Članek
Majhne razvade za zdravje srca
Objavljeno Oct 23, 2015

Ko govorimo o zdravju na splošno, običajno slišimo le stvari, ki jih ne smemo početi. Vendar so nekatere razvade dejansko lahko dobre za vaše srce.

Vdajte se sladki skušnjavi

Osebe, ki jedo čokolado 5- ali večkrat tedensko, imajo 57 % manjše možnosti za razvoj bolezni srca, kot tisti, ki se ne vdajajo čokoladnim sladkostim, je pokazala harvardska študija. Pretekle raziskave so pokazale, da lahko temna čokolada izboljša tudi krvni tlak.

Več seksa!

Seks zmanjša ravni kortizola, kažejo raziskave. Predstavnica Ameriškega združenja za srce je povedala, da je to ključnega pomena, saj kronično zvišane ravni kortizola zvišujejo krvni tlak in uničujejo arterijske obloge.

Uživajte v omleti

Seveda, jajca vsebujejo holesterol, a je ta zanemarljiv. Poleg tega so rumenjaki polni hranil, ki jih potrebujete, vključno z vitaminom B12 in folno kislino.

Prepustite se toku

Joga pomaga vašemu živčnemu sistemu se soočati s stresom. V študiji iz Indije so osebe, nagnjene k hipertenziji, ki so izvajale jogo in se udeležile programa za spremembo obnašanja, uspele bolj znižati svoj krvni tlak, kot osebe, ki so zgolj spremenile svoje navade.

Alkohol po vadbi

Češki raziskovalci so ugotovili, da je osebam, ki bile redno telesno aktivne in so pile zmerne količine vina, padel 'slabi' LDL holesterol, medtem ko so se vrednosti dobrega HDL holesterola dvignile. Neaktivnim pivcem se je znižal samo LDL. Če vam občasno prija kozarec rdečega (ta je še posebej dober za srce), torej nikar ne zanemarjajte telesne vadbe!

Fotografija: Depositphotos