Članek
Vnesite naravno v svoj dom
Objavljeno Oct 12, 2015

Barve narave, ki nam božajo poglede, so izredno pomirjujoče in dobro vplivajo na počutje. Zakaj jih torej ne bi vnesli še v notranje prostore svojega doma?

Okrasite z vzglavniki

Predstavite jesenske barvne odtenke in debelejše materiale, na primer volno in vrečevino, v svoji dnevni sobi. Blazina z grafičnim motivom v rjavo-rumeno-zelenih odtenkih bo lepo dopolnila podobo sobe, primerna pa je za cel kup barvnih shem.

Za topla stopala

Mehka preproga nudi veliko udobja pod nogami. Položite jo pred kavč ali ob posteljo, da boste v njeno toplo mehkobo zjutraj potopili svoje nožne prste …

Zberite na kup

Na sprehodu po gozdu naberite veje, na katerih je še nekaj obarvanih listov. Postavite jih v rustikalno vazo, kot bi oblikovali šopek cvetlic. Ustvarite lahko okrogel aranžma ali pa v zadnji del šopka postavite daljše veje, spredaj in ob straneh pa krajše. Veje odrežite postrani in jih postavite v mešanico vode in rastlinskega glicerina v razmerju 2:1 (dobite v spletnih trgovinah in lekarnah), da bodo dlje ostale sveže.

Razstavite pletivo

Če vsakdanje hobi pripomočke, kot so volna, pletilke, blago, sveče, celo pisani svinčniki, razprostrete na eleganten način, lahko postanejo čudoviti dekorativni dodatki. Združite podobne elemente v košarah ali okrasnih škatlah in jih postavite na ogled na klubski mizici.

Spomini na ogled

S pametnim telefonom posnemite nekaj lepih fotografij dreves in narave, potem pa jih s primerno aplikacijo (VSCO Cam ali Snapseed) uredite, obrežite in izboljšajte s primernim filtrom. Fotografije natisnite in razstavite v okvirjih.

Uživajte v naravnem

Namesto da jedilno mizo pokrijete s prtom, v sredino položite kvačkan prtiček ali tekač z resicami – lesena miza bo oživela in dodala lepši pridih narave. Če pa nimate lesene mize, obed postrezite na kakovostni leseni deski, ki jo lahko uporabite za rezanje in postrežbo jedi. Lepa deska je okras tudi sama po sebi, zato je ne skrivajte v omari, temveč jo ponudite na ogled.

Zavijte se v odejo

Med večernim počitkom na kavču vas lahko že pošteno mrazi, če vas ne greje nekaj toplega. In namesto da prižigate gretje, se raje ovijte v mehko in kakovostno odejo, ki ne bo le odganjala hladu, temveč bo tudi okrasila prostor – ko bo zložena čakala na vašo družbo.

Polepšajte vhod

Jesen nudi toliko čudovitih naravnih okrasov, zato jih izkoristite. Okrasite tudi vhod v hišo (ali predsobo v stanovanju), na primer z bučami, košarami s suhimi rožami in vejami, kakšnimi jesenskimi plodovi, sadjem …

Spanje v slogu

Ko opremljamo, pogosto zanemarimo videz spalnice, saj v njej čas preživljamo le ponoči. A zakaj si ne bi privoščili vsaj elegantne, pa še udobne posteljnine, ki bo tako dekor kot uporaben element? Za jesen si privoščite spanec v rumeni …

Naj zadiši

Za prijeten vonj ne potrebujete umetnih dišav, dovolj je, če v pomarančo zabodete nekaj klinčkov in jo položite na pult.

Fotografija: Depositphotos