Članek
Posnemajte navade vplivnih ljudi
Objavljeno Nov 20, 2015

Ste zelo blizu napredovanja v službi, a se vam to vedno izmuzne? Potrebujete dodatno dozo samozavesti? Preizkusite te nasvete uspešnežev ...

Zavzemite več prostora

Drža moči zares obstaja! Raziskovalci s Harvarda in Columbie so osebe prosili, da dve minuti držijo stisnjeno ali odprto pozo (na primer z rokama za glavo s komolcema navzven). Tisti v odprti pozi so imeli nevroendokrino reakcijo, zaradi katere so se počutili močnejše, vplivnejše. Stopnja testosterona se je dvignila za 20 odstotkov, raven kortizola pa se je za približno 25 odstotkov znižala.

Ne glejte v oči

Od malega že poslušamo, da je očesni stik dobra stvar. A v študiji, objavljeni v Psychological Science, so odkrili, da je ljudi lažje prepričati, če ti govornika ne gledajo neposredno v oči. Razlog naj bi se skrival v tem, da bi predolg očesni stik lahko deloval preveč agresivno.

Navijte glasbo

Športniki obožujejo močno ritmično glasbo, ko se pripravljajo na tekmo. In to z razlogom! Ob glasbi z močnim basom se ljudje počutijo močnejše, so ugotovili v raziskavi na Hellogg School of Management na univerzi Northwestern. Živahna glasba v pop kulturi tipično izraža moč, zato vam poslušanje lahko daje zalet.

Fotografija: Depositphotos