Članek
Lisa Simpson že 20 let vegetarijanka
Objavljeno Oct 15, 2015

Pred 20 leti je v epizodi kultne serije Simpsonovi Lisa postala vegetarijanka. Zaradi želje posebnih gostov pa je tako ostalo vse do danes.

15. oktobra 1995 so v Ameriki predvajali epizodo, ki je popolnoma spremenila upodobitev alternativnega načina prehranjevanja na televiziji in celotno serijo Simpsonovi. Epizoda 'Lisa the Vegetarian' (prevod: Lisa vegetarijanka), v kateri se Lisa odloči postati vegetarijanka, je bila nekaj posebnega, saj je šlo za zanimivo zgodbo in potovanje človeka, ki se odloča spremeniti način življenja, ki ga drugi ne razumejo in podpirajo. Lisinemu popotovanju v svet vegetarijanstva sta se z nasveti pridružila tudi posebna gosta Paul in Linda McCartney in prav onadva sta 'kriva', da je Lisa vegetarijanka še danes.

Ker sta kot gosta v seriji že nastopila Ringo Starr in George Harrison, je David Mirkin želel vključiti tudi Paula McCartneya, a je vedel, da bo za to potreboval dobro zgodbo. Epizoda o vegetarijanstvu je že bila v načrtu in v začetnem osnutku ni vključevala Paula in Linde. Njun del zgodbe so dodali, ko sta zavestna vegetarijanca pokazala interes, da bi se pridružila Simpsonovim. Edina zahteva za sodelovanje, ki sta jo imela? Lisa mora ostati vegetarijanka vse do konca serije! In tako še danes, po dvajsetih letih, Lisa Simpson ne jé mesa.

Odlomek v katerem Paul in Linda z nasveti pomagata Lisi, si lahko ogledate na YouTubu.

Fotografija: FOX