ da so slovenski sogovorniki prosili zanjo, ker da se bojijo maščevanja, posledic in ne vem še česa), so že zato vprašljivo kredibilni. Če se v članku pojavita le dva z imenom in priimkom navedena sogovornika, ob njiju pa še trije anonimni, je to bolj klavrno novinarstvo ...

... Konkretno, zadnji članek o Sloveniji, ki ga je pred dnevi objavil (taisti) Politico, je takšno zmešano sranje, da me je imelo uredniku napisati pismo, a sem se spomnil, da sem nekaj takšnega naredil že pred leti, ko so o Sloveniji pisali neke neumnosti, pa nisem dobil niti odgovora. Kavbojsko novinarstvo pač." (vir: PortalPlus)

Dejan Steinbuch, novinar in urednik spletnega PortalaPlus

(Toda Steinbuch hkrati opozarja predsednika vlade Janeza Janšo, da se tokrat ne igra z vaškimi fanti - slovenskimi mediji, ampak ima opravka z globalnimi medijskimi korporacijami, torej velikimi fanti, ki lahko mimogrede odnesejo kakšnega šefa vlade oziroma mu zminirajo volitve. Zato predlaga Janši, naj raje preneha tvitati, ker - ali tvitanje ali prihajajoče slovensko predsedovanje EU, oboje, tako meni Steinbuch, namreč ne bo šlo ...)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Janša se tokrat igra z velikimi fanti: Tvitanje ali predsedovanje Evropi, oboje namreč ne bo šlo