KAJ ČE BO MOJ SODNIK RETARDIRAN?

Oddajzvone krušič, dne 2014-03-23 ob 06:43:29

Pred sodbo na Višjem delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani  (april 2012) se nisem bal sodbe same (vsi zdravorazumski in pravni argumenti so namreč  bili popolnoma na moji strani), bal sem se pa, da mi bo sodil kakšen tak, kot jih omenja dr. Boštjan M.Zupančič: »Poznam nekaj ljudi, ki so retardirani in so kljub temu naredili pravno fakulteto (ker jih nihče med študijem ni vprašal koliko je dva in dva) in potem so celo prišli skozi pravosodni izpit«. Tega nisem izrekel jaz, temveč ugledni sodnik Evropskega sodišča, bivši ustavni sodnik in profesor na pravnih fakultetah v Ljubljani in v ZDA.  Vsi sodniki, ki jih te besede žalijo se torej lahko obrnejo nanj osebno (in ne name) in se sklicujejo na članek v medijih 14. 3. 2012. Poleg vseh bogatih strokovnih izkušenj, ki jih ta gospod ima gre tudi za široko razgledanega in svobodomiselnega svetovljana, ki ga ne omejuje kakršnakoli ozka strokovna ali formalna mentaliteta. Takemu človeku ni težko verjeti, da govori resnico, tisto pravo, golo, olupljeno, osvobojeno od vseh nesmislov, ki jih znamo ljudje naložiti na laž.

Me je pa seveda bilo potem malo strah:kaj če ponovno naletim na retardiranca v sodniški halji, ki bo deloval robotsko, v smislu mehanskega pravnega formalizma, kar je značilnost postsocialističnih vzhodnoevropskih držav (po Zupančiču)? Tako je namreč na Delovnem sodišču v Mariboru deloval sodnik v mojem primeru ( je hkrati predsednik Delovnega sodišča v Mariboru),ko je sodil popolnoma v prid institucije UM , brez enega samega pravnega dejstva in zdravorazumskega argumenta, sem globoko podvomil v njegovo zdravo pamet. Zupančič  me je s člankom pomiril, zdaj namreč vem, da v našem sodstvu ni to nič nenavadnega, da naletiš na »retardiranca« v sodniški halji, ki se skrije za svojo sodniško imuniteto in brezčutno zlorabi svojo moč nad tabo. Škoda, ki ti jo s tem naredi pa je seveda huda. Zdaj vsaj vem, da z mano ni nič narobe, nekaj je pa zelo narobe z omenjenim sodnikom (in podobnimi).

 Če ima že predsednik sodišča take mentalne težave (podobne imajo tudi vrhovni sodniki) kaj lahko pričakujemo od ostalih zaposlenih na sodiščih? Vsak od njih ti lahko namreč  avtoritarno in brezkompromisno dokaže, da nimaš pravice do pravnega varstva , kot je meni osebno to pokazal omenjeni sodnik in kasneje tudi vrhovni pravdarji. Tako kot pravi dr. Zupančič, »če norci uporabljajo zakon ne more biti nič dobrega«, sem tudi jaz spoznal, da se ti na sodišču lahko zgodi karkoli, da te lahko oropajo in mimogrede postaneš objekt fikcij.

No, vsesplošno posploševanje vseh sodišč in sodnikov, je kljub temu neustrezno. Na drugih sodiščih (Upravno sodišče v Ljubljani, Višje delovno in socialno sodišče), sem namreč imel radikalno drugačno izkušnjo. Sodniki so tam sodili resnično po merilih strokovnosti, zdravega razuma in na osnovi pravnih dejstev. Bivše vodstvo Univerze v Mariboru (s katerimi sem v sodnem sporu) je namreč pretkano izrabljajo mehanski pravni formalizem v smislu zlorabe prava, za namene maščevalnih ukrepov odvzemanja nazivov tistim visokošolskim učiteljem , ki so delovali avtonomno in mislili s svojo glavo (kar je bilo pod avtoritarnim bivšim vodstvom na UM strogo prepovedano).

