Članek
Sandra Bullock sina uči o diskriminaciji
Objavljeno Nov 05, 2015

Kljub temu, da je Louis Bullock star šele 5 let, razume, kaj so predsodki in diskriminacija. Njegova slavna mama ga je o tem namreč začela že hitro učiti.

Svojemu temnopoltemu sinu Louisu, ki ga je posvojila leta 2010, je Sandra Bullock že zgodaj razložila, kaj so predsodki in diskriminacija. „Popolnoma razume, kaj to pomeni. Ne razume, zakaj ljudje druge sodijo po barvi njihove kože, a ve, da to počnejo. Ve tudi za seksizem, ve, da obstaja homofobija“ je povedala za mrežo BET.

Zakaj se Sandri zdi pomembno, da je njen otrok s tem seznanjen? „Želim, da pozna resnico, a tudi želim, da pozna dobre stvari na tem svetu. To so težki pogovori. To ni pogovor, ki si ga vsak starš želi imeti z otrokom; da te bodo ocenjevali na podlagi barve tvoje kože, namesto po tvoji osebnosti – a to obstaja. In želim, da je varen, in da se tega zaveda.“

Sandra se je odločila svojega otroka na te neprijetne zadeve pripraviti že zgodaj, saj meni, da otrokom z odlašanjem s takšnimi pogovori škodujemo. „Ko bo odšel od hiše in ne bom z njim, bo to njegovo življenje in njegova izbira, kako se bo s tem spopadal. A želim, da ve, da sem se kot mama kar najbolje potrudila, da bi ga podučila o grdih stvareh na tem svetu, pa tudi o lepih.“

To ni pogovor, ki si ga vsak starš želi imeti z otrokom; da te bodo ocenjevali na podlagi barve tvoje kože, namesto po tvoji osebnosti – a to obstaja. In želim, da je varen, in da se tega zaveda.

Fotografija: Karantanija Cinemas