Članek
Pospravljamo podstrešje: Na zdravje, gospa Merkel!
Objavljeno Sep 29, 2015

V Münchenu se te dni začenja Oktoberfest. 182. po vrsti in – upajmo – tudi poslednji v dosedanji podobi. Letos je dobičkaželjnim münchenskim mestnim svetnikom še uspelo ubraniti to razvratno prireditev, kjer pivo tradicionalno teče v potokih, strežejo pa ga brezsramne mladenke, ki v bavarskih narodnih nošah razkazujejo svoja tako rekoč gola oprsja. To ogabno početje seveda vz-nemir-ja pripadnike najbolj mir-oljubne vere na svetu, muslimane. Če se v Münchenu oktobra res mora kaj dogajati, potem naj bo to dostojna halal prireditev, na kateri natakarice v burkah ponujajo ratluk in limonado.

»Oktoberfest je netoleranten proti-islamski dogodek, ki je nepravičen do muslimanov,« beremo v zahtevi za prepoved prireditve, ki jo je islamski aktivist Yousef Mohammed naslovil na mestne oblasti. »Dogodek smo poskušali ignorirati toda ne-islamski zakoni dovoljujejo, da se na Oktoberfestu kršijo vsa pravila, ki jih zagovarja muslimanska vera kot denimo uživanje alkohola, javna razgaljenost ipd., da o svinjskih klobasicah sploh ne govorimo. Razumemo, da ima Oktoberfest v Nemčiji tradicijo, toda mi, muslimani, ne moremo tolerirati tega ne-islamskega dogodka, ki žali nas in vse muslimane na planetu,« je Yousef Mohammed utemeljil zahtevo po ukinitvi sramotnega dogajanja.
 
Poleg münchenskih mestnih svetnikov je precej nerazumevanja za to in podobne zahteve žal pokazala tudi Mutti Angela (mama Angela), ki je pred dnevi prišleke pozvala k integraciji. »Pričakujemo, da boste sprejeli našo ureditev,« si je drznila izjaviti in potem celo dodati: »K temu spada spoštovanje tukajšnjih pravil, vrednot in ustave, pa tudi pripravljenost za učenje jezika …«

Kaj se bo zgodilo, če prišleki njene ponižne prošnje ne bodo upoštevali, je zaenkrat še težko napovedati. Po vsej verjetnosti pa bo Frau Merkel (gospa Merkel) zelo, zelo, zelo žalostna.

Zlata Prinašalka
Avtor karikature: Lan Seušek