Delovno sodišče v Mariboru z omenjenim predsednikom sodišča in Vrhovno sodišče RS, pa sta tako globoko zabredla v pravne formalizme (in sodelovanje z zlorabljitelji), da je tam že povsem normalno, da sodniki, kot v mojem primeru, sodijo zgolj mehansko, brez kančka zdrave pameti, preprosto bedasto. Taki sodniki so tipičen primer tistega kar očita Zupančič slovenskemu sodstvu: pogosto nestrokovnost, nelogičnost, pristranskost, počasnost, neživljenjskost in mehanskost. Ali se potem sploh še lahko čudimo gnevu mnogih Slovencev na spletnih forumih, ki ga izražajo z naslednjim besedami: »Banda sodniška lopovska!«? Takrat me je zanimalo ali bo v mojem primeru, tudi Višje delovno sodišče v Ljubljani potrdilo Zupančičevo prepričanje, da je slovensko sodstvo katastrofalno (kot sem na lastni koži izkusil v Mariboru)?Pustil sem se presenetiti, resnici na ljubo, prijetno presenetiti.

Pravnomočna sodba Višjega delovnega in socialnega sodišča (april 2012) je bila, hvala bogu, popolnoma meni v prid. Vrnila mi je delovno mesto z vsemi plačami in prispevki za pretekli dve leti nezakonite odpovedi. So pa potem žal vrhovni sodniki ponovno pokazali izdaten nivo retardiranosti  (in pokvarjenosti) in ugodili reviziji zlorabljiteljev in tajkunov z Univerze v Mariboru (maj 2013). Kaj bo na to reklo Ustavno sodišče? Ali so mi kršili ustavne pravice? Zlorabljitelji z UM se vsekakor na odločitev Ustavnega sodišča ne morejo več pritožiti, jaz pa še imam možnost iti na Evropsko sodišče za človekove pravice. Svobodo izbire imam zdaj samo jaz, kot posameznik brez družbene moči in ne več  zlorabljitelji. Prav zanimivo bo videti ali bodo najvišje ustanove pravne države le prekinile njihovo dolgoletno zlorabljanje prava, ljudi in javnega dobrega.Pravna tombola v naši pravno retardirani državi. Zabavno, ni kaj.

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
79
zvone krušič
1
Mar 26, 2014
Ampak tole prispeva h ogledom članka, se mi zdi..
#79
zvone krušič
0
Mar 26, 2014
ha ha ha..
#78
Bicikl Men
1
Mar 26, 2014
trenutno sem na dopustu, nakon piska pustite sporočilo...piiiiiiiiiiiii
#77
zvone krušič
0
Mar 26, 2014
Andrej, si se ponudil, da mi pomagaš.....hvala. Mogoče pa se bo res vojna prenesla še malo na tvoja tla..Da boš ti imel delo z brisanjem..
#76
zvone krušič
0
Mar 26, 2014
Aha, Katarina, razumem....Nič ne zamerim, le malo sem zmeden...postal sem center orkana pa nimam sam nič s tem..
#75
Bicikl Men
1
Mar 26, 2014
Eh, maš res srečo, sem ti fovš
#74
zvone krušič
0
Mar 26, 2014
Andrej, vidiš kakšen srečnež sem, pa nič ne naredim za to..ha ha
#73
Katarina
1
Mar 26, 2014
zvone, oprosti, zarad mene lahko brišeš vse, če boš pustil, pa tudi nimam nič proti. dejstvo je, da se taki debili kot je tonka na mojem blogu ne morejo več oglašati, ker so komentarji onemogočeni. potem pa isšečjo drugačne poti do prepiranja z mano, ki je seveda brezvezno in brez pomena. jaz obljubljam, da se nebom več oglasila tukaj zaradi spoštovanja do tebe.
#72
zvone krušič
0
Mar 26, 2014
Punce, ste pa dale s svojim sporom primer kako se konflikt nadaljuje po principu "nihala", ping pong princip, jaz tebe ti mene..to je neskončna bitka.

