Članek
Premierno pri nas serija Kako se izmazati z umorom
Objavljeno Nov 10, 2015

Od 16. novembra bomo lahko na Planet TV premierno spremljali večkrat nagrajeno in med kritiki izjemno hvaljeno serijo Kako se izmazati z umorom (How to Get Away with Murder).

Serija Kako se izmazati z umorom (How to Get Away with Murder) govori o ugledni in uspešni zagovornici najhujših in najnevarnejših zločincev Annalise Keating, ki je za zmago na sodišču pripravljena narediti skoraj vse. Poleg tega poučuje kazensko pravo na prestižni filadelfijski univerzi in študentom na predavanjih predstavlja primere, ki jih skupaj z zaposlenima Frankom Delfinom in Bonnie Winterbottom obravnava v svoji pravni pisarni. Petim najbolj nadarjenim študentom ponudi možnost pripravništva v njeni pisarni, a srečni izbranci se ne zavedajo, da jim bo delo za karizmatično profesorico obrnilo življenje na glavo. Hkrati pa ima svoje skrivnosti tudi Annalise …

V glavni vlogi Annalise Keating blesti dvakratna nominiranka za oskarja Viola Davis, ki je kritiki kar ne morejo prehvaliti. Letošnjega septembra je postala tudi prva temnopolta dobitnica emmyja za glavno vlogo, prejela je tudi nagrado igralskega ceha (SAG) ter bila nominirana za zlati globus. Ob prejemu emmyja se je Viola v čustvenem govoru med drugim zahvalila odličnim scenaristom in producentom, ki ustvarjajo priložnosti za dobre, seksi, vodilne vloge tudi za temnopolte ženske. Med njimi je tudi izvršna producentka Shonda Rhimes, ki se je sicer proslavila s serijo Talenti v belem (Grey's Anatomy), ki je prav tako na sporedu na Planet TV.

Serijo Kako se izmazati z umorom je revija People proglasila za najboljšo serijo leta 2014, na spletni strani IMDb pa ima visoko oceno 8,2. Na Planet TV prihaja leto po ameriški premieri in bo slovenskim gledalcem na ogled premierno.

Serija bo na sporedu od ponedeljka, 16. novembra, zvečer.

Fotografije: PR