Članek
Domača maska za sijočo kožo
Objavljeno Nov 18, 2015

Si želite, da bi vaša koža bila bolj mehka in sijoča? To lahko dosežete z domačo masko, za katero potrebujete le dve sestavini.

Je vaša koža suha ter utrujena in potrebuje nekoliko več pozornosti in nege? Pomaga vam lahko spirulina! Spirulina je modro-zelena alga, ki kožo nahrani od zunaj in znotraj ter ji da čudovit naraven sijaj.

Spirulina je eden od najboljših virov antioksidantov, vsebuje klorofil, ki pomaga čistiti kožo in jo krepiti, hkrati pa ji pomaga skladiščiti vlago s čimer pripomore k boljši elastičnosti in manjšemu pojavu gub. Študije so pokazale, da tako uživanje spiruline, kot tudi nanos na kožo, pomaga zdraviti akne ter preprečevati nastanek mozoljev.

Maska

Za enkratno uporabo potrebujete:

¼ žličke spiruline v prahu
Nekaj kapljic filtrirane vode

Spirulino zmešajte z vodo in s čopičem ali prsti pazljivo nanesite na čist obraz (izogibajte se predelu okrog oči). Pustite delovati 15-20 minut. Maska se bo po nekaj minutah pričela trditi. Sperite s toplo vodo in bombažnimi blazinicami ter nadaljujte z običajno nego.

Če imate zelo občutljivo kožo, masko sperite, takoj ko začutite močno zategovanje.

Želite preizkusiti masko, a nimate spiruline? Izpolnite našo anketo o maskah za obraz in nekomu od vas bomo PODARILI Vegalife bio spirulino v prahu!

Fotografija: Depositphotos