Kadar greš, kot nekdo, ki nima moči, v pravno borbo z vodstvom institucije v javni upravi, ki ima trenutno družbeno moč moraš paziti, da se ne zapleteš v takšno "nihanje" sem in tja...to te izčrpa..

Če že greš v boj moraš biti toliko radikalen, silovit in totalen, da "pogasiš" to nihalo...Jaz sem za to uporabil medije...in medijsko objavljanje , šok metode, brezkompromisno razkrinkavanje, direktnost.., predrznost, ki si je vsak ne upa privoščiti..

In zdaj oni nimajo več možnosti poslati nihalo nazaj, ker se na ustavno sodišče ne morejo več pritožiti. Le jaz še lahko grem do Evropskega sodišča za človekove pravice, če bo potrebno (vsekakor se ne bom ustavil saj sem preveč dosegel).

Saj pravim, vsaka pravna težava je rešljiva, ni pa vsak, ki gre v tožbo, uspešen. To je odvisno do njega in njegove naravnanosti, ne pa toliko od pravnega sistema z odvetniki vred.
#71
Bicikl Men
2
Mar 26, 2014
Pejte še na moj blog..
#70
Bicikl Men
1
Mar 26, 2014
Zvone ti boš pa rekorder po številu komentarjev!
#69
Bicikl Men
1
Mar 26, 2014
Kle pa laufaju komentarji...
#68
zvone krušič
0
Mar 26, 2014
Punce, razumem vaš srd, samo ni mi všeč, da to počnete na mojem zidu pod mojim člankom. Dajte prenesite svoj konflikt na druga tla..

Brisal pa več ne bom vaših besedil, se mi ne da.

Tist video pa moram pogledat od Dajane..Gotovo bo zanimiv
#67
Tonka
0
Mar 26, 2014
Če ti tako rečeš Mimi upsssss Katarina, kako se ti le da.

p.s.
Zvone oprosti.
#66
zvone krušič
0
Mar 26, 2014
P.J, , moram le priznati, da se ne bom več vrnil nazaj na tisto delovno mesto., Saj če nebi bili nadrejeni taki, kot so bili, sociopatska struktura, se nebi zgodilo to kar se je....To se je zgodilo šele po menjavi vodstva, zadnjih nekaj let, ki so bili značilno parazitsko tajkunsko naravnani, se pravi vse v svoj žep, zaposlene pa izčrpavati in prikrajševati. to je naša klasika danes..prej pa 18 let nobenih težav..
Gre mi le za pravico, in da potem lahko uveljavljam tudi odškodnino, ki mi pripada..Naredili so mi veliko hudega..
#65
Mimi
0
Mar 26, 2014
ne, to si ti, tonka debilka
#64
Tonka
0
Mar 26, 2014
Ja točno tako, to si ti Katarina!!!
#63
Katarina Žarki
0
Mar 26, 2014
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ko zmanjka argumentov, ko ni kaj povedat, postane človek to, kar je. debil.
#62
Tonka
0
Mar 26, 2014
To ti misliš, da pišeš slovensko, ki si pol pismena, imaš velike težave, pa jih žal ne vidiš. Če sem jaz kura, si pa ti resnično RETARDIRANA.
Ja to si, v pravo temo si se oglasila.

Kar tresi se, pazi samo, da ti ne bodo hlače dol padle.:)))
#61
Katarina Žarki
0
Mar 26, 2014
tonka: pišem slovensko in verjetno dosti boljše kot ti, nimam težav s tem. ti pa imaš težave s funkcionalno nepismenostjo. kura.
#60
Pokaži več komentarjev
zvone krušič
zvone krušič
Objavil/a 2014-03-23 06:43:29 (Mar 23, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ZAKON PRIVLAČNOSTI IN SLOVENSKA KOŠARKA
ZVESTOBA HITLERJU, RESNIČNA ZVESTOBA DO GROBA
ENAKOPRAVNOST JE PRAVICA VSAKEGA IN VSEH
KJE SO MEJE SVOBODE?
KDO ALI KAJ UBIJA USTVARJALNOST OTROK?(2)
UDARI ME IN LJUBI ME
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
april 